Hopp til hovedinnhold
REGISSØR AV FRITT VILT ALIAS COLD PREY ROAR UTHAUG (FANTEFILM/SF NORGE)

– Dette er en kjempestor ære

Død snø og Rovdyr er ikke de eneste norske skrekkfilmene som har fått oppmerksomhet i USA i det siste. Fritt vilt kom i salg på det amerikanske markedet i forrige måned under navnet Cold Prey, og ble møtt av gode anmeldelser på flere nettsteder.

Men nå får snømassakren i Jotunheimen nesten full pott, karakter 3 og en halv ut av 4, i februarnummeret av Fangoria, verdens største horrorblad.

Anmelderen mener historien om unge mennesker som jaktes på av en psykopat, ikke er unik, men at den skiller seg svært positivt ut på andre punkter.

– Det (Fritt vilt) har er spissfindigheter altfor sjeldent sett i filmer av denne typen: Rollefigurer som er personlige og rimelige intelligente, selv den påkrevde «moromannen» er likendes istedenfor motbydelig, og en regissør, Roar Uthaug, som vet hvordan man maksimerer sine locations og forstår at forsiktig justert spenning er mer verdifullt enn kameraakrobatikk, skriver anmelderen.

Det amerikanske bladet skriver at Fritt vilt byr på mye frykt, og kaller produksjonen for a cool style of filmmaking.
Da 730.no ringer Uthaug, har han allerede hørt ryktene om den gode kritikken, men regissøren er veldig interessert i å høre mer om innholdet. Han blir naturligvis fornøyd.

– Jeg leste Fangoria veldig mye i min ungdom, og har fortsatt mange blader i huset, så dette er en kjempestor ære, sier Uthaug til 730.no.

– Fangoria er jo selve skrekkfilmbibelen, legger han til, og smiler (i telefonen) da vi forteller at den legendariske slasheren Jason Voorhees fra Friday The 13th pryder omslaget av nummmeret hvor Fritt vilt får skryt.

Roar Uthaug, som laget filmen Øksemorderen i 8. klasse, skyter i disse dager Jul i Blåfjell sammen med regissør Katarina Launing.

– Denne filmen har ikke så mye til felles med Fritt vilt. Vi har en ganske mye yngre målgruppe, men vi befinner oss nok en gang på fjellet med snø rundt oss.

KrF: – Ren spekulasjon i menneskeforakt.

Den norske grøsseren hadde USA-premiere på festivalen Slamdance i 2007, året etter at den kom ut i Norge, og har amerikansk og kanadisk distribusjon via store Anchor Bay.

I forbindelse med lanseringen har selskapet sakset mye skryt om filmen, som de bruker i markedsføringen, blant annet sitatet «probably the most perfect slasher movie ever made».

Den amerikanske traileren for Cold Prey:


Jenny Skavlan kan bli kjendis i USA.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer