Hopp til hovedinnhold
(HBO NORDIC)

Denne HBO-serien er vill


(HBO NORDIC)

Har du noen gang vært overbevist om at du får ta over en stilling etter at en annen slutter? Du vet, en stilling som lyser mot deg med regnbuer og stjerner rundt?


I HBO sin festlige nye serie
Vice Principals er håpet i alle fall særdeles tilstedeværende for viserektorene på North Jackson High, Neal Gamby og Lee Russell. (Spilt av Danny McBride (Pineapple Express, This is The End, Your Highness) og Walton Goggins (Shield, The Bourne Identity, Django Unchained, The Hateful Eight).

Rektoren etter flere tiår (spilt av Bill Murray) bestemmer seg nemlig for å tre av.

Erkerivalene Gamby og Russell skjønner at den ledige stillingen er den store sjansen for begge, men plutselig spankulerer en helt ukjent person inn og setter seg på den hellige kontorstolen. Dr. Belinda Brown (Kimberly Hebert Gregory,
I Think I Love My Life, White Alligator) er et sterkt kvinnemenneske som virker å komme fra intet – og for første gang har viserektorene et felles mål. Dr. Brown skal ut uansett hva.
Vice Principals kommer fra Danny McBride og Jody Hill, skaperne av HBO-suksessen Eastbound & Down


Fortsetter under


INGEN GRUNN TIL BEKYMRING, ELLER? (HBO NORDIC)

Serien hadde premiere hos HBO 17. juli, og med de tre første episodene tilgjengelig har høsten mye fint i vente. (Ny episode slippes hver mandag.) 

Med McBride både foran linsa og i produsentsofaen er det kanskje ingen overraskelse at denne overdrevne humoren ikke er rettet mot bestemor. Karakteren hans er av den typen som ser meget svart-hvitt på verden og kommer med en og annen kvinnefiendtlig kommentar. Noen syns jo selvsagt det er hysterisk underholdende når slik «billig humor» (hvis det er lov å si) fyller minuttene, men
Vice Principals er heldigvis fullstappet med så mange andre karakterer og poeng at denne irriterende figuren bare krydrer tilværelsen.


Når en av karakterene heter «Snodgrass» skjønner en jo uansett hva en melder seg opp til.

Fortsetter under


NÅR ARBEIDSSTEDET IKKE TILLATER SLOSSING (HBO NORDIC)

Noen nevneverdige navn i en ellers rennomé-fylt liste: Gale Liptrapp (Busy Philipps, Cougar Town, White Chicks, Made of Honor), Amanda Snodgrass (Georgia King, The Duchess, Wild Child, One Day), Mrs. Libby (Celia Weston The Talented Mr. Ripley, Dead Man Walking, The Village) og Tavis Brown (Bryan Tyree Henry, The Good Wife, Boardwalk Empire, Atlanta).


Wall Street Journal mener det er lite som kan passere som komedie, men at viserektorenes overbevisende ondskap bygger opp serien til et annet nivå. Boston Herald er også imponerte over skuespillerprestasjonene. 


– McBride er, ikke overraskende, overbevisende. Han har en spesiell evne til å gå under huden til tilbakestående folk – og jeg mener det på en god måte. Goggins beviser at han er en av de beste karakter-skuespillerne i TV., skriver avisen. Fra 730 får denne serien en score på 3,10.


Se trailer på
Vice Principals under og se om Gamby og Russell klarer å knuse dr. Brown hos HBO Nordic:HBO har bestilt totalt 18 episoder av Vice Principals, som deles opp i to sesonger over to år. Serien er dermed (etter planen) ferdig allerede i 2017. Se også:
Serietips hos HBO: Statsadvokat vs. cocky milliardær

Nyeste saker fra 730.no

Les mer