Hopp til hovedinnhold
DRIZZY (UNIVERSAL)

Derfor gidder ikke Drake å svare Common

DRIZZY (UNIVERSAL)

– I’m doing what I do, hip-hop that’s what I do… I’m to hip-hop what Obama is to politics, sier Common om seg selv på «Sweet».

Om Drake sier Chicago-veteranen noe helt annet:

– Some ho ass niggas / singing all around me man, la la la / you ain’t muthafucking Frank Sinatra / lil’ bitch, yeah, this the raw right here,
sweet muthafucka, sweet ass bitch muthafucka.
 
norgesaktuelle Rick Ross’ fenomenale «Stay Schemin» svarer Drake blant annet med å si at Common er rå, men oppfører seg som en jente, og at hans Kanye-label G.O.O.D. Music ikke kan måle seg med kanadierens Lil Wayne-hjem Young Money:


– It bothers me when the gods get to acting like the broads
Guess every team doesn’t come complete with niggas like ours
That’s why I see no need to compete with niggas like y’all.

Common svarte:

– You so black and white tryin to live a nigga life… You ain’t wet nobody, nigga, you Canada dry.

… for så i flere intervjuer si at hans beef med Drake kun handler om hip-hop og «kunsten å rime». Han er altså ikke irritert over at Drake i en periode tok over hans kjæreste Serena Williams, og at den norgesaktuelle sangeren/rapperen har flere fans.

25-åringen forteller Nah Right at han ikke kjøper Commons forklaring, fordi han føler at det hele er et forsøk på PR-stunt, og at han ikke kommer til å svare ringreven.

– Nei. Til tross for hva han sier, situasjonen er ikke et «hip-hop-øyeblikk» eller en batte «grunnet musikalsk integritet», det er et forsøk på å få oppmerksomhet rundt et album. Det var skuffende, for hvem er ikke en fan av det Common har gjort for vår sjanger? En fyr som har gjort en slik utrolig karriere for seg selv basert på å uttryke side følelser om livet og kjærlighet angriper nå meg fordi jeg deler min historie.
 
Common, som fyller 40 i mars, slapp sitt niende album i desember. Platen debuterte på 18. plass i USA, og har på fire uker blitt kjøpt av litt over 100.000 amerikanere. I november slapp Drake Take Care, som debuterte på #1 og solgte 630.000 eks i USA på én uke.

På «Stay Schemin’» har Drake også linjer til Kobe Bryants eks Vanessa (som Kobe traff da hun som 17-åring danset i videoen til Snoop og Tha Eastsidaz’ tøffe «G’ed Up»), hvor han sier at hun kommer til å melke den ikke så veldig trofaste ektemannen Kobe for 50 millioner dollar, til tross for at hun ikke har hjulpet ham med hans basket-ferdigheter.


– Kobe ’bout to lose a hundred fifty M’s / Kobe my nigga I hate it had to be him / bitch you wasn’t with me shooting in the gym.

– Den linjen kom fra en samtale jeg hadde om å være så ung og tjene så mye penger, og frykten for å miste alt. Jeg bare brukte denne potensielle situasjonen for å adressere mitt eget liv. Jeg mente ikke å støte Vanessa eller noen andre.

Bo-nuss: «Bekrefter» Drake bekrefter ordet på gatene om at The Weeknd blir med til Oslo Spektrum? Han sier deres gruppe OVOXO vil vokse i år, og at han ser frem til å gjøre konserter med sin kompis.

Shit Drake sier (lol-video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer