Hopp til hovedinnhold
Angus Cloud audition tape
Angus Cloud 🤍 (castit.biz)

Fezcos beste scener fra Euphoria

Hvil i fred, Angus Cloud 🤍

OPPDATERT: Moren til Angus Cloud deler den første audition-tapen sønnen gjorde, som førte til at han endte opp med rollen som Fezco i Euphoria.

«Denne ble nettopp delt med meg av Jennifer Venditti som oppdaget Angus i Brooklyn. Dette er hans første tape. Etter denne ble sett av serieskaperne av Euphoria ble han spurt om å lese som Fezco. Den fanger virkelig min sønns ekstraordinære sjel», skriver Lisa Cloud på sin Facebook-profil hvor hun deler videoen. Du kan se snutten her.

Mandag gikk Conor Angus Cloud Hickey (født i 98) bort.

Angus Cloud hadde ikke vært i rampelyset lenge.

Faktisk hadde unggutten aldri spilt i noe før Euphoria kom ut i 2019.

Angus ble speidet av casting-ansvarlig Jennifer Venditti mens han jobbet som servitør på restauranten Woodlands i Brooklyn. Han var overbevist om at Jennifer først prøvde å lure han.

Likevel tok 21-åringen oppdraget på strak arm og endte opp med å BRILJERE i sin debut som Fezco alias Fez.

Angus jobbet som servitør før han ble kjent. (TikTok/just.darleen)

Og ikke nok med det, i manuskriptet skulle Fez egentlig dø etter fire episoder i sesong 1. Regissør Sam Levinson ombestemte seg etter han forstod hvor dyktig Angus var i rollen som Fez.

Les også: Euphoria-stjernene hyller Angus Cloud

Det er vanskelig å sette ord på hvordan hypen rundt Fezco begynte. Noen ble fengslet av hans urokkelige integritet og påpasselighet overfor Rue og vennene hennes. Andre påpekte at karakteren hadde likhetstrekk med den avdøde rapperen Mac Miller som gikk bort året før Euphoria hadde premiere.

Angus og Zendaya leser til rollene sine som Fez og Rue. (Instagram/anguscloud)

Anmeldere hyllet imidlertid skuespilleren bak rollen, og måten han løftet Euphoria på. Angus ble på rekordtid om til en sensasjon på sosiale medier, og en hyppig sad boy-edit på TikTok og Instagram. Fez er en fabelaktig karakter av mange grunner, mest i lys av sin lojalitet og drivkraft som venn, storebror og barnebarn. Robustheten til denne karakteren kan virkelig ikke underdrives, men den kan gjenfortelles.

730.no går gjennom 6 av de beste scenene til Fezco fra Euphoria.

Denne saken inneholder naturligvis beskrivelse av sesong 1 og 2.

– It’s gonna be 5.75, playboy

Kanskje en de mest ikoniske scenene i Euphoria.

Den mest forhatte karakteren konfronteres endelig av Fez i nest siste episode av sesong 1. Angus lykkes fortreffelig i å skremme Nate, spilt av Jacob Elordi, på plass. Ordene hans fremstår truende, men han forholder seg svært rolig til Nate – noe som gjør denne scenen gull verdt. Rett etter å ha annonsert at han kommer til å drepe Nate dersom han ypper med Rue og Jules igjen, avslutter Fez det hele med en iskald replikk.

– That will be 5.75, playboy.

Seere hadde alltid noe å bryne seg på med Angus sin karakter. Vi var kanskje ikke helt sikre på hvor vi hadde Fezco. Med denne scenen ble det klinkeklart en gang for alle at Fezco ikke bare var farlig, men også dypt lojal overfor de han er glad i.

Noe som klart gjorde han til en fanfavoritt.

Fez vs. Cal

Fez tar ikke dritt fra noen i Jacobs-familien, inkludert familiens overhode Cal.

I denne scenen dukker Cal Jacobs, faren til Nate, opp på nærbutikken hvor Fez jobber sammen med lillebroren Ashtray. Cal har nettopp fått vite at Fez var den som banket opp Nate på nyttår og er ute etter hevn. Med bøllete og uhyggelige manerer forteller Cal at han er bekymret for sønnen sin.

Se også: De fem mest dramatiske Grey’s Anatomy-katastrofene

Alle er nervøse for at Cal skal trekke frem et våpen. Mens Lexi og Ashtray forbereder seg på en stygg kollisjon, lener Fez seg langt bak og observerer situasjonen med kalkulert blikk. Denne scenen er nervepirrende uten at det reflekteres noe særlig i replikkene. Eric Dane gjør en strålende jobb som den truende faren, men det er Fezcos eksepsjonelle reaksjoner som setter tonen for denne scenen.

Et lite gullkorn: Fezco enser ikke Cal før han observerer at Lexis væremåte forandrer seg på 0:04.

Fez kaster ut Rue

Rue – spilt av Zendaya – blir stadig hyllet for hennes fabelaktige prestasjoner i Euphoria.

Det er flere scener som er verdt å nevne når en diskuterer Zendaya sin Emmy-vinnende opptreden som Ruby Bennett. Det som ikke snakkes nok om derimot er samspillet mellom Rue og bikarakterene i Euphoria. Som for eksempel i denne scenen hvor Rue er på utkikk etter en quick fix og finner trøst i at en av hennes beste venner er en drugdealer.

Fezco – som ønsker å gjøre mer ut av livet sitt – orker ikke å se Rue stagnere mer.

I denne sterke scenen kaster han Rue ut etter å ha fortalt at han ikke har dop å selge. Forholdet mellom Fez og Rue er litt tvetydig fremstilt. Til tider virker det som at han har sterke romantiske følelser for henne, men dette avkreftes senere i sesong 2.

– Happy New Years, playboy

Fez overholder løftene sine.

Beefen med Nate kulminerer i denne blodige scenen. I forkant av julingen hadde Fez en veldig søt prat med Lexi. Duoen snakker om alt mellom himmel og jord før Nate trer inn, og Fezco ser rødt. I sekundene før guttene møtes ved kjøkkenbenken demonstrer Sam Levinson sin dyktighet som regissør og kunstner.

Les også: Gjett når Euphoria sesong 3 har premiere? 🙁

Fezco som unnskylder seg gjennom folkemengden, Labrinths melankolske stemme i bakgrunnen og sepia-belysningen er klassisk Euphoria og Sam Levinson. Scenen i seg selv er svært barbarisk, men en kan ikke nekte for at det var litt deilig å endelig se Nate få en på tryne.

Heldigvis var det god stemning bak kulissene. (Instagram/anguscloud)

– You’re confused? I’m fucking confused bro

Personlig elsker jeg Fezco og Rue sine one-liners.

Førstnevnte er alltid på ballen med glupe kommentarer og vittige sammenligninger. I denne relativt alvorlige scenen punkterer Fezco at det er noe som skurrer mellom Cal, Nate og Jules. Mens Cal pusler sammen at sønnen Nate og Jules har en greie, funker Fez som en upåklagelig fortellerstemmen i bakgrunnen.

– You’re confused? I’m fucking confused bro, har siden blitt til en nokså populær sound på TikTok.

Fez og Lexi synger «Stand by Me» sammen

Fexi fortjente mye bedre.

I løpet av Euphoria har vi blitt kjent med Fezcos vanskelige liv. Fez ble oppdratt av bestemor og drugdealer Marie O’Neill. Senere adopterer de foreldreløse Ashtray. Marie lærer Fez og Ash om langing, og tar ofte ungene med for å gjøre avtaler. Det kommer frem i sesong 2 at hun behandlet Fez mer som en partner enn et barnebarn. Fez var svært dyktig på skolebenken, men bestemorens virksomhet hindret han fra i å delta over lenger tid.

Lexi derimot – spilt av Maude Apatow – føler hun lever i skyggen av søsteren Cassie, spilt av Sydney Sweeney. Søstrene lever to vidt forskjellige liv, noe som reflekteres i klesstilen til damene.

Søstrene <3 (HBO Max)

Liten digresjon: I sesong 2 ser vi Cassie bruke en del Prada, mens Lexi ofte rocker Miu Miu. Merket er produsert av samme selskap som Prada, og refereres ofte til som Pradas lillesøster. Med dette forsøker Sam Levinson å illustrere kontrasten mellom Howard-søstrene. Cassie er den glamorøse bombshellen med en klesstil som fremhever feminiteten sin, mens Lexi blir fremstilt som den mer tilbaketrukne lillesøsteren – noe som karakteriserer Miu Miu-merket.

Ok, tilbake til Fexi; i begynnelsen av sesong 2 fant Fez og Lex tonen tilfeldig under en hjemmefest, og ble fort shippet av fansen. Det er gripende å se hvordan Lexi river ned murene til Fez uten å blunke. Samtidig som Fezco gir Lexi tilhørighet opp i alt familiedrama. Dette kommer best til uttrykk i denne koselige scenen hvor duoen ser Stephen Kings Stand by Me sammen.

(HBO)

Det er noe veldig sårbart og enkelt med (kjærlighets)historien til Fez og Lexi. Historien deres forstyrres sjeldent av ytre faktorer på samme måte som Nate/Maddie/Cassie-drama. Dessuten later det til at Lexi har en formildende virkning på traumaene til Fezco.

Det har blitt lansert mange merkelige teorier om hvordan sesong 3 av Euphoria kommer til å se ut, men en ting er sikkert og visst – Fez og Lexi hadde fortjent en bedre avslutning, og Angus Clouds ikoniske karakter vil bli savnet.


Les også: Zendaya skal få 1 million dollar per Euphoria-episode

Nyeste saker fra 730.no

Les mer