Hopp til hovedinnhold
brad pitt bullet train worst rotten tomtatoes score
Brad Pitt som Ladybug i Bullet Train (SF Norge/Sony)

Bullet Train er Brad Pitt-filmen med flest dårlige anmeldelser noensinne

Bullet Train med Brad Pitt vil kanskje få tommelen opp blodfans av actionkomedier, men anmelderne rister på hodet.

Den snart 60 år gamle Oscar-vinneren – og en av de få gjenværende filmsuperstjernene – ville kanskje bare ha det litt gøy etter å endelig ha vunnet sin første Oscar.  Et merkelige valg er det lell. Brad Pitt teamer opp med regissøren David Leitch; den tidligere stuntmannen hans i blant annet klassikeren Fight Club, som nå har John Wick, Deadpool 2 og Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw på regi-CV-en. Filmen er basert på den seriøse, japanske romanen Maria Beetle av Kōtarō Isaka, og Brad ønsket opprinnelig å lage en thriller som er historien verdig. Men han og David gjorde den altså om til en lettbeint, memes-vennlig, voldelig R-rated komedie basert i Japan. (Med få japanere.)

Bullet Train, som har kinopremiere i dag, er i skrivende stund Brad Pitt-filmen med flest dårlige anmeldelser.

Zazie Beetz The Hornet bullet train lowest rotten tomtatoes score joey king brad pitt sandra bullock

Zazie Beetz som The Hornet (SF Norge/Sony)

Seksbarnsfaren spiller leiemorderen Ladybug som har vært gjennom terapi, og er preget av dette når han prater. Dette er ment som humor, og Ladybug-karakteren holder seg slik gjennom hele filmen. Mens han håndterer fiender på et japansk kuletog alias 新幹線 alias Shinkansen. Altså høyhastighetstog i Japan som går som en kule.

(Rekorden er 580 km/t, som er raskere enn mange pistolkuler. Et slikt tog hadde brukt under en time fra Oslo til Bergen.)

Denne blockbuster-kulen treffer dog ikke blink.

Nettstedet til Roger Ebert synes Bullet Train ser fake ut og at det hele føles tomt.

brad pitt bullet train flop bad bunny Ladybug alias Maria Beetle på 新幹線 alias Shinkansen (SF Norge/Sony)

Brad Pitt som Ladybug alias Maria Beetle på 新幹線 alias Shinkansen (SF Norge/Sony)

«Historien finner sted på et kuletog som raser gjennom Japan. Men mesteparten er filmet på green-screen-sett og bybildet og landsbygdene er for det meste miniatyrer og CGI-effekter… Ofte ser det ut og føles som en tegnefilm [med] tegneserie-aktige karakterer […] uten emosjonelle eller intellektuelle fotavtrykk.»

Bad Bunny The Wolf bullet train lowest rotten tomtatoes score joey king brad pitt sandra bullock

Bad Bunny som The Wolf (SF Norge/Sony)

Ringreven Peter Travers hos ABC mener at Brad fortsatt er stjerne nok til at man fortsetter å se. Hans synes dog at selve filmen er stusselig og at vitsene ikke lander som i noen av regissørens forrige actionverk.

«Bullet Train er langt unna [John Wick , Deadpool 2, Hobbs & Shaw] og blir mer utmattende enn spennende, [og] manuset har for mange tomme kalorier til å fylle hullene. Bare Brad Pitt holder deg konsekvent klistret til skjermen. Hans avslappede filmstjernemagnetisme er en glede for alltid. Synd at denne actiontunge, usammenhengende redigerte japanske togturen går raskt av skinnene.»

«Bullet Train kan være det dårligste filmen noensinne», skriver veteranen Rex Reed i Observer.

Selvfølgelig cap, men han gir 0 av 5 stjerner. «Den verste samlingen av dårlig skuespill noensinne samlet i en enkelt film […] Brad Pitt gjør den dummeste opptredenen i sin karriere.»

Bryan Tyree Henry Lemon Aaron Taylor-Johnson Tangerine bullet train lowest rotten tomtatoes score joey king brad pitt sandra bullock

Bryan Tyree Henry som Lemon, Aaron Taylor-Johnson som (SF Norge/Sony)

Ikke alle hater. Rupert Murdoch-avisen New York Post er en av de få fornøyde. Journalisten flesker til med 3 av 4 stjerner. I anmeldelsen på 500 ord, hvor mesteparten er oppsummering av handlingen, kalles filmen for «morsom» og «sexy, blodig krimkomedie».

Andre filmer i katalogen til Brad Pitt som får nesten like dårlige anmeldelser som denne er blant annet Seven Years in Tibet (1997), Allied (2016) og Mr. and Mrs. Smith (2005). Alias actionkomedien som gjorde at Brad og Angelina Jolie – dessverre for Jennifer Aniston – ble Brangelina.

bullet train lowest rotten tomtatoes score joey king brad pitt sandra bullock

Joey King som The Prince (SF Norge/Sony)

En yngre leiemorder i Bullet Train er The Prince, spilt av Joey King (født i 99). Hun er også aktuell i en annen ny film som en bad-ass prinsesse: Se trailer

Brad stiller i årets romkom-eventyr The Lost City med Sandra Bullock og Channing Tatum – og Sandra og Channing stiller med Brad i Bullet Train.

(Joker 2-aktuelle Lady Gaga trakk seg grunnet kræsj med House of Gucci.)

Vi får også se Aaron Taylor-Johnson (Pietro Maximoff i Avengers: Age of Ultron, Kraven i kommende Spider-Man Universe-film Kraven the Hunter), Brian Tyree Henry (Atlanta, Boardwalk Empire), tyske Zazie Beetz (Atlanta, Joker), Andrew Koji (Warrior) og Benito Antonio Martínez Ocasio alias Bad Bunny.

I fjor filmdebuterte Bad Bunny i F9. (Fun fact: Han har mer månedlige Spotify-lyttere enn Drake, Doja Cat, Lil Nas X og Adele.)

Bullet Train vil trolig gjøre det bra på kinolisten, da det overraskende nok – og dessverre for kinoene – nå er nesten ingen nye potensielle blockbustere som skal settes opp på kino. Til tross for at sommeren er den store blockbuster-perioden. (Og det kommer mer eller mindre ingen store kinofilmer før sent i høst.)

I romjulen er Brad Pitt klar i den store ensemble-filmen Babylon. Med Diego Calva, Margot Robbie, Olivia Wilde, Spike Jonze, Samara Weaving, Li Jun Li, Katherine Waterston, Lukas Haas og Max Minghella. Filmen finner sted i Hollywood på 1920-tallet, med Tobey Maguire som Charlie Chaplin. Eric Roberts; storebroren til Julia som lenge var spådd å bli en superstjerne, er også med. I tillegg til Flea fra Red Hot Chili Peppers; sist sett som bounty hunter i Obi-Wan Kenobi. Regissør og manusforfatter av Babylon er fransk-amerikanske Damien Chazelle (La La Land, Whiplash, First Man).

Brad Pitt, som i 2020 vant sin første Oscar som skuespiller for Once Upon a Time in Hollywood, holder koken som produsent.

Han er nå aktuell med Netflix-filmen Blonde om Marilyn Monroe, som har aldersgrense 18 år: Det fiktive dramaet er allerede kontroversielt

Les mer