Hopp til hovedinnhold
DET ER BRA AT FAVORITTFAMILIEN VÅR FORLATER OSS TIL VÅREN (ABC/TV 2)

Derfor er det bra at Modern Family slutter

DET ER BRA AT FAVORITTFAMILIEN VÅR FORLATER OSS TIL VÅREN (ABC/TV 2)
OPPDATERT: I 2020 avsluttes Modern Family med sesong 11. 
 

I disse kansellert/fornyet-dagene blir det mye snakk om avsluttede serier som aldri fikk skinne lenge nok, som ikke fikk demonstrert sitt fulle potensiale, og/eller som hadde store drømmer og planer som aldri fikk se dagslys. 
I dag har vi dog ikke tenkt til å snakke om dem. I dag skal vi faktisk, i fare for å virke som en pessimistisk gledesdreper, snakke om det stikk motsatte – nemlig evighetsseriene. 
Seriene som har fått skinne så lenge at man ikke lenger klarer å huske hvordan livet var uten dem, som har vart så lenge at de for lengst har gått ut av storhetstiden sin og det straks blir snakk om å piske en død hest eller å melke en uttørket melkeku. 


Eksempelvis snakker vi om ting som The Big Bang Theory (klar for sesong 12?) og resten av Chuck Lorres slitsomme sitcom-bibliotek, Supernatural og alt fra CSI: A, til CSI: B og hele veien til CSI: Ålesund
I dag skal vi dog risikere å banne litt i en rekke gudshus og ta for oss en nær og kjær favoritt – nemlig Modern Family
 

ETTER 200 EPISODER ER VI KLARE FOR Å SI FARVEL (ABC/TV 2)

Den nå klassiske og banebrytende situasjonskomedien om den så moderne Pritchett-familien runder i disse dager av sesong 9, før den avslutter med tiårsjubileum til neste år. Og det skal vi jammen takke for. 
Nå, det må selvsagt påpekes at at serieskaper Steven Levitan og resten av teamet deres fortsatt gjør en virkelig dyktig jobb med å levere morsom og on-point-materiale fra familien hver eneste uke – noe som ikke er bare bare når det nærmer seg et tiår inn i serien. Seertallene er fortsatt relativt gode sammenlignet med resten av seriene, så fansen er også fortsatt der. 
«Men hvorfor i all verden er det en god ting at de skal holde opp da, din skrulle?!»
 

Jo, nå skal jeg fortelle hvorfor det ikke er den verste ideen i hele verden.  
 
Da Modern Family først startet var suksessen momentant og eksplosiv. Kombinasjonen av over-the-top humor og karakterer som føltes som en helt realistisk samtidsfamilie med ulydige klin-kokkos unger og foreldre uten filter var uslåelig. Sofia Vergara og Ty Burrell ble inspirasjonene bak uttallige av internettets morsomste GIFs. 
Serien traff blink med én gang. Det var gull i elven, og mer enn nok til at alle kunne få. 
 
Kutt til 10 år senere, og Modern Family er fortsatt både moderne og morsom, men etter ni sesonger og 200 ish episoder merker man at gullet ikke glitrer like skarp som det gjorde. Serien leverer fortsatt, familien er like sjarmerende som før, og vi humrer med hver eneste uke. 
Men showets vitser og komiske situasjoner begynner å kjennes litt vel stagnerte, og man greier som regel å skjønne hva det er som skal skje fem minutter før det faktisk skjer i episoden. 


En stor del av handlingen og de morsomme trekkene føles til dels, kanskje spesielt i den nåværende sesongen, som materiale vi allerede har sett før. Og det finnes en grense for hvor mange ganger vi kan le av samme gag-en, en grense vi kan skimte i horisonten. 
Bare tenk på hvor lang tid det har gått siden vi fikk et ikonisk øyeblikk som dette her? 

For øvrig så er det også viktig å tenke på at med et helt tiår kommer en rekke naturlige forandringer, forandringer som ikke nødvendigvis passer inn med seriens struktur eller historiefortelling. 
Ta for eksempel Phil-Claire-familien. Det vil komme et tidspunkt hvor manusforfatterne går tom for unnskyldninger for hvorfor disse særdeles voksne ikke har flyttet ut, eller henger hjemme konstant selv etter at de har flyttet ut og har begynt på universitetet. 
 


Se også: Sofia Vergara: – Jeg ønsker jeg hadde silikonpupper 
 
Mangelen på øyeblikk som går lenger enn «humreverdig», logiske brister i historien som ungene som omtrent bor hjemme fortsatt er prima eksempler på hvordan Modern Family er i ferd med å gå inn i kategorien for serier som burde ha blitt avsluttet for lengst, men som fortsatt går – og det er svært bra at Levitan og ABC ikke lar det gå dit. 
 
Det handler om hva slags kulturarv vi vil at serien skal etterlate seg. Skal samtaler hvor Modern Family nevnes gå i retning av «oi, er det fortsatt en greie?», eller vil vi huske den for hvor latterlig bra den var de 10 gyldne årene den gikk?
Vi holder en knapp på sistnevnte, og gleder oss til en solid siste sesong før familien tar farvel til våren.


Måtte vi leve på disse GIF-ene for alltid. 
 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer