Hopp til hovedinnhold
W.I.N.! (AMANDA EDWARDS/GETTY IMAGES)

Den unge Grammy-vinneren var stjerne som 10-åring: Se TV-opptreden fra 2007

W.I.N.! (AMANDA EDWARDS/GETTY IMAGES)

Det var en stor natt for H.E.R., som var Grammy-nominert for årets beste nye artist, beste album, R&B-sang, R&B-fremførelse og R&B-album.

California-jenta vant de to sistnevnte prisene. Selv om albumet er en EP, nærmere bestemt hennes fjerde EP I Used to Know Her.

Under nattens show fremførte hun Rodney «Darkchild» Jerkins-produserte «Hard Place» fra oppfølgeren I Used to Know Her: Part 2, som hun slapp før jul.

Multitalentet skriver at Grammy-utdelingen var den beste dagen i hennes liv, og takker Grammy-komiteen og den koreanske superstjernegruppen BTS som delte ut prisen.

Til tross for å kun være 21 år; H.E.R. (Having Everything Revealed) er snart en veteran i bransjen.

Gabi Wilson, som hun egentlig heter, har vært signert til Sony-labelen RCA siden hun var 14 år. I forkant slo hun seg opp som barnestjerne, blant annet ved å opptre på <em.TODAY som 10-åring i 2007.

Se unge H.E.R. fremføre Alicia Keys’ «If I Ain’t Got You» nedenfor mens hun spiller piano. Først intervjues hun sammen med moren og faren.

Artig fakta: I tillegg til piano har Gabi spilt trommer, gitar og bass siden hun var liten. Som om det ikke var nok; da hun gikk på barneskolen ga hun ut en diktbok.

Aldri glem: Duetten H.E.R. har med den norske popprinsen Jesper Jenset er lekker.

Cardi B ble den første kvinnelige soloartisten i historien til å vinne Grammy-prisen for årets beste rapalbum. Se New York-rapperens opptreden (med hjelp fra vidunderkvinnen Mona Berntsen).

Les mer