Hopp til hovedinnhold
Chucky vil hjelpe sin nye venn (Syfy/USA Network)
Chucky vil hjelpe sin nye venn (Syfy/USA Network)

CHUCKY får nytt liv via serie – 730.no anmelder

Chucky er tilbake – med en hjelpende hånd?


OPPDATERT 14. september: CHUCKY sesong 2 er klar for halloween, og i dag får vi trailer.

Jake (Zackary Arthur), Devon (Björgvin Arnarson) og Lexy (Alyvia Alyn Lind) blir sendt til en katolsk skole. Mens vi får høre en coverversjon av «Losing My Religion» med R.E.M.. Den lille drittsekken Chucky er selvfølgelig tilbake – og det er også Tiffany alias Jennifer Tilly. Åpenbart både som dukke og menneske. For en serie 🥵 Premiere 5. oktober.

Nedenfor ser du traileren til CHUCKY sesong 2.

«Vi er begeistret over å begynne å trekke i trådene på en andre sesong med dukkekaos med Chucky, sier Don Mancini. «Tusen takk til partnerne våre i USA, SYFY og UCP for deres utrolige støtte og veiledning når det kommer til å bringe Chucky til den lille skjermen, større enn noen gang. Og til fansen sender Chucky sin fortsatt udødelige takk, og en beskjed: Dette er ikke i nærheten av å være over.» Les den forrige saken nedenfor.


33 år etter premieren på Child’s Play, har vi fått nok filmer med den besatte drapsdukken Chucky.

Naturligvis mye campy ræl. Men et par av dem er overraskende godt laget. Apropos overraskende…

Den nye serien CHUCKY, som har norgespremiere i kveld, er bra.

Handlingen finner sted i New Jersey-forstaden Hackensack (i fylket Bergen, fun fact), hvor vi møter tenåringen Jake Wheeler. (Som minner litt om Peder Elias Eriksrud Kjørholt.)

Moren til Jack er død, og han bor sammen med faren, som for det meste skammer seg over sønnen. Blant annet fordi han er homofil – og liker å lage kunst. Helst ved å bruke dukker.

Når en intetanende Jake kjøper en vintage Chucky-dukke på et hagesalg, blir det tunge livet hans satt på hodet. På godt og vondt?

Konseptet er så skrullete at det er komisk – og det er mye humor – men CHUCKY er heldigvis en skrekkserie.

Zackary Arthur som Jake Wheeler (SyFy)

Zackary Arthur som Jake Wheeler (SyFy)

Dette er ikke Squid Game, men blodet spruter.

Utenom at hovedpersonene er 14-15-åringer, blir det hele ekstra skrekkelig ved at morderen Chucky fremstiller seg som en venn for en ung, sårbar gutt. Midt i alt det absurde er han innom seriøse temaer.

Chucky som LGBTQ+-støttespiller vil sikkert krenke noen og bli avfeid som en moderne vri for å være woke. Men da har de ikke sett Seed of Chucky hvor han får barnet Glen/Glenda. Chucky har ikke noen problem med flytende kjønn 🙂

Zackary Arthur som Jake Wheeler, Teo Briones som Junior Wheeler, Alyvia Alyn Lind som Lexy Cross (SyFy)

Zackary Arthur som Jake Wheeler, Teo Briones som Junior Wheeler, Alyvia Alyn Lind som Lexy Cross (SyFy)

Han er til tider sjokkerende sympatisk. Samtidig som det hele selvsagt er ufint af. Massemorderen Charles Lee Ray, som er fanget i kroppen til den lille rakkeren, vil lære opp Jake til å bli en morder.

Tenåringens moralske kompass har rett kurs, men faren gjør ham psykisk utslitt. Når Lexy Cross – ordførerens datter og skolens største Queen Bitch – i tillegg mobber Jake på en stor halloween-fest – og et videoopptak går viralt – koker det over for vår helt.

Alyvia Alyn Lind som Lexy Cross (SyFy)

Alyvia Alyn Lind som Lexy Cross (SyFy)

Eller antihelt?

Jakes frustrasjon når det kommer til håndteringen av sin seksuelle identitet, hatet for faren og folk på skolen, eskalerer mot noe farlig. Noe hans 1 meter høye sosiopatiske nye slasher-bestie drar frem.

– Alle er mordere hvis du presser dem hardt nok, sier Chucky oppmuntrende.

Samtidig som han insisterer på at han ikke er et monster. Chuck er jo tross alt en Good Guy Doll.

Zackary Arthur som Jake Wheeler (SyFy)

Hi, I’m Chucky, and I’m your friend to the end (SyFy)

Uansett hvordan du vil tolke metaforene, har serien en creepy vibe og følelsen av å være en løs kanon. Og man blir revet med. Når du blir kjent med it-heksen Lexy, og ser hvordan hun behandler Jake, tar du trolig gjerne i mot en svær kjøkkenkniv fra Chucky. For Jake føles det som en trang til selvforsvar.

Jakes skole-crush Devon Evans vil ham tilsynelatende vel. Men den jevnaldrende gutten driver byens største crime-podcast. Til tross for å være en søt fyr, blir man ikke helt sikker på hans motiver. I tillegg er moren hans politietterforsker, som begynner å merke at det er noe muffins med Jake.

BTS fra CHUCKY med Björgvin Arnarson alias Devon Evans og Zackary Arthur alias Jake Wheeler

BTS fra CHUCKY med Björgvin Arnarson alias Devon Evans og Zackary Arthur alias Jake Wheeler

Chucky-skaperen Don Mancini er av de få åpne homofile regissørene og manusforfatterne i slasher-sjangeren. Når han nå får presentere sin etterhvert litt slitte historie i serieformat, gjør han det på en ny, entusiastisk måte. Uten å dvele ved filmseriens nostalgi.

Samtidig går han også bakover. Fortellingen flettes inn med tilbakeblikk på Charles Lee Ray som en liten pjokk. Hvordan ble han en gal morder? Mørk, triggering kost.

Carina Battrick som Caroline Cross (SyFy)

Carina Battrick som Caroline Cross (SyFy)

Brad Douriff – fra blant annet originale Dune – er tilbake som Chucky, og 71-åringen har aldri hatt så mye energi som nå. Kanskje han prøver litt for hardt med alle f-ordene. Selv når han annonsere forrige episodes sammendrag… – Previously on fuckin’ CHUCKY! Men det er åpenbart at veteranen har det gøy. (En av episodene heter «Cape Queer» 💀. – Livet er for kort til å se Westworld, sier Chucky.)

Selve dukken ser både søt, jævlig og kul ut, og det er forfriskende nok lite CGI-effekter, til fordel for klassisk animatronikk.

Et annet plusspoeng er at castingen ikke har voksne i roller som barn. I motsetning til altfor mange filmer og serier hvor tenåringer spilles av personer som irl bokstavelig er en dekade eldre, er skuespillerne her jevnaldrende med karakterene.

Det er en dyktig ung gjeng. Selv det blir over-the-top cheesy tenåringsdrama-dialog, og overspilling fra hovedrolleinnehaveren Zackary Arthur (født i 06). Karakteren har det vondt, men det blir mye oppgitte grimaser.

Charles «Chucky» Lee Ray (SyFy)

Charles «Chucky» Lee Ray (SyFy)

CHUCKY er uten tvil mest for fansen som kjenner og godtar konseptet. Hvis du ikke har sett filmene, men liker både slasher- og high school-sjangeren, bør denne bisarre horror-serien likevel gjøre susen.

730.no fikk se de tre første episodene. Norgespremiere i kveld – passende nok på halloween –  hos TV 2 Play og C More.

I 2019 laget Lars Klevberg fra Mysen en omstart av Child’s Play med en annen bakhistorie, hvor dukken er digital: 730.no snakker med den norske regissøren

I CHUCKY-serien spilles Devon av den (delvis nordiske?) 15-åringen Björgvin Arnarson, mens 14 år gamle Alyvia Alyn Lind (fra Netflix-dramedien Daybreak) har rollen som fæle Lexy.

Fun fact/hva er oddsen: Alyvias fem år eldre storesøster Emily Alyn Lind har en av hovedrollene i nye HBO Max-serien Gossip Girl, mens hennes åtte år eldre søster Natalie Alyn Lind er aktuell i ABC-serien Big Sky, som i Norge vises hos Disney+.

Britiske Teo Briones (Ratched) spiller Jakes fetter og uvenn Junior Wheeler.

Halloween-filmene rangert fra verst til best 🎃

Friday the 13th-filmene rangert fra verst til best #hockeymaskemoji

Les mer