Hopp til hovedinnhold
HEATH LEDGER I BROKEBACK MOUNTAIN (SANDREW METRONOME)

Det kan spøke for Heath Ledgers nye film

Oppsvingen rundt navnet til Heath Ledger ble ikke redusert etter Oscar-prisen han vant i helgen for sin seneste film The Dark Knight.

Men hvor blir det av skuespillerens siste film?

Da australieren brått døde ifjor, kun 28 år gammel, var han i ferd med å spille inn The Imaginarium Of Doctor Parnassus, historien om en reisende teatergruppe med overnaturlige evner, som lar publikum velge mellom hyggelige eller onde opplevelser.

Eventyrfilmen ble ikke ferdig før han døde, og den anerkjente regissøren Terry Gilliam, som blant annet har snodige Fear And Loathing In Las Vegas, The Fisher King og Brazil på samvittigheten, endte opp med la Johnny Depp, Colin Farrell og Jude Law spille Ledgers rollefigur i scenene som manglet.
En kreativ løsning Ledgers familie likte.

I august ble siste scene skutt, men ettersom ingen selskaper ennå har kjøpt opp det uavhengige prosjektet, er det usikkert når og hvordan filmen vil bli satt opp på kino.

Under Oscar-utdelingen fortalte Ledgers søster Kate til pressen at hun likevel har tro på sin brors siste film.

– Jeg har sett litt av opptakene. Jeg tror det kommer til å bli fantastisk, sa hun ifølge Risky Biz.
Nettstedet skriver at det så lovende ut i sommer med hensyn til distribusjon, med at mange selskaper som viste interesse endte med å trekke seg, selv med Heath Ledger (og de tre andre) på plakaten.
Parnassus ligger altså fortsatt på hyllen.
Et problem skal være at regissørens eksperimentelle stil gjør prosjektet vanskelig å markedsføre, og at majoriteten av kinopublikummet, spesielt det amerikanske, kan risikere å ikke like filmen.

Men selv om mange er skeptiske til prosjektets fremtid, mener noen at The Imaginarium Of Doctor Parnassus er nødt til å se dagens lys, til tross for at den kan være sær.

– Filmen har Heath Ledger i hovedrollen, i hans siste rolle, den kommer til å få distribusjon og komme ut i USA, sier en anonym indiefilmveteran til Risky Biz.

– Men det er ingen tilfeldighet at det har tatt så lang tid.

Depp, Farrell og Law donerte sitt honorar til Heath Ledgers datter Matilda Rose, som han fikk med skuespilleren Michelle Williams i 2005.

Denne uken ble det annonsert at The Dark Knight har spilt inn 1 milliard dollar.

Titanic, The Lord Of The Rings: The Return Of The King og Pirates Of The Caribbean: Dead Man’s Chest er de eneste filmene som har solgt flere kinobilletter.

DET FØRSTE OFFISIELLE BILDET FRA HEATHS SISTE FILM (DAVIS-FILM/LIONS GATE)

– Det er sant det de sier om Heath Ledger.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer