Hopp til hovedinnhold
THAT CLASSIC THINKING POSE (HÅVARD JØRSTAD)

– Dette er ikke en diss til Katastrofe

THAT CLASSIC THINKING POSE (HÅVARD JØRSTAD)


I dag slapp Sam EP’en Først som sist, produsert av den norske duoen Big City. Her forteller Oslo-rapperen 730 om utgivelsen og alle låtene:– Vi kom i gang med dette prosjektet i vinter og hele prosessen var veldig effektiv. Det var ikke mer enn 3-4 sessions ettersom Big City skulle flyttet til statene for å gjøre musikk. For meg var det veldig kult å få kunne jobbe med Rumblin og Kleen Cut. Jeg fikk umiddelbart følelsen av nostalgi da jeg så gull og platinaplater fra artister som Paperboys, Karpe Diem, Sandra Lyng Haugen, Erik og Kriss etc i studio. Det var ydmykende og lærerikt å sitte med kara som har laget musikken jeg har hørt på siden jeg gikk på ungdomsskolen. Grunnen til at jeg har valgt tittelen Først som sist er fordi jeg vil behandle hvert prosjekt som om det var mitt første, akkurat som sist – og her er litt om hvert spor:

«Hav»

– Det hele startet i skolegården. Fra å synge kleine boyband-låter for å imponere jentene til å battle (på liksom) rundt tiden 8 Mile-filmen kom ut. Jeg skjønte i en tidlig alder at jeg hadde en stor lidenskap for å underholde mennesker. Jeg ville starte EP’en med noe personlig, fortelle min historie. Det er mange som husker meg som Sama D, fra Gatekunst, fra AF1, programleder i NRK eller som medlem av rapkollektivet B.A.W.S. Uansett hvor du har meg fra så er jeg evig takknemlig for at jeg fremdeles får sjansen til å gjøre det jeg virkelig brenner for, å lagde noe ut av ingenting! Denne låta er for alle som jobber for å realisere drømmene sine og som vet hva de vil ha i livet. «Jeg vil ha det, jeg skal ha det, jeg skal ta det!»

«Utakontroll»

– Jeg tror dette var den første låta vi lagde til EP’en. Jeg satt igjen med mange historier etter festival-sommeren sammen med B.A.W.S og bestemte meg for å lage en låt til minne om kveldene vi såvidt husker. Jeg snakker blant annet om det legendariske (og Norges mest sexy) poolparty på taket til Quality i Tønsberg til sene kvelder i hovedstaden. Sjekk ut musikkvideoen som inneholder vodoo-lignende skapninger i neonfarger, cheerleaders, maskott, girl-on-girl action og kosertklipp fra da jeg spilte på åpen dag på Handelshøyskolen BI.

«Turist»

– Dette er helt klart den hardeste låta på EP’en. Ansiktsuttrykkene til Rumblin og Kleen da jeg spyttet versene på denne var priceless. Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre en gatebanger og det føler jeg at vi virkelig fikk til på denne. Låta var inspirert av linjen til Hugo Bo$$ i en Skeez TV-battle der han sier «du er i Oslo nå til fuckings turist», så det var på sin plass at vi samplet det inn på slutten av låta! Denne må spilles høyt fra bilen! PS! Det er ikke en diss til Katastrofe eller Young E, men til de
rapperne som mener gutta ikke gjør sin (egen) ting. Så lenge du gjør deg og kan stå for det du gjør syntes jeg at det en turist har å si er helt irrelevant (no pun intended).

«Gode vibber»

– For en stund tilbake var jeg i LA i en måned og jeg innså hvor mye norske jenter betyr for meg da jeg ankom Gardemoen. Det er INGEN land i verden som kan måle seg med jentene våre, derfor kom det helt naturlig for meg å lage en låt om det med tittelen «gode vibber»! Dette er helt klart låta jeg vil at folk skal spille i parken, på stranda eller når dere cruiser rundt i byen! Det er viktig for meg å gjøre det klart at jeg sier «Oslo Player» fordi jeg har bodd i alle kanter av byen. Jeg repper hele Oslo og ikke bare ett område. Og «bygutt chiller» fordi jeg har ingenting å klage på når det kommer til jentene i byen (og egentlig resten av landet). S/O til deg på Ballroom, Stratos, Rica (Grand Hotel), bakgården på Vika og på (utsiden) av Lawo, dere vet hvem dere er!<3 Måtte nevne Mabou bare fordi jeg bor ett steinkast unna, du finner meg aldri der inne!

«Først som sist»

– Denne EP’en er en slags introduksjon til «den nye» Sam og jeg syntes denne låta oppsummerer det hele ganske godt. Jeg er veldig fornøyd med versene og føler at jeg får fortalt mye av det jeg har vært gjennom de siste årene. Fra å ende opp på cola-fylte bransjefester, min første «ordentlige» låt noensinne (som var med Fela fra Breaknecks) og den gangen jeg endte opp i fengsel (i Compton – men det kommer vi tilbake til det en annen gang)! Grunnen til at jeg har valgt dette som tittelsporet er fordi jeg føler det er en rød tråd gjennom låta som går til der jeg er i dag. Dette er også en slags smakebit på hva som er i vente, jeg har masse historier kommende til dere! S/o til den talentfulle Sigrid Zeiner som jeg håper på å få jobbet mer med i fremtiden!
 
Se også: Lær deg norsk med Sam (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer