Hopp til hovedinnhold
Egon, Harry, Kjell og Benny (Nordisk Film & TV)

Dette driver gutta fra Olsenbanden jr. med nå – 20 år etter 🇳🇴

Olsenbanden jr. for alltid! <3

Julekalenderen og barnefilmene kom som en slags forløper til de 14 ikoniske Olsenbanden-komediene fra 1968 og 1999.

«Voksen»-Olsenbanden er igjen basert på en dansk filmserie ved samme navn. Det finnes også en svensk utgave.

Så kom svenske Lilla Jönssonligan på banen med en videreføring av konseptet, og resten er historie.

I 2001 så Olsenbanden jr. dagens lys i form av julekalenderen Olsenbandens første kupp.

I voksenversjonen spiller Arve Opsahl luringen Egon Olsen, Sverre Holm spiller Benny Fransen, Carsten Byhring er bekymrede Kjell Jensen, Harald Heide-Steen jr. er Dynamitt-Harry og Aud Schøneman er Valborg Jensen.

Da vi først ble kjent med gjengen som barn var det Aksel Aschjem som tok over rollen som Egon, Lars Berteig Andersen ble Benny, Thomas Engeset spilte Kjell, Jakob Schøyen Andersen var Dynamitt-Harry og drømmejenta Valborg ble spilt av Julia Charlotte Geitvik.

O.G.-Olsenbanden jr. fikk én julekalender og to filmer.

I årene som fulgte rollene overtatt av Ola Isaac Høgåsen Mæhlen (Egon), Oskar Øiestad (Egon), Thomas Stene-Johansen (Egon), Ole Martin Wølner (Benny), Fridtjof Tangen (Egon), Robert Opsahl (Kjell), Jonas Hoff Oftebro (Kjell), Jacob Beranek Hvattum (Dynamitt-Harry) og Petter Westlund (Dynamitt-Harry).

Aldri glem denne klassikeren: 

Men hva driver Olsenbanden jr.-gutta med nå, 20 år etter?

Hvordan var det å bli superstjerner som barn, og hvor ofte får de høre at de var noens crush?

Og ikke minst:

Hva tenker de om 730.no-redaksjonen sin store drøm – en reunion for originale Olsenbanden jr.?

Vi tok en prat med Lars aka Benny, Thomas aka Kjell og Jakob aka Dynamitt-Harry!

Hvem i Olsenbanden jr. hadde du (mest) crush på? (Nordisk film & TV)

Hei gutta! Hva driver dere med om dagen?

Thomas/Kjell: – Jeg er freelance TV-regissør, jobber nå med MGP og kjendisVM for NRK.

Thomas Engeset (Instagram/thomasengeset)

Thomas Engeset (Instagram/thomasengeset)

Lars/Benny: – Jeg bor i Los Angeles og driver et filmproduksjonsselskap som heter Slaughterhouse Pictures. Når jeg ikke gjør det prøver jeg å ikke kjøre meg ihjæl på motorsykkel eller dø av kjedsomhet på grunn av lockdown.

Lars Berteig Andersen (Instagram/larsberteigandersen)

Jakob/Dynamitt-Harry: – Akkurat nå filmer jeg en ny serie for TV-Norge. Og så skulle jeg jo egentlig spilt greven i Reisen til Julestjernen på Folketeatret, men så er det et visst virus som har satt en stopper for det. Ellers er jeg snart aktuell med et musikkquiz-program på TV 2 som heter Den du veit. Og så kommer Kompani Lauritzen sesong 2 i mars, og da kan det jo hende at trynet mitt dukker opp.

Jakob Schøyen Andersen (Festidalen)

Jakob Schøyen Andersen (Festidalen)

Hva husker du best fra Olsenbanden jr.-tiden?

Thomas/Kjell: – Å bli kjent igjen over alt var helt sjukt rart. Aldri har Korsvoll IL hatt så mange publikummere på Norway Cup. Elsket å få være med å lage spillefilmer, å forstå magien bak hvordan filmer blir til ved hjelp av manus, lys, kamera og klipp. Skjønte det var dette jeg skulle jobbe med!

Lars/Benny: – Bortsett fra innspillinga, så husker jeg godt de gangene vi var på norgesturné i forbindelse med premierene. Var jævla gøy, men også ganske overveldende å møte tusenvis av folk som var så stoka på det vi jobba med. Det glemmer jeg aldri. Var også sjukt guttastemning med de andre gutta da vi var på tur. Good times.

jakob schøyen andersen dynamitt harry olsenbanden jr

Jakob Schøyen Andersen alias Dynamitt-Harry (Nordisk Film & TV)

Jakob/Dynamitt-Harry: – At det var et ekstremt trøkk rundt hele greia. Telefonen ringte, det var brev i postkassa, det føltes som alle hadde sett det. Jeg husker vi hadde sånne signeringer med lange køer og folk skreik så høyt at man ble redd. Men mest av alt husker jeg hvor kult det var å få den erfaringen, et svært filmsett med masse dyktige skuespillere og fagfolk som jobba knallhardt. Stort og spesielt å få oppleve som 11/12-åring.

<333 (Nordisk film & TV)

Hvor ofte får du høre «Jeg var forelsket i deg som barn» i voksen alder?

Thomas/Kjell:– Overraskende ofte. Men stort sett etter at folk har fått i seg et par øl.

Lars/Benny: – Tjæ… Annenhver uke kanskje, sånn hvis vi sprer det utover. «Var» er som regel nøkkelordet, så er veldig smooth å vite at jeg peaka før jeg var kjønnsmoden.

Jakob/Dynamitt-Harry: – Hah! Spør Thomas og Lars. Folk spurte meg først og fremst om jeg ville ha lakris. En gang for alle: nei takk.

Vi drømmer om reunion. Hva tenker dere om ny film eller serie?

Thomas/Kjell: – Kan røpe at jeg faktisk har lest et utkast av et manus. Mer kan jeg ikke si 😎

Lars/Benny: – Vi gutta har konkludert med at den ballen er ganske død, og det trur jeg er veldig bra. Best å gi seg på topp. Men… Om noen hadde vifta med nok millioner i lønn så trur jeg kanskje ikke vi er like prinsippfaste. Hehe. Heh. Neida. Joda. Nei… Blikke no mer ass.

Jakob/Dynamitt-Harry: – Vi snakka om en sånn 18 års YoungBande-kjør, men det ble med snakket. Nå er vi jo så gamle at det nesten ville blitt som OG Olsenbanden, og de filmene finnes jo:) Men om det skulle vært snakk om å lage en film til så kunne jeg vurdert det, for nå er jeg så gammel at Harry har kasta lakrisen og gått over til pils. Og om folk hadde begynt å spørre meg om jeg vil ha pils så hadde jeg endelig kunnet svare: ja.

Kronerulling for Olsenbanden jr. anno 2021? Vi tenker ja!

I mellomtiden kan vi tipse om at de 24 episodene av julekalenderen er tilgjengelig via YouTube.

Binge mens du kan:

Se også: Hva gjør Melodi Grand Prix jr.-vinnerne i 2021? Vi tok en prat med dem! 

Les mer