Hopp til hovedinnhold
DECEPTION (NBC)

Deception: Meagan Good som søt snut på snoker’n hos sossen

DECEPTION (NBC)

CV’en til Meagan Good er fylt med diverse. MTV-filmpris for beste kyss i Stomp The Yard, grøsserkalkunen One Missed Call, Mike Myers/Justin Timberlake/Jessica Alba-komediekalkunen Saw V, Michael Bays teite, kåtskalkete The Unborn


Men i fjor tok ‪Think like a Man førsteplassen i USA, samt at hun fikk mye oppmerksomhet som gladjenta Kali i den seneste sesongen av Californication.

31-åringen holder seg til det lille lerretet, nå som detektiven Joanna Locasto i den nye NBC-serien Deception, som har premiere på amerikansk tv i kveld.

Når hennes tidligere bestevenninne, den rike, berømte partyjenta Vivian Bowers blir funnet død av det som virker som overdose (drap?), forsøker Joanna å finne ut hva som egentlig skjedde, med støtte fra FBI. Etter begravelsen blir hun invitert til å bo i Bowers-familiens store mansion (undercover-style), hvor hun tilbrakte mesteparten av sin barndom.

Stemningen i huset indikerer ugler i mosen og ikke så rent mel i posen. Prikk, prikk, prikk.

Hvis du har sett effektive Revenge, så kjenner du til såpeopera-mysterie-greia.

Smart, vanlig jente flytter inn i sosietetsomgivelser for å snike til seg informasjon om drap. (Men hei, Kristen Bell gjorde jo litt av det samme i «nyklassikeren» Veronica Mars.)

Selv om du ikke kan forvente Homeland-ish spenning, og til tross for litt klumsete regi, noen svette scener (trultete åpning med Meagan i slåsskamp med kriminell) og litt forutsigbare familiedrama-tåpeligheter; Piloten til Deception vil trolig gi mange mersmak.

Selvfølgelig kan det bli vrient for serien å holde koken etter at mysteriet blir løst (hei Twin Peaks, etc.), men showets skaper ‪Liz Heldens‬ (Friday Night Lights) vet hva hun driver med.

Foran kamera gjør formfulle Meagan god nok figur, og får grei hjelp fra Tate Donovan (Tom Shayes i Damages), Marin Hinkle (Two and a Half Men), Laz Alonso (Avatar) og Ella Rae Peck (Lola i Gossip Girl).

– Å få hovedrollen i en stor, ambisøs serie er som en drøm som går i oppfyllelse, sa Los Angeles-jenta under en av pressevisningene.

Skuespilleren forteller Deadline at hun dessuten synes det er en saftig bonus at manuskriptet til Deception ikke nevnte etnisiteten til hennes karakter (selv om NBC sikkert hadde det i bakhodet).

– Jeg det var veldig kult at rollen ikke var beskrevet som «ung, svart jente».

Meagan snakker om serien:

PS: At en sort jente har hovedrollen i et amerikansk show burde ikke være en nyhet, men den ferske suksesserien Scandal med Kerry Washington utgjorde første gang dette har skjedd hos ABC på 30 år.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer
Alle rettigheter reservert © 2023 730.no
  • Tollbugata 8
  • 0152 Oslo
Norges største frittstående nettsted
for popkultur siden 2008