Hopp til hovedinnhold
Jacob Elordi og Barry Keoghan (Instagram/barrykeoghan)

Jacob Elordi forteller om sin nye psykologiske thriller

The Invitation (2015) møter Ready or Not (2019).

Oppdatert 20.november: Jacob Elordi sparer ikke på kruttet i promotering av sin nye psykologiske thriller Saltburn. Filmen skal inneholde en del grafiske scener som forstyrret seerne under premieren. Forholdet mellom hovedrollene Oliver og Felix – spilt av Barry Keoghan og Jacob Elordi – omdiskuteres på X/Twitter.

Liten spoiler/trigger warning:

I den gjeldende scenen spionerer Oliver på Felix mens han onanerer. Førstnevnte forlater deretter rommet før Oliver slikker opp sæden hans fra avløpet i badekaret. 

Les også: Jacob Elordi kaster skygge på Netflix-suksessen 

Euphoria-stjernen forklarer til Variety at han følte seg beæret over å se kollegaen leve seg inn i rollen.

–  Liksom, takk Gud for at det var mitt. Jeg var veldig stolt over å se Barry Keoghan sluke det slik.

Regissør Emerald Fennel betrygger publikum med at filmen har til hensikt å sakte, men sikkert krype inn under huden på seerne.

Jacob Elordi som Felix i Saltburn (Metro-Goldwyn-Mayer)

– Den kryper under huden din. Vi vil bare lage noe som får folk til å føle noe. Jeg vil lage ting som du går og setter deg i et mørkt rom fullt av fremmede, og du vet ikke hva du kommer til å føle, og du vet ikke hvor du skal undersøkes.

– Noen folk skriker, noen skriker, noen mennesker er slått på, noen mennesker er skremt og noen er rasende. Noen mennesker bryr seg egentlig ikke. Det du vil er at folk skal ta en drink og snakke om det [filmen].

Tilbakemeldingene på filmen er blandet. 

Les mer om Saltburn nedenfor.

Jacob Elordi er tilbake på gamle trakter i den psykologiske thrilleren Saltburn.

Sjekk ut trailer nedenfor.

Euphoria-stjernen Jacob Elordi (født i 97) begir seg ut på nye akademiske eventyr i trailer til den psykologiske thrilleren Saltburn. Filmen tar utgangspunkt i studenten Oliver Fix, spilt av det irske stjerneskuddet Barry Keoghan fra The Killing of Sacred Deer og Eternals.

Oliver er en ung og lovende student som blir revet inn i en dyster dimensjon av akademia, aristokrati og ambisjoner. I sitt første år på Oxford University i 2006, møter han Felix Catton, spilt av Jacob Elordi. Guttene finner tonen raskt, og et tilsynelatende hyggelig vennskap utvikler seg deretter.

_________________________________________________________________________________________

Les også: Sydney Sweeney og Glen Powell sin romkom dras allerede etter traileren

_________________________________________________________________________________________

Oliver blir invitert hjem til Felix for sommerferien.

Alt er bare velstand i livene til Cluedo-familien Catton. Noe som kanskje gir mersmak for Oliver i det lange løp. Dog er det noe som skurrer i den uhyggelige hjembyen til studiekameraten, og situasjonen snus på hodet ganske raskt.

Med en rollebesetning i britisk verdensklasse, blir Oliver betatt av studiekameraten.

Skulende familiemedlemmer som inviterer på middag/overnattingsbesøk er en trope som – til alles fornøyelse – har begynt å blomstre nok en gang. Saltburn fremstår som en kombinasjon av Ready or Not (2019), The Riot Club (2014) og The Invitation (2015).

Jacob Elordi og Maisie Richardson-Sellers (Netflix)
Jacob Elordi og Maisie Richardson-Sellers i The Kissing Booth (Netflix)

Dette er heller ikke første gang Jacob spiller i en psykologisk thriller. Jacob var nemlig med i antologien The Mortuary Collection i 2019. I tillegg til å være en av Ana de Armas’ utallige elskere i den erotiske thrilleren Deep Waters fra 2022.

I regissørstolen sitter den fremragende Emerald Fennel. Kjent for blant annet The Danish Girl, The Crown og Call The Midwife.

Apropos sistnevnte, i traileren får vi også et glimt av den dyktige Carey Mulligan.

_________________________________________________________________________________________

Les også: Har Jacob Elordi tid til Euphoria? – Dette vet vi om sesong 3

________________________________________________________________________________________

Saltburn blir dermed Carey og Emerald sitt andre samarbeid etter den svarte komedien/opprørske-thrilleren Promising Young Woman – som du forresten burde sjekke ut.

Carey Mulligan briljerer i Promising Young Woman (Sundance)

Vi får også andre kjente ansikt som den eksentriske hønemoren Elsbett, spilt av veteranen Rosamund Pike. Og Archie Madekew fra Midsommar <3

Saltburn har premiere via Amazon Prime Video 22. november, om akkurat én måned. Over dammen får Saltburn kinopremiere og konkurrerer mot Hunger Games-forløperen The Ballad of Songbirds and Snakes og Ridley Scotts Napoleon med Joaquin Phoenix.

Kvinnebedråreren Jacob Elordi er i samme stund aktuell som den ubestridte kongen av rock, Elvis Presley i Priscilla. Filmen sentreres rundt rockestjernens store omstridte kjærlighet, Priscilla Presley.

Jacob Elordi Sydney Sweeney Euphoria sesong 2 season 2 premiere
Jacob Elordi og Sydney Sweeney <3 (Jeff Kravitz/Getty Images for HBO)

Tilbake til Saltburn. Filmen har fått svært positive anmeldelser fra amerikanske og britiske publikum. Flere applauderer produksjonsdesignet og kinematografien.

Det gjenstår å se om Saltburn lever opp til hypen.

Sjekk ut trailer nedenfor.

 

Les også: Første titt på Jacob Elordi som Elvis

Nyeste saker fra 730.no

Les mer