Hopp til hovedinnhold
MARK STOERMER, RONNIE VANNUCCI JR., BRANDON FLOWERS OG DAVE KEUNING (UNIVERSAL)

– Det startet med Public Enemy og Nirvana

En god grunn til at The Killers igjen spilte på Hove, er at det var deres personlige ønske. Vokalisten Brandon har flere ganger skrytt av festivalen til utenlandsk presse. (Ordet på gatene er at han tipset sin kompis Jay-Z, som var fornøyd headliner i fjor.)

Bandmedlem Mark setter også pris på den musikalske sørlandsperlen. Da 730.no treffer ham noen minutter før Las Vegas-stjernene går på scenen, skryter bassisten dessuten av Tigerstaden.

– Jeg husker godt første gangen vi spilte på Hove. Tidligere hadde vi aldri spilt så sent mens det var så lyst. Festivalen var en stor opplevelse. Bright Eyes varmet opp, dessuten var det min bursdag, gliser han til 730 mens han tar en rolig Imsdal-slurk og sakte drar håret bak øret.

– Senere fikk jeg noen dager alene i Oslo, og fikk sett Slottet, Vigelandsparken, Operahuset og endel andre attraksjoner, det var en flott tur.

The Killers er på en ny verdensturné, og Mark innrømmer at han savner huset sitt, sengen sin og tingene sine, og at han føler at han bor i en koffert. Men han er rask til å si at han ikke kan klage.

– Vi lever jo ut drømmen vår. En drøm vi alle har hatt fra vi var små.

Se også: Dette bildet er ulovlig

Han har hatt musikk i hodet siden han var fire år gammel, og husker dagen han ville bli musiker, ti år senere.

– Det første albumet jeg kjøpte var Public Enemies’ debut, Yo! Bumrush the Show, en klassiker. P.E. og NWA var det jeg hørte på. Men da jeg var 14 år, da Nirvana slapp Nevermind, skjønte jeg at jeg ville spille i band. Jeg kjøpte gitar og dro til nabogutten som hadde trommer.

Medlemmene i The Killers startet opp i forskjellige grupper, i en metal- og punkdominert Las Vegas, hvor det er vanskelig å slå igjennom. Felles interesse for Oasis, U2 og The Beatles førte dem sammen.

– I Las Vegas er det casinoene og gambling som gjelder, og et utested vil tjene mer på å ha 10 personer som gambler enn 100 som ser på en konsert. Musikksteder ble stengt etter et par månder. Derfor er det ikke lett å bli hørt. Det var og er mange musikere i Vegas, men det er alltid noe som mangler (for at gruppene deres skal få suksess).

– Du vet, trommisen er kanskje dårlig, vokalisten holder ikke, men gitaristen er rå, haha, ikke sant? Eller at bandet er veldig bra, men at de klarer ikke holde ut sammen. Dette er vel typisk for lokale band over hele verden.

Se også: Mira Craig med bena rundt hodet på partyminister Trond Giske på The Killers

Hvis du har vært turist i Las Vegas, har du minst én gang tenkt «åssen kan noen bo her ‘a?». Ørkenbyen er syk. Men ifølge Mark føltes det ikke slik da han vokste opp.

– Hvis man ikke har fake leg er det ikke mye man ser til det folk forbinder med Vegas. Det er aldersgrense 21 år overalt. Vi holdt oss utenfor the strip (sentrum), i våre ørkenforsteder, og levde normale liv. Vi visste jo ikke om noe annet enn vår hjemby Las Vegas. Jeg husker første gangen jeg var på ferie utenfor byen og reagerte på at matvarebutikkene ikke hadde enarmede banditter. Først da begynte jeg å forstå at stedet jeg kommer fra er ganske annerledes.

Hovefestivalen 2009-bilder: Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4

Les mer