Hopp til hovedinnhold
Sadie Sink Millie Bobby Brown ST4 Kate Bush Running Up That Hill nummer 1 Norge Spotify Stranger Things David Mokel
Sadie Sink og Millie Bobby Brown i Stranger Things (Netflix)

Kate Bush nummer 1 i Norge med Running Up That Hill via Stranger Things

Kate Bush har nå den mest spilte sangen i Norge – og i verdenen.

Hvem skulle tro at 63-åringen Kate Bush i 2022 skulle være på nivå med de internasjonale superstjernene Harry Styles og Bad Bunny ? Eller Norges nye stolthet Ballinciaga og Roc Boyz, for den saks skyld.

Men Stranger Things-effekten er kolossal. I dag suser Kate Bush opp til nummer 1 på både Spotify i Norge og på Spotifys globale hitliste med «Running Up That Hill» fra britens 1985-album Hounds of Love.

Veteranen rykker forbi «Dans på bordet» med Ballinciaga og superstjerneskuddet David Mokel, som har herjet på første i Norges land i flere uker. Samt Roc Boyz-duetten «Kjære alkohol». (De har ingen grunn til å gråte. Gutta har vilt nok 2., 3., 4. og 5. plass.)

Kate Bush Running Up That Hill nummer 1 Norge Spotify Stranger Things

(Spotify)

Les også: Ballinciaga må ha masker fordi de «ser for bra ut»

På den globale hitlisten rykker Kate forbi «As It Was» med Harry Styles og «Me Porto Bonito» med Bad Bunny (og ca. hele albumet hans).

David Mokel Sadie Sink Millie Bobby Brown ST4 Kate Bush Running Up That Hill nummer 1 Norge Spotify Stranger Things

(Spotify)

Singer-songwriter-produsentens nest største hit i Norge er «Babooshka», som tok 4. plass i 1980.

«Running Up That Hill» tar 8. plass på Billboard Hot 100, som er veteranens første topp 10 på hitlisten. Albumet Hounds of Love nyter også oppsving, og topper Billboard Top Alternative Albums. Dette er hennes første nummer 1 på en Billboard-albumliste.

I sesong 4 av Netflix-serien brukes «Running Up That Hill» i en viktig scene med karakteren Max, spilt av Sadie Sink (født i 02). Hun har låten som sin største favoritt. Nedenfor kan du se hele scenen fra episode av 4 Stranger Things med bruken av Kate Bush-klassikeren.

Handlingen i ST4 foregår i 1986. Singelen til Kate Bush kom i 1985.

Singer-songwriter-produsenten, som har laget låten alene, er sjelden med på å lisensiere musikken sin til sync.

Men Kate er fan av Stranger Things, og ba om å få lese manuset til scenen. For så å godkjenne bruken. I et innlegg på sitt nettsted er hun henrykt.

«Du har kanskje hørt at den første delen av den fantastiske, gripende nye sesongen av Stranger Things nylig har blitt utgitt på Netflix. Den inneholder sangen «Running Up That Hill|» som får et helt nytt liv via unge fans som elsker serien», skriver hun.

«Jeg elsker den også! På grunn av dette er «Running Up That Hill» på hitlistene over hele verdenen og har gått inn på U.K.-hitlisten som nr. 8. Det hele er veldig spennende! Tusen takk til alle som har støttet sangen. Jeg holder pusten frem til resten av sesongen i juli. Beste hilsener, Kate»

Den nye runden med horror-sci-fi-serien til The Duffer Brothers kom 27. mai, og ble sett i 287 millioner timer i løpet den første helgen. Ifølge Netflix. Noe som er rekord for streameren.

(Kan de ikke heller fortelle hvor mange personer?)

Når det kommer til engelskspråkelige serier, er sesongen allerede den tredje mest sette hos streameren. Og det er altså etter snaue to uker.   Den andre delen av sesongen slippes i neste måned.


PS: Einar R.I.P. I Sverige er ikke Kate Bush nummer 1. Einar tar 1., 2., 3. og 4. plass med låtene fra sin nye EP. Moren hans har produsert musikkvideoen, hvor kjæresten til Einar er med.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Se også: Andrew Garfield skryter av Zendaya foran Zendaya: – Dette betyr alt for meg

Les mer