Hopp til hovedinnhold
KREESHA TURNER (CAPITOL/EMI)

Den neste Nelly Furtado?

Selv om Nelly Furtados manager måtte til for at det skulle bli sving på sakene, har canadiske Kreesha Turner fått til mye på egenhånd. Etter å ha blitt undervist i jazz og gospel, begynte hun å spille inn sine egne, korte EP-er, som hun solgte på konserter, samtidig som hun deltok i de fleste sangkonkurranser hun kom over.

En konkurranse hun vant var ifølge Billboard i regi av en radiostasjon i hjembyen Edmonton, noe som gjorde at hun fikk spilt inn sin første singel «Bounce With Me». Låten ble en lokal hit, som gjorde Nellys manager Chris Smith interessert. Resten er ikke historie, men starten på Kreeshas profesjonelle karriere.

Sangeren fikk kontrakt med EMI, spilte inn video til «Bounce» og slapp den i salg i fjor. Men det var i år hun fikk sin første nasjonale hit, med «Don’t Call Me Baby», den andre singelen fra debutalbumet Passion, som kom ut i Canada i august.

En varm Stargate-venninne som skal bli neste Rihanna

Musikken beskriver hun som en blanding av pop og lett jazz, og hun sier til bladet Nuvo at hun har forsøkt å lage en internasjonalt plate som gjør henne til en verdig verdensrepresentant for Canada. Med fokus på å skille seg fra massen. Utgivelsen skal lanseres i USA og Europa senere i vinter.

Sneaky Nelly Furtado røpet nylig overfor Entertainment Tonight Canada at hun smuggiftet seg i juli. Mannen hun valgte er Demacio Castellon, teknikeren hun flørtet med i studio da hun spilte inn sitt forrige album, 2006s Loose.
Sangeren, som fyller 30 år i desember, er glad i studiokarer. Hun har en 4 år gammel datter fra et tidligere forhold med produsenten Jasper Gahunia.

Les mer