Hopp til hovedinnhold
MONEYBROTHER AKA ANDERS OLOF WENDIN (HACKA INDUSTRIES)

– Det verste med Norge? Pizzaprisene.

Mulig det er en punkrockbakgrunnen til poprockeren Moneybrother som gjør at han er så vittig. Du kan se det på bildene. Dude er funny. Han har det gatekidsa kaller en bra swagger ved seg.

– Tja, jeg liker meg godt i Norge egentlig, jeg er faktisk nesten på vei til Bergen nå, sier svensken til 730.no på telefonen fra Stockholm, hvor det høres ut som han styrer på kjøkkenet.

– Men det er noe som ikke er så bra. Prisene på pizza! Det er alltid en nedtur etter konsertene. Det er faktisk sant, humrer pengebroren oppgitt, før han gir oss jovial cred.

– Det som er kulere ved Norge er at nordmenn som kommer på konsertene mine er ofte mer livlige enn publikummet i Sverige. Svenskene er ofte litt laidback, men det virker som om veldig mange nordmenn liker å ta seg en fest når de er på konsert, og det er jo kult.

Moneybrothers femte album Real Control gir han ut på sin egen label, men det har ikke noe å gjøre med tittelen.

– Jeg blander ikke business og musikk. Da kunne jeg kalt albumet Long-term Sony Meeting. Jeg har distribusjon via Universal, ellers gjør jeg resten selv. Jeg trenger ikke hjelp fra musikkselskaper. (Sidekommentar: Intervjuet ble ordnet via Universal.)
Platetittelen kommer av at jeg føler at jeg har tatt tilbake en lyd jeg har lengtet etter. Noen vil si at jeg går litt tilbake i tid, da jeg blandet mer ska- og reggae-elementer.

Hva med løven du tøffer deg med på coveret, hadde du Real Control på den?

– Hehe, jeg pleier å lage en bra historie om hvordan dette bildet ble tatt, men denne gangen skal jeg ikke juge. Jeg laget det i gode gamle Photoshop.

Norsk oppsving med den dyktige svensken kan oppleves i Bergen 14. oktober (Hulen), Oslo 15. oktober (Cosmopolite) og i Trondheim 16. oktober (Blæst).
Spander en eksklusiv Grandi-slice til ham på 7-11, da vel.

Real Control kan du laste ned hos blant andre iTunes og Platekompaniet. Her får du også innsikt i hans Photoshop-skills.Nyeste saker fra 730.no

Les mer