Den mørke ridderen kan bli en klassiker

30. jun 2008 kl. 00:00
HEATH LEDGER SOM THE JOKER (WARNER)
HEATH LEDGER SOM THE JOKER (WARNER)
 
Selv om det er uenighet om hvilken Batman-mann som er best, ettersom noen liker Michael Keaton i den første og andre (1989 og 1992), mens et par setter pris på innsatsen til Val Kilmer (1995) og George Clooney (1997), hersker det liten tvil om at overraskelsessuksessen Batman Begins (2005) med Christian Bale er en av de tøffeste Lynvingen-filmene.

Samtidig er det allerede store sjanser for at Heath Ledgers tolkning av The Joker kommer til å knuse jobben tungvekteren Jack Nicholson gjorde i Batman for nesten 20 år siden.
 
CHRISTIAN BALE SOM BATMAN OG BRUCE WAYNE (WARNER) 
 
De første bildene og klippene av Heath iført Joker-sminke, har nesten overskygget flaggermusmannen, og den Oscar-nominerte Brokeback Mountain-skuespillerens brå overdosedød i januar, etter at innspillingen var ferdig, gjør naturligvis også sitt.
 
The Joker-figuren er 68 år gammel. Han ble født allerede i 1940, i den første utgaven av Batman-tegneserien.

I The Dark Knight har igjen Christopher Nolan regien, og Bruce Wayne skråstrek Batman sin kamp mot kriminalitet i Gotham City fortsetter med hjelp fra advokaten Harvey Dent (Aaron Eckhart), etterforsker Jim Gordon (Gary Oldman), Lucius Fox (Morgan Freeman) og selvfølgelig den trofaste tjeneren Alfred (Michael Caine). Se traileren nedenfor.
 
 
Flere av de utvalgte journalistene som allerede har fått lov å se filmen, gir den to entusiastiske tomler opp. I Norge er premieren 25. juli, én uke etter USA.
 
Traileren til The Dark Knight: