Hopp til hovedinnhold
Halle Bailey og Melissa McCarthy i Den lille havfruen
Halle Bailey som Ariel og Melissa McCarthy som Ursula i Den lille havfruen (Disney)

Den lille havfruen: Her er de første reaksjonene

Om bare to uker har Disneys store live-action-snakkis Den Lille Havfruen aka The Little Mermaid kinopremiere i Norge. Allerede nå strømmer det inn med reaksjoner.

Klassiske animasjonsfilmer har de siste årene blitt plukket ut av Disney for å få et nytt liv via live action. Så langt har vi blant annet fått Aladdin, Løvenes konge, Mulan og Jungelboken.

Hvert år er det en ny gjenfortelling av en Disney-klassiker, og i år skal den storslåtte og lenge antesiperte live action-versjonen av Den lille havfruen inn i ringen for å bryte alle fordommer mot remakes. Den nylige Peter Pan & Wendy klarte derimot ikke dette.

Disney-remakes har ofte falt i samme tamme suppe, men har tjent godt penger. Så OM Den lille havfruen ikke mottar gode tilbakemeldinger, står den mest sannsynlig fast på kinotoppen flere uker på rad uansett.

Halle Bailey The Little mermaid Den lille havfruen
Halle Bailey på verdenspremieren til Den lille havfruen i Hollywood, California (Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images)

Mange har vært spente (og noen helt unødvendig sure) på Halle Baileys versjon av Ariel. Med henne i rollebesetningen er også stjernelaget Melissa McCarthy som Ursula, Jonah Hauer-King som prins Erik og Javier Bardem som Kong Triton. I tillegg til Jacob Tremblay som Fomle og Daveed Diggs som Sebastian.

Filmmusikalen hadde verdenspremiere i Los Angeles på mandag. Det er ennå ingen anmeldelser ute, men flere kritikere har delt sine reaksjoner på Twitter.

«Den lille havfruen er virkelig EPISK!!!»

Kjendiser som Emily Blunt, John Krasinski og Matt Damon har tidligere hyllet filmen etter en angivelig privatscreener arrangert av regissør Rob Marshall med mannen sin John DeLuca.

Til og med Kelly Rowland er med på hyllesten og kaller Den lille havfruen episk.

Men det er ikke bare privilegerte kjendiser som blir invitert på private arrangementer som roser filmen. Kritikere som deltok på verdenspremieren mener dette er den beste live-action remaken av Disney så langt. Med stor hjelp fra Halle Baileys opptreden som hovedkarakteren Ariel aka Den lille havfruen.

Man skal selvfølgelig ta dette med en klype salt gitt at det kun er kortfattede reaksjoner og ikke anmeldelser. Men så langt høres det veldig lovende ut.

«Halle Bailey ble født for å spille Ariel.»

De som var i tvil på evnen til Halle i rollen som Ariel bør kanskje gjøre en ny vurdering, fordi akkurat nå er hun Disneys frelser. Sangeren beundres for hennes perfekte stjerneprestasjon og hvordan hun løfter denne filmen til noe som er verdt å se. Daveed som Sebastian og Melissa som Ursula er også gode på å stjele scener.

En av redaktørene i Variety kaller prestasjonene til Halle og Melissa «ekstraordinær» og «bad-ass».

«Disneys live-action er magisk, emosjonell og fortryllende. Rob Marshall har nettopp regissert Disneys beste live action-film noensinne,» skriver Jazz Tangcay.

Filmkritiker fra Fandango og Rotten Tomatoes er enig og mener Den lille havfruen er en av de bedre live-action adapsjonene der ute.

Men det er ikke alle som er like imponert over Ursula.

Prestasjonene og underholdningen i Den lille havfruen er bra. Hva mer?

Fra hva vi har sett til nå er det ingen tvil om at Rob Marshall leverer hjertevarm og gøyal underholdning. Ikke bare er noen av skuespillerprestasjonene merkverdige, men også musikken laget av Alan Menken og Lin-Manuel Miranda.

Se også: Den lille havfruen endrer på sangtekst for å gjøre den mer woke

Dette er jo kanskje noe man skal forvente fra en adapsjon av en klassisk Disney-filmmusikal? Hvordan er filmen ellers?

Journalisten fra Gizmodo og io9 skriver at det føles unødvendig.

Flere mener at dette er en helt vanlig Disney-remake og klarer ikke å levere den magien vi opplevde med de original klassikerne.

Animasjon til live action-adapsjoner er utfordrende når man ikke har like mye visuell frihet og fokuset ligger på å få ting til å se realistisk ut. Det må jo også være hodepine for alle fremtidige undervannsfilmer å følge opp det visuelle mesterverket som var Avatar: The Way of Water. Lykke til Aquaman.

Fra de første reaksjonene virker det som vi kan forvente glimrende musikalsk underholdning, og det gleder vi oss til å se. I tillegg å høre hva anmeldelsene har å si når vi nærmer oss premieren.

Se også: Guardians of the Galaxy Vol. 3 gjør fansen emosjonell

Les mer