Hopp til hovedinnhold
Jacob Elordi euphoria sesong 3
Jacob Elordi på premieren til Euphoria sesong 2 (Jeff Kravitz/Getty Images for HBO)

Deepfake av Jacob Elordi går viralt på X

Deepfake er den nye normalen.

En manipulert video av Jacob Elordi går viralt på X.

OnlyFans-stjernen @mentallyillgus hevder videoen er hans med ansiktet til Jacob limt på.

«Det er videoen min. Deepfake begynner å bli skummelt…», skriver Gus på X.

Gus alias @mentallyillguss forteller at han var 17 år og dermed mindreårig da han filmet den originale snutten. OnlyFans-stjernen sier han forsøker å ignorere saken, men at stadig flere tagger ham i videoen.

«Btw, jeg var 17 år i videoen så…☠️».

Den manipulerte videoen av Jacob Elordi sirkulerte på X allerede mandagskveld. Ifølge flere amerikanske medier la brukere merke til at mannen i videoen ikke var Jacob basert på manglende fødselsmerker på «kroppen» til Saltburn-stjernen.

saltburn anmeldelse 730.no jacob elordi

Jacob Elordi som Felix Cutton i Saltburn (Amazon Studios)

Til tross for dette deles snutten 3 millioner ganger før X fjerner innholdet i henhold til sine nye retningslinjer om deling av eksplisitt innhold. Elon Musk og X kunngjorde i mai at seksuelt eksplisitt innhold er tillatt på meldingstjenesten. Så lenge det er samtykke og partene er over 18 år, vel å merke.


Se også: Kai Cenat slår tilbake mot merkelig kritikk til: – Dere er så rare bro!


Det er tvilsomt at verken Jacob Elordi eller teamet hans kommer til å adressere videoen. For mange kan det dog minne om da deepfake av Taylor Swift ble spredt som ild i tørt gress tidligere i år.

Taylor Swift Travis Kelce fotballspiller Kansas City Chiefs

Taylor Swift (Instagram/taylorswift)

KI-bildene ble delt over 47 millioner ganger og repostet over 25 000 ganger før teamet til Tay fikk bildene fjernet. Saken satte fart på en viktig debatt bestående av swifties, offentlige personer, politikere og private aktører som Microsoft.

De virale snuttene tvang Microsoft til å forbedre retningslinjer for manipulering av bilder for å forhindre lignende saker. Omfanget av saken ble et vendepunkt i debatten om deepfake. Etter alt å dømme kommer stadig flere til å følge i Microsoft sine fotspor.

(Microsoft)

Førsteamanuensis innen KI Inga Strümke fortalte tidligere i år at stjerner som Taylor og Jacob greier seg fint i slike situasjoner, men at vanlige folk er betydelig mer utsatt uten ressursene til å forsvare seg.


Trenger du noen å snakke med?

Ring 113 ved akutt fare. Landsdekkende legevakt: 116 117. Hjelpetelefonen til Mental Helse kan nås døgnet rundt på 116 123. Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111. Vold- og overgrepslinjen: 116 006. Kirkens SOS (Kristetelefon): 224 00 040. Anonyme Alkoholikere: 911 77 770.

Chat: Snakkommobbing.no: 11611.no (Barn og unge). Sidetmedord.no. Soschat.no. Korspaahalse.rodekors.no


Les også: Motesselskapet bruker kontroversielle lookalikes i ny kampanje

Les mer