Deilige Nintendo-lyder og erotiske følelser

16. sep 2008 kl. 00:00
ERLEND HOVGAARD, SOFIE STORAAS, HÅKON NJØEN, BJARTE B. SANDAL, SIMEN K. LAGESEN (BONNIER)
Idol-deltakelse gir ikke alltid oppslag på hipsterblogger, men Håkon Njøten, som var med i serien i 2004, har fått mye skryt i mange land via sin nye gruppe Micropops. Etter singlene “Moonlight” og “Zelda” er gruppen fra Bergen ute med debutalbumet Nintendo Or Devotion
Håkon er godt fornøyd med resultatet, og ikke redd for å fortelle det til 730.no.
– Det er ikke én låt på albumet jeg anser som fyll. Alle er gode og har noe spesielt ved seg. Jeg er veldig stolt av meg selv og bandet for å ha laget noe så fint.
Materialet går fra rolig til mer dansbart, og selv kaller de musikken for “lett happy-mystisk pop”, med tekster som tar for seg “spillet mellom gutt og jente”.

SPILL MELLOM GUTT OG JENTE, MEN HER MELLOM JENTE OG JENTE (BONNIER)

– Hører du gjennom sangene, så sitter du kanskje igjen med en følelse som ligger mellom deilige Nintendo-lyder og følelser for en annen. Du kan selv velge, og dermed er albumtittelen en selvfølge, sier frontfiguren til 730.no, og legger til at han føler singlene har vært med å danne grunnlaget for resten av Nintendo Or Devotion.
Micropos var en av de tredve artistene som ble berørt av den store brannen i Bergen tidligere denne måneden, og gruppen krysser nå fingrene for at forsikringsselskapet dekker det verdifulle og viktige utstyret som ble ødelagt.
– Det blir veldig vanskelig å skaffe penger til nytt utstyr hvis ikke vi får noe igjen på forsikringen, men vi får håpe at initiativene, som støttekonserten 27. september, hvor vi selvfølgelig skal spille. Og at Trond Giske og andre kan hjelpe.

Micropops på nett: Micropops NRK Urørt Myspace

“Moonlight”: