Hopp til hovedinnhold
millie bobby brown damsel enola_holmes_2019_stranger_things
Millie Bobby Brown lanserer Stranger Things sesong 3 på Linwood Dunn Theater på Pickford Center for Motion Study i Hollywood i november 2019 (JC Olivera/Getty)

Millie Bobby Brown seksualiseres mer etter at hun fylte 18: – Det er ekkelt

Millie Bobby Brown (født i 04) er ikke noe mindre frustrert over mediene etter at hun ble myndig.


OPPDATERT: Millie er klar som Princess Elodie i Damsel: Se hvem som spiller prinsen


Som 12-åring ble Millie Bobby Brown en global stjerne via Stranger Things som Eleven alias Jane Ives alias Jane Hopper. En rolle som har gitt den britiske tenåringen to Emmy-nominasjoner. I forbindelse med lanseringen av Stranger Things sesong 4, forteller Millie at hun har blitt seksualisert av pressen og sosiale medier i store deler av karrieren. I februar fylte den Marbella-fødte skuespilleren 18 år, og allerede nå merker hun at det er enda verre.

– Enhver 18-åring forsøker å navigere som voksen og ha relasjoner og vennskap og bli likt og prøve å passe inn, sier Millie til podcasten The Guilty Feminist. – Det er mye, og du prøver å finne deg selv mens du gjør det. Den eneste forskjellen er at jeg åpenbart gjør det i offentligheten, så det kan være veldig overveldende, fortsetter hun.

Millie Bobby Brown i Godzilla: King of the Monsters (Legendary/Warner Bros.)

Millie Bobby Brown i Godzilla: King of the Monsters i 2019 (Legendary/Warner Bros.)

– Jeg har definitivt slitt med å [bli seksualisert] mer i løpet av de siste to ukene etter fylte 18. Jeg har helt klart merket forskjell når det kommer til måten folk oppfører seg mot meg og måten pressen og sosiale medier har reagert på at jeg blir myndig.

Millie Bobby Brown synes det er synd at fødselsdagen tilsynelatende påvirker dette.

– Jeg mener at [alderen] ikke skal endre noe, men det er så ekkelt og det er sant. Det er en veldig god representasjon av hva som skjer i verdenen og hvordan unge jenter blir seksualisert. Jeg har måttet hanskes med det [i det siste], men jeg har også hanskes med det for alltid.

Millie Bobby Brown princess Elodi Damsel The Girls Ive Been The Electric State The Thing About Jellyfish

Millie Bobby Brown på WWD Beauty Inc Awards på The Rainbow Room i New York City desember 2019. (Dimitrios Kambouris/Getty)


Les også: Årets beste TV-serie – så langt – kåres av 730.no


Millie er sammen med Jake Bongiovi (født i 02), sønnen til Jon Bon Jovi. (Han står bak glam metal-slappers som denne.) Jake, som straks fyller 20, er også skuespiller, men har ennå ingen titler på CV-en. Kanskje Millie og pappa kan dra i noen tråder.

EE British Academy Film Awards 2022 - Red Carpet Arrivals

Millie Bobby Brown og Jake Bongiovi på EE British Academy Film Awards 2022. Royal Albert Hall i London mars 2022 (Neil Mockford/FilmMagic)


Stranger Things verdt ventetiden?


Millies skuespiller-CV fyller seg raskt opp. Utenom ST4 er Millie igjen snart klar som Enola Holmes i den andre filmen som lillesøsteren til Sherlock Holmes, spilt av Henry Cavill. Briten filmer nå eventyrfilmen Damsel (også denne for Netflix) hvor hun har rollen som prinsesse Elodi. Etter denne innspillingen holder hun seg fortsatt til film.

Når Stranger Things 5, som avslutter Netflix-franchisen (i alle fall foreløpig), er innspilt, har hun tre filmer på rad: The Girls I’ve Been, The Thing About Jellyfish ogThe Electric State.

Brødrene Anthony Russo og Joe Russo sin Netflix-film The Electric State skal Netflix angivelig ha budsjett på over 3 milliarder kroner. Utenom Millie Bobby Brown har sci-fi-eventyret med Chris Pratt, Ke Huy Quan, Brian Cox, Anthony Mackie og Billy Bob Thornton. Filmen, som får premiere i 2024, er basert på svenske Simon Stålenhag sin bok Passagen.


Annonsering: Nå har Steven Spielberg-serien startet i Norge

Les mer