Hopp til hovedinnhold
Cezinando velsigner oss med et godt stup i et grunt vann (Maria Pasenau/1111KLUBB)

Topp 13 norske sanger som kom i dag

God norsk musikkhelg! <3

I gamle dager var det styr å gi ut musikk, fordi man måtte trykke CD-er og vinyl. Men nå kan hvem som helst smelle ut hva som helst – når som helst. Det kan nesten blir for mye av det gode. Evt. for mye av det dårlige.

Uansett, i denne spalten velger vi ut noen av fredagens beste/bedre norske slipp innen flere sjangere – samt et par for kulturen.

Cezinando «Spøkelser»

Takk! Hele Norges Kristoffer Cezinando Karlsen er ute med Et godt stup i et grunt vann – hans femte album. Sannsynligvis årets popskive? Tiden vil vise, men første lytt sitter som fot i hose, med nydelig musikkomposisjon og en pasjonert penn få kan matche. Men det viktigste er jo hva du selv synes. Hør settet her. Cez’ fav Ole Torjus Hofvind (Noen ganger og andre) har produsert sammen med Axxe (Karpe, Arif, Unge Ferrari) og Eivind Helgerød (Emilie Nicolas, Kristian Kristensen). Njut åpningssporet nedenfor.

 

John Olav Nilsen & Nordsjøen «Den smale sti»

John Olav, Einar og Lars fra John Olav Nilsen & Gjengen + Mikael og Anti T = John Olav Nilsen & Nordsjøen. Nå er Loddefjord-bandet tilbake med en ny samling motstandspop: Det store i det små – deres andre studioalbum. Nedenfor er det deilige åpningssporet.

 

Tøyen Holding med Chirag fra Karpe «Pause fra pausen»

«Gitt en chickenhead eggs benedict-frokost / Glenfiddich med din bitch, hun var på kokkos »… Håhå, Raggen er i tilbakelent, veldig artig beistmodus på denne rapsvisken fra Mest Seff og Fredfades. «Vokst opp på Pankaj Udhas og Shazia Manzoor / dama er hvitere enn Birkelunden Mannskor»…

 

Jonathan Floyd «Ser meg»

Her er en 18-åring du/vi kommer til til å høre mye fra i sommer. Oslo-gutten har produsert den smørblide singelen sammen med Lars Rosness.

 

KAMARA «20 Something»

Ingen nykommer, men endelig får vi debutsingelen. 22 år gamle Fatumata Kamara fra Bergen signerte med Sony Music i går, og serverer her feel-good sammen med låtskriver/produsent Mugisho Nhonzi.

 

Jonas V med Lars Vaular «Hevvi i spillet»

To tungvektere som kan gå gatene i blinde – og med roen på digge hook. Beaten er fra Basmo Fam.

 

Dutty Dior «KOMMA»

Fucker opp noen kommaer? Sannsynligvis ofte, men her får vi vårlig R&B-vibe fra Dutty hvor han blant annet synger om sine eksotiske chicks og tente kjøretøy. «Foreign baddie, jeg må få henne oversatt / foreign Audi, selvmordsdører, kom hit kjapt.» I musikalsk regi ved Pluto; den fremadstormende flinkisen som produserte 2019s gigantiske «HALLO».

 

HALIE «Starved»

Norges Billie Eilish! Neida, den unge singer-songwriter-godsnuten Hannah Emilie Grung er seg selv – med sin solide stemmeprakt. Bergenseren har produsert sin nye sultne singel med Martin Wright Thorsen og Mathias Marstrander.

 

OnklP «Nevemagnet»

Nå som Pål Tøien har fått fortjent ny boost via sin showstjelende innsats på 71° nord, skulle man tro at han liret av seg en jovial låt for folket. Men veteranen knytter nevene med et hardt, minimalistisk, tøft slipp. Ole Torjus på beaten her også, sammen med Johan Larsson.

 

Britz «Forstå meg»

Det er Britz-SZN og Haugenstua-gutten har sagt det hele tiden. Vi har i alle fall merket den kommende sesongen helt siden han flippet Tyga-landeplagen «Taste» tilbake i 2018. Tre nye låter på rappen blir nå til en skive med syv spor, med Isah og Jonas Benyoub som gjester.

 

Zupermaria «Få d på»

Livets jag er ikke lett. Men Maria Træbakken står på. Denne retro-ish låten (som kunne ha vunnet MGP?) har hun laget med Didrik Thulin og Simen Hope.

 

Yomi «Tror ikke»

I forrige måned sang Oslo-gutten om de andre som ikke ville være med ut å leke. Nå disker han opp med et nytt refekterende jam, igjen laget med Kapteinen og Vinter.

 

Larsiveli «Leve»

Denne kom for et par dager siden, men må med. Veli flipper «Live» med Casanova og har fått seg en utsøkt snutt via regissør Philip Geertsen. Horten-far i kirken som snakker om sin indre kamp er gåsehud 💯

Bonus:

L.U:N.A «ASP»

Se opp for vakker videopremiere og godt intervju med vår nye, usignerte Bergens-favoritt her hos 730.no om noen timer!

Se også:

Norske 17-åringer tar deg med i sin trapmobile

Hedda Mae gidder ikke bruke tid på kjipe folk

Nordmann til Netflix’ The Witcher sesong 2?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer