Hopp til hovedinnhold
SOM EN SJEF:

Den nye serien Empire: Urban versjon av Dynastiet?

SOM EN SJEF: TERRENCE HOWARD SOM LUCIOUS LYON (FOX)


På 80-tallet hadde oljemagnaten Blake Carrington og hans Dynasty-familie balletak på serieseere over hele verden. I 2015 tar hip-hop-pampen Lucious Lyon og hans barn og kone over såpeoperaspillet via showet Empire? Vel, vi får se. Premieren på Fox-serien i forrige uke hadde i alle fall nesten 10 millioner seere i USA, og ukens episode økte. Dette er den beste åpningen for Fox på flere år.

 


Handlingen er lagt til Chicago, hvor eks-drugdealer Lucious Lyon (Oscar-nominerte Terrence Howard) er den styrtrike eieren av selskapet Empire Entertainment. Samtidig som Lucious i smug er dødssyk, forsøker hans familie å karre til seg sin del av kaka.

Den eldste sønnen (Trai Byers) er lynstrejt nestsjef, den yngste er en flashy hip-hop-stjerne, mens mellommann (Jussie Smollett) er en homofil, beskjeden singer-songwriter som tidligere ble banket av sin homofobe pappa. Som om dette er ikke nok, så kommer Lucious’ gateorienterte ekskone Cookie (Oscar-nominerte Taraji P. Henson) hjem fra fengsel etter å ha sittet i 17 år for narkosalg. Hun er relativt bitter.

BOSS BISH: TARAJI P. HENSON SOM COOKIE (FOX)

Musikken er produsert av Timbaland, mens Oscar-nominerte Gabourey Sidibe (Precious, American Horror Story), supermodell Naomi Campbell og rockeskrulle Courtney Love dukker opp i bi-roller.

Lee Daniels – som produserte Halle Berrys Oscar-vinner Monster’s Ball og regisserte Oscar-festen Precious og The Butler – har laget serien sammen med Danny Strong (Jonathan i Buffy the Vampire Slayer). I likhet med den ene sønnen i Empire, så ble homofile Daniels banket av sin homofobe pappa da han var liten.

Det er ingenting i piloten som du ikke har sett før, og noe av dialogen blir til tider litt svett. Man glemmer det dog fort, og du vil trolig også gå for den andre episoden… Som er bedre enn den første. Taraji stjeler showet som pottesur ghetto-chick, med en assistent som er verre. Vi får også se Empires nye stjerne, sangeren Tiana (en slags ung Rihanna), spilt av 19 år gamle Serayah McNeill.


Fun fact: Serien er løst basert på William Shakespeares King Lear og James Goldmans The Lion in Winter.
 
OPPDATERT: Natt til søndag norsk tid annonserte Fox at de allerede har gikk showet grønt lys til sesong 2.
 


Se traileren til Empire her:


 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer