Hopp til hovedinnhold
norsk musikk stig brenner Har du glemt meg unge ferrari 730no
Ny norsk musikk fra blant andre nasjonalskatten Stig Brenner (Willa Wathne/Nora/Sony)

Norsk musikk: Topp 13 nye norske låter

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer sine favoritter fra nattens maaange slipp innen norsk musikk.

God helg godsnuter! ☀️

 

Stig Brenner «Har du glemt meg?»

– Tydeligvis er ikke huden min laget av stål / håper noen tar meg i mot, jeg kommer ned nå… Stig Brenner alias Unge Ferrari fikk kanskje ikke reality-mersmak av Hver gang vi møtes. I forkant av sin nye singel fortalte ringreven at han er lei av ønsker fra manageren og agenten sin om å være mer folkelig – og blant annet stille på Kompani Lauritzen +++.

stig brenner Har du glemt meg unge ferrari

«Men det er ikke meg. Jeg forsvinner når jeg prøver å være [det] andre vil jeg skal være. Jeg gjør ting på min egen måte denne gangen», skriver Stig 💯 Njut nedenfor. Produsert av Hampus Bergh og «Tåmy Tåmy»-gutta Benjie og Marcel Basima.

Mer norsk musikk: Oscar Blesson og Tyr : – Håper resten av rapgamet pisser i buksa nå 😤

 

 

Jon Ranes med Aiba «Hun vil ha»

UNDERGRUNN-medlem (og skuepiller fra Ut og stjæle hester og TV-seriene Flus og Pørni) Jon Ranes alias UG Loverboy følger opp fjorårets solodebutalbum (som tok 2. plass på albumlisten). Nå serverer 20-åringen en en lekker pop-EP som han beskriver som et steg videre mot målet. – Låtene på Loverboy & The Heartbreaker er tett knyttet til min musikalske bakgrunn og er en bukett av referanser til mine store helter. Musikken er laget av en dyktig gjeng. Blant andre Kastel, Rik Pappa og et sammensveisa band. Vi er The Heartbreakers, forteller Jon ❤️‍🩹 Nedenfor får du den vakre Aiba-duetten «Hun vil ha».

 

SAGE «Should I Tell Her»

– Should I tell her about the way you caught feelings, our secret meetings, I could… Debutsingelalarm! Siri Agathe Gravdal Elton alias SAGE slipper en låt som starter som en kul poplåt, men som også etter hvert viser seg å være mer poppunk. Ikke bare er den rå i lydbildet, men det er en rå låt om å fortelle en uvitende om noe ugreit de kanskje egentlig ikke vil høre? Men burde? Odda-jenta setter skapet på plass tidlig. Skrevet av SAGE og Aldon Wells, produsert av Aldon, Johan Hessel Jelonek og Henrik Solheim Stave.

 

Peder Elias «Row Your Boat»

– Row row row your boat, far away from me, ’cause I don’t want anything to do with you, your friends or your family… Popsensasjonen fra Trøndelag, som kaprer Asia, tar med seg denne ferske singelen nå som han er i Taiwan. Ikke bare er vi spente på hva Peder Elias Eriksrud Kjørholt finner på der, vi skal også kose oss glugg med denne låten. Om det så er en noe bitter sang til eksen, er den lett å få på hjernen. Rett i fletta. Og relaterbar. Skrevet og produsert av Peder Elias og Oliver Epsom.

 

Larsiveli «Hva hvis»

– Dette her er nok siste dans, jeg er sliten / jeg grein da jeg skrev det her og nå gråter til og med beaten… 😢💔 Larsiveli rapper – og synger – om messy kjærlighetsforhold på sine to personlige singler «Hva hvis» og «Trenger mer». Horten-gutten forteller at førstnevnte ble skapt midt i en sorgprosess. – Da jeg skrev versene var jeg i en fase der det var vanskelig for meg å akseptere hva som hadde skjedd, og kastet derfor mye skyld over til den andre parten, forteller Lars Reiersen. På den andre sangen går han fra å skylde på alle andre, til å ta ansvar selv. – Det er en bittersøt låt med en sexy vri. Den bærer et mørkt preg av sjalusi og usikkerhet som går i harmoni med en cocky holdning om at jeg er et bedre alternativ. Produsert av Thomas Jones alias JNS.

 

Gunn Kvaale «Livet e ikkje ein film»

– E det for godt til å vær sant, du får meg til å gløyme alt / livet e ikkje ein film, men kan vi bare late som det e… Gunn Kvaale har sluppet flere låter, hvor hun lenge har fått vist frem sin nydelige stemme. Nå går hun over til norsk, og med Sogndal-dialekten sin, føles det om mulig enda mer nært og ekte. Denne vakre låten føles som en klem, og vi drømmer oss bort til en forelskelse. Skrevet av Gunn og Jim Bergsted, produsert av Inge Ronny Kvåle.

 

William Gamborg «Glem meg, men jeg glemmer aldri»

– Håper du forstår at du fremdeles er riktig person selv om jeg er feil / vil ikke gi slipp, men må hver vår vei, hvis vi er ment for hverandre, sees vi igjen… Multitalentet William Gamborg har ikke bare vært med Karpe og danset med resten av gjengen i Quick Style denne våren. Han har også laget flere sertifiserte bops. Heldigvis for oss. 22-åringen fra Oppegård serverer en tent låt om hvordan det er når en som har stått deg nær plutselig går videre som om ingenting har skjedd… Skrevet av William og Martine Håland, produsert av William, Brage André Abrahamsen og Sondre Solstrand.

 

Daniel Kvammen «Endelaus sommar»

– Kan du lova me det at det varar for alltid, en endelaus sommar som varar for alltid?… Daniel Kvammen goes sommerhit? Dette gir i alle fall sommerflørtfølelser. Men med en liten bønn og tanke om at man vil det skal vare evig. Sene sommerkvelder er jo noe man som regel skulle ønske varte, spesielt når man deler dem med rett person. Skrevet av Daniel, Marcus Tobias Nilsen og Carl-Viktor Guttormsen. Produsert av Carl-Viktor.

 

Elsie Bay «Bikini Song»

– In a bikini in a hotel room, take me back to the pool / swim good swim good swim good with you, I want those memories back… Elsa Søllesvik alias Elsie Bay har lagt MGP i både 2022 og 2023 bak seg, og er også klar for å vise en litt annen side av seg selv. Med denne flotte svisken drømmer hun seg tilbake til hvordan ting en gang var, selv om det ikke nødvendigvis ville blitt som da. Skrevet av Elsa, Bjørn Helge Gammelsæter og Lasse Nymann. Produsert av Lasse.

 

ISÁK «Trespassing»

For en stund siden annonserte trioen i ISÁK, med Ella Marie Hætta Isaksen i spissen, at de gir seg. Dette er deres siste låt sammen, og det er en maktdemonstrasjon av en låt. Også i form at det er for å motivere og inspirere folk til å stå opp for det de tror på, spesielt i forbindelse med demonstrasjonene som har vært, og pågår, mot menneskerettighetsbruddet Fosen-Sámi har vært utsatt for den siste tiden. Og generelt i alt for lang tid. En sterk avslutning, skrevet av Aleksander Kostopoulos, Ella Marie Hætta Isaksen og James Daniel Njie Eriksen. Sistnevnte har produsert.

 

Maria Wilhelmine «Better Off»

– Tonight let’s do something crazy, making love like we’re strangers / ’cause after this we’re better off… Maria Wilhelmine gir oss deilig, skamløs pop, som vi trenger når vi går inn i helgen. Og sommeren! Trondheims-jenta slipper EP-en Grow, en samling låter om å, ja, vokse. Men også stole på seg selv og magefølelsen sin og løsrive seg litt fra komfortsonen. Det passer også denne låten godt, det er viktig å gi litt faen i blant? Spesielt når man kan danse til låtene. Skrevet av Maria Wilhelmine Steinholt Fosnes, Tristan Henry og Tim Gosden. Produsert av Tim.

 

Zimmermann «Josefin»

– Hun danser som en virvelvind, hun veit hva hun gjør når hun stryker ditt kinn… Den svenske perlen til Albin Lee Meldau har gått som en farsott på TikTok, riktig nok i en litt annen versjon enn originalen. Nå har både TikTok-versjonen, originalen og andre covere begynt å skinne på appen. Og hvis du er så heldig at For You-pagen din har ført deg til denne, har du også sett hvor mange som har ønsket seg den på Spotify. Folket har blitt hørt, og Amund Zimmermann Børresen vet hva han gjør med denne nyyyyd versjonen. Skrevet av Albin, Amund og Peter Kvint. Vakker norsk musikk produsert av Ivar Bergsaker Lindberg og Peter Kvint.


Norsk musikk: 730.no x Karpe på europaturné: – Nok er nok

Norsk kultur: Sophie & vs. Fetisha: Sophie Elise forklarer hvorfor hun brått trekker seg

Les mer