Hopp til hovedinnhold

Denzel tar en Vin Diesel

MILA OG DENZEL 34 ÅR INN I FREMTIDEN (DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES NORWAY/WARNER BROS.)

Some will kill to have it. He will kill to protect it.

Traileren til The Book of Eli får filmen til å se ut som cheesy, luftig underholdning, men selv om dette neppe blir en kritikerfavoritt, forventer vi at personene tilknyttet prosjektet – blant andre Oscar-vinner Denzel Washington – disker opp med noe brukbart.

Duoen bak kameraet – tvillingene Albert og Allen Hughes – har iallefall mye å bevise etter pause på nesten ti år.

(Deres forrige film er elsket og hatet; From Hell med Johnny Deep og Heather Graham.)

Brødrenes comebackforsøk foregår i nitriste, øde og voldelige 2043, hvor Denzel er Eli, en råtass som gjør alt han kan for at en bok med nøkkelen til et lykkelig samfunn ikke kommer i gale hender.

Lankene som kvalifiserer som gale tilhører Carnegie, spilt av crazy-eksperten Gary Oldman, mens den ofte ganske skrullete, Slipknot-aktuelle Malcolm McDowell dukker opp sammen med sangeren Tom Waits.

Ukrainske Mila Kunis spiller den kvinnelige hovedrollen, med backup fra Jennifer Beals, kjent fra The L Word og som fenomenale Alex i danseklassikeren Flashdance.

Fun fact: The Hughes Brothers startet karrieren via videoer for rapperen 2Pac, men endte opp med å sende ham i fengsel etter et basketak i forbindelse med deres 1992-filmdebut Menace II Society. Pac var ikke enig i måten hans karakter skulle bli fremstilt, og rollen gikk til artisten MC Eiht.
The Book of Eli har USA-premiere i kveld, og starter på norske kinoer 26. februar:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer