Hopp til hovedinnhold
MOR (CHUCK GRANT/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

Den nye singelen og videoen til Lana Del Rey er perfekt for høsten

MOR (CHUCK GRANT/INTERSCOPE/UNIVERSAL)
 

Hvorfor gir alle artister ut musikken sin på fredager? Okay, «alle» i anførselstegn. Men Lana Del Rey velger heldigvis å ikke delta i fredagskaoset (låten blir uansett listet hos Spotifys New Music Friday i alle land). Onsdag kveld slapp hun «Mariners Apartment Complex».

– You took my sadness out of context / at the Mariners apartment complex, åpner Lana med.
Mange fans var kjappe til å spekulere i om den forlokkende tittelen i smug referer til
dette The Guardian-intervjuet gjort hos The Maritime i New Orleans i 2014.
(Lana mener journalisten Tim Jonze lokket henne til å si «jeg skulle ønske jeg allerede var dø». En uttalelse som gjorde at mange følte at hun prøvde litt for hardt. Lana gikk løs på Twitter da intervjuet ble publisert. (Og forvekslet Tim med kollegaen Alexis Petridis.) Avisen blogger et svar her.) Men tilbake til sangen, hvor isdronningen som vanlig ikke er full av liv. Nydelig er det lell – og perfekt for starten av høsten. Dessuten fremstår hun egentlig ikke trist. Mørket som henger over Elizabeth Grant alias Lana er en del av den hun er.
– Think about it, the darkness, the deepness / all the things that make me who I am
Igjen synger den Los Angeles-baserte New York-jenta om sine elskede strender – og kaller seg selv en «Venice bitch». (Som også står trykket på t-skjorten på coveret, og som muligens er tittelen på hennes neste singel.)
– Who I’ve been is with you on these beaches / your Venice bitch, your die-hard, your weakness
Singelen, fra hennes kommende sjette album
LDR6, er den første hun gjør med produsent Jack Antonoff fra bandene fun. og Bleachers. (Jack gjorde seks låter på Taylor Swifts seneste skive reputation.)
Svart/hvitt-videoen er i melankolsk regi av hennes fotografsøster Chuck Grant, som også har gjort polaroidbildet på det nevnte singelcoveret.
Nyt Lana Del Reys nye sang her:

Tilbake til Norge: ♫ Razika gjør comeback 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer