Hopp til hovedinnhold
The White Lotus: Sydney Sweeney som Olivia Mossbacher, Brittany O'Grady som Paula (HBO Max)
The White Lotus: Sydney Sweeney som Olivia Mossbacher, Brittany O'Grady som Paula (HBO Max)

The White Lotus sesong 2 finner sted på Sicilia i Italia

The White Lotus flytter seg fra Hawaii til Europa.


OPPDATERT 10. februar: HBO forteller at de også har med Meghann Fahy, Will Sharpe, Leo Woodall og Theo James. Den sistnevnte briten er kjent som Tobias «Four» Eaton i Divergent-trilogien. I tillegg har tre italienske skuespillere blitt booket: Beatrice Grannó, Sabrina Impacciatore og Simona Tabasco.

Theo James The White Lotus season 2 Theo James HBO Max Norge Divergent Beatrice Grannó, Sabrina Impacciatore og Simona Tabasco.

Theo James – her i Divergent – er klar som Cameron Babcock i The White Lotus sesong 2 (Lionsgate)


En av HBO Max’ beste og mest diskuterte nye serier i 2021 er klar til å filme fortsettelsen.

Ifølge Variety finner The White Lotus sesong 2 sted på Sicilia i Italia. Nærmere bestemt byen Taormina, som har vært et populært turistmål siden 1800-tallet. (Byen ligger kort unna vulkanen Etna.)

Den mørke, satiriske komediens fiktive hotellkjede The White Lotus er igjen egentlig et Four Seasons-hotell.

Denne gangen Four Seasons San Domenico Palace, som ifølge nettstedet er stengt frem til 1. april. Trolig grunnet HBO Max-produksjonen.

Mike White-seriens første sesong er basert på Four Seasons Resort Maui på Hawaii.

Nykommere i sesong 2 er Michael Imperioli (Christopher Moltisanti i The Sopranos), Aubrey Plaza (Parks and Recreation, norskregisserte Chucky), F. Murray Abraham (vant Oscar for Amadeus), Adam DiMarco (The Magicians), Tom Hollander (Bohemian Rhapsody) og den tidligere Disney-stjernen Haley Lu Richardson (Split, Ravenswood).

Staben fra The White Lotus med stive smil (HBO)

Staben fra hotellet The White Lotus med stive smil (HBO)

The White Lotus‘ begynnelse lokker ved å dingle med et lik. Rettere sagt; man får se en kiste som lastes om bort i et fly, for så å gå tilbake i tid og vise hva som skjedde. På overflaten virker serien, som ikke dreier seg ikke mye om drapet, tradisjonel, rett frem og lettvint. Vi følger noen av luksushotellets rike, stort sett hvite, relativt søplete gjester – og noen av personalet – i løpet av en uke.

Oppholdet på The White Lotus blir selvfølgelig trøbbel i paradis.

(HBO Max)

Samt at det blir tydelig at serien har metaforer og underliggende budskap. De skarpe observasjonene og skildringene gir rom for flere tolkninger, med røde tråder som bobler av angst, tragedie og sinne.

Første sesong har med blant andre arbeidsjernet Sydney Sweeney (Euphoria, The Handmaid’s Tale, Sharp Objects, Once Upon a Time in Hollywood).

Samt Brittany O’Grady (Simone i Star) i rollen som venninnen som er med på familieturen.

Fun fact: Brittany O’Grady er aktuell med Kygo i videoen til hans «Love Me Now», filmet på Bahamas.

Jake Lacy (Pete Miller i sesong 9 av The Office) har rollen som den ufordragelige eiendomsmegleren Shane på bryllupsreise med sin ferske kone Alexandra Daddario (True Detective, New Girl, American Horror Story).

Jennifer Coolidge som Tanya-McQuoid (HBO)

Jennifer Coolidge som Tanya-McQuoid er en av sesong 1-gjestene som vender tilbake i sesong 2 (HBO)

Serieskaperen Mike White, som har skrevet og regissert alle episodene, forteller at den privilegerte Shane-karakteren var en av de enkleste karakterene å skrive. Og at mange lett kan relatere til hans ufyselige oppførsel på ferie.

– Ikke at jeg nødvendigvis bytter hotellrom, men det er øyeblikk hvor du tenker… «Jeg har betalt for dette!» Det vil være noe urettferdighet, og du innser… «Herregud, jeg er den fyren. Jeg sa det akkurat!», sier han til EW.

– Dette skjedde nylig der jeg sjekket inn på et hotell og klokken var to og de sa.. «Rommet vil ikke være klart før fire.» Og jeg sa: «Da jeg ringte deg på telefonen på vei hit, sa du to!» Og man bare tar seg selv i de øyeblikkene hvor man er, som jeg, en moderne bitch, forteller Mike White.

Shane Jake Lacy-murray-bartlett The White Lotus season 2 Olivia Mossbacher Sydney Sweeney Sicilia Italia HBO Max

Jake Lacy som Shane (HBO Max)

– Det er vanskelig… Hele vår verden orienterer deg til å ha et liv med komfort og bekvemmelighet. Det er i vannet vi drikker hver dag, som er det livet du skal ha. Det er derfor vi står på gjennom uken, slik at vi kan ha disse øyeblikkene som «jeg er på ferie og jeg burde ha det rommet jeg ønsket». Og så skjønner du hvor privilegert det er å ha ferie.

Sydneys familie spilles av Connie Britton (Nashville) som moren, Steve Zahn (Modern Family) som faren og Fred Hechinger (Netflix-trilogien The Fear Street) som den pussige, innadvendte sønnen.

Natasha Rothwell (Wonder Woman 1984, Insecure – hvor hun også er manusforfatter) spiller hotellets spa-sjef, mens Murray Bartlett har rollen som den rå hotellsjefen Armond.

Murray Bartlett som The White Lotus-hotellsjefen Armond (HBO)

Murray Bartlett som The White Lotus-hotellsjefen Armond (HBO)

Også rå: Jon Gries (alias Uncle Rico i kultkomedien Napoleon Dynamite).

Lukas Gage (Euphoria) spiller en av de hotellansatte. Det er han som i 2020 fikk mange oppslag etter å ha blitt baksnakket på Zoom under en audition.

Søskenparet Mossbacher: Sydney Sweeney som Olivia, Fred Hechinger som Quinn (HBO)

Søskenparet Mossbacher: Sydney Sweeney som Olivia, Fred Hechinger som Quinn (HBO)

Sydney Sweeney slår et slag for den litt glemte filmsjangeren erotisk thriller: Ta en freidig titt

Euphoria-gjengen samles på Zoom og svarer på seks spørsmål:

Hvem er best kledd denne sesongen? Har best stil irl? Er klassens klovn på settet? Hvem sin opptreden overrasket deg mest? Hvilken karakter utenom din egen vil du gjerne spille? Hvem bør Tom Holland spille i Euphoria?

Se her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer