Hopp til hovedinnhold
mcu marvel cinematic universe deadpool 3 2024 premiere date
Marvel Cinematic Universe

MCU 2024: Deadpool 3 eneste film fra Marvel Cinematic Universe

MCU har nå bare én film på tapetet i 2024.

Det er ikke bare Marvel Cinematic Universe som sliter….


Se også: The Marvels med historisk nedtur 📉


Kinobransjen sliter enda mer – og har gjort det lenge.

Men den nå avsluttede SAG-AFTRA-streiken kommer til å gjøre det enda vanskeligere.

Mange av de største filmene (og TV-seriene) som skulle ut i 2024 utsettes i langt tid.

Disney og Marvel røper nå at vi ikke får se Ryan Reynolds som Wade Wilson alias Deadpool og Hugh Jackman som James «Logan» Howlett alias Wolverine 3. mai 2023.

Etter tre utsettelser flytter Disney og Kevin Feige MCU-filmen helt til 26. juli 2024.

deadpool 3 2024 premiere date mcu 730no

Arbeidstittel Deadpool 3 med Ryan Reynolds som Wade Wilson alias Deadpool og Hugh Jackman som James «Logan» Howlett alias Wolverine (Disney/Marvel)

Dette er den opprinnelige datoen til Captain America: Brave New World alias Captain American 4, som nå utsettes til 14. februar 2025. (Forvent noen artige promosnutter med valentinsdagen i forbindelse med premieren.)

Thunderbolts – med blant andre norsk-nigeriansk-britiske Hannah John-Kamen – flyttes fra 20. desember 2024 til 25. juli 2025.

Produksjonsmarerittet Blade utsettes i 10 måneder og får premiere 7. november 2025.

Da Disney CEO Bob Iger kjøpte 21st Century Fox (og Marvel, LucasFilm og Pixar!), sikret de seg X-Men og Deadpool. Dermed er den nye Deadpool-filmen nå en del av Marvel Cinematic Universe. Nærmere bestemt MCU-film nummer 34 (!). Deadpool 3, som er den første fra MCU med R-rating, har ennå ikke fått sin offisielle tittel annonsert.

Apropos Disney og utsettelser: Mufasa: The Lion King; forløperen til The Lion King fra 2019, er nå ikke lenger en sommerfilm. Men julefilm. Premieren flyttes fra 5. juli til 20. desember.

Selv om vi kun får én Marvel Cinematic Universe-film i 2024; får vi to Marvel-filmer til. Sony eier fortsatt filmrettighetene til Marvels Spider-Man-univers, og de serverer Kraven the Hunter på kino 30. august 2024. Filmen, som er den første i Sonys Spider-universe med R-rating, ble utsatt fra januar til oktober – og så til august.

Venom: Let There Be Carnage har premiere 8. november 2024, etter ha blitt utsatt fra 14. juli.


Det blir også lite MCU-action på TV-fronten i 2024: I skrivende stund er denne den eneste MCU-serien som Disney+ har bekreftet dato for

Nyeste saker fra 730.no

Les mer