Hopp til hovedinnhold
Camila Cabello som nye Askepott (Amazon Prime Video)
Camila Cabello som nye Askepott (Amazon Prime Video)

Camila Cabello filmdebuterer som Cinderella alias Askepott – hva sier anmelderne?

Camila Cabello er klar som skuespiller.

Det er lenge siden den kubansk-amerikanske popsuperstjernen slapp å bli referert til som «Camila Cabello fra Fifth Harmony». 24-åringen har allerede to førsteplasser på Billboard Hot 100 og slipper i neste måned sitt tredje soloalbum Familia. (Hun har også sikret seg Shawn Mendes som stormforelsket kjæreste.)

Da sømmer det seg å også bli Hollywood-stjerne, og på fredag er hun klar som en 2021-girlpower-versjon av Cinderella alias Askepott.

I den nye versjonen av den klassiske Charles Perrault-fortellingen spiller Camila en ung, ambisiøs kvinne med større drømmer enn det verdenen vil tillate henne. Nærmere bestemt drømmer om å bli motedesigner – som lager Disney-aktige Askepott-klær 🙂

2021-versjonen av Cinderella har i lang tid fått et kolossalt markedsførings-push fra Amazon Prime Video, som åpenbart satser på at skuespillerdebuten til Camila Cabello vil kunne lokke til seg flere abonnenter. (Streameren har nå over 200 millioner abonnenter på verdensbasis, og puster dermed Netflix i nakken.)

Cinderella-førpremieren i Los Angeles 30. august 2021: James Corden, Idina Menzel, regissør og manusforfatter Kay Cannon, Billy Porter og Camila Cabello på The Greek Theatre i Griffith Park (Kevin Winter/Getty)

Cinderella-førpremieren 30. august 2021: James Corden, Idina Menzel, regissør og manusforfatter Kay Cannon, Billy Porter og Camila Cabello på The Greek Theatre i Griffith Park i Los Angeles (Kevin Winter/Getty)

Utenom låter fra Camila selv, benytter filmen seg av slagere fra blant andre The White Stripes, Queen, Salt-N-Pepa, Earth, Wind & Fire, Ed Sheeran og Janet Jackson.

Camila Cabello synger også en norsk låt: Nico & Vinz’ nyklassiker «Am I Wrong» ❤️🇳🇴

Regissør og manusforfatter Kay Cannon ble kjent som manusforfatter og produsent av Pitch Perfect-filmene, for så i 2018 pangdebutere som regissør for Universal Pictures-komedien Blockers.

(Slike komedier lages ikke lenger?)

Billy Porter som den gode feen i Cinderella (Prime Video)

Broadway-giganten Idina Menzel spiller Askepotts stemor, mens Billy Porter (Pose) har rollen som den gode feen Fab G.

Har Cinderella blitt en bra film?

I forkant av fredagens premiere er de aller fleste anmeldere negative, da mange føler at det har blitt en jukebox-musikal med tynn meme-feminisme. Det vanker dog mye skryt til Idina Menzel og Billy Porter, samt Camila Cabello, som av flere blir sammenlignet med Anna Kendrick (Pitch Perfect). Men det hjelper lite for skuespillerne når manuset, historien, tonen og leveringen fra Kay Cannon stort sett får tommelen ned.

The San Francisco Chronicle er skuffet og synes det er synd at filmskaperen ikke tør å ta flere sjanser.

«Kay Cannon forsøker ikke bare å fjerne originalens kjønnsdiskriminering. Men også selve mysteriet. I forsøket på å være trygg og ryddig med moderne følsomhet steriliserer denne Askepott seg selv.»

(Prime Video)

The Wrap mener at girl-power-budskapet til Kay blir overforklart og overfladisk.

«Tenåringsjenter trenger ikke få dype feministiske budskap boret i hodet på dem. Generasjonen deres har levd online siden fødselen, og de er hyperbevisste på den traumatiske undertrykkelsen av kvinner i historien. Når Idina Menzel fremfører «Material Girl» sammen med sine to døtre, vet de at sangen er en parodi.»

Idina Menzel som Askepotts stemor Vivian (Prime Video)

Idina Menzel som Askepotts stemor Vivian (Prime Video)

Andre synes det underliggende budskapet er å først og fremst ha fokus på penger.

«Stakkars Cinderella må velge mellom arbeid eller kjærlighet», skriver The Independent og gir to av fem stjerner.

«Når alt kommer til alt er det som skiller denne Cinderella fra hennes forgjengere er en glupsk appetitt for kapitalisme», mener avisen anmelder. Handlingen beskrives som å være på nivå med middels TV-julefilmer.

The Only Critic gir karakteren D- og kaller det en «tonedøv jukebox-musikal på Auto-Tune».

De skryter av Camila Cabello, men føler at Kay Cannon ødelegger.

«Hun er en modig, troverdig Askepott med utrolig sangstemme, men hun klarer ikke å lage en solid forestilling. Noe som ikke nødvendigvis er hennes feil. Manusets mangel på dybde hjelper ikke sangeren», skriver anmelderen.

(Prime Video)

«Kay Cannon fant utmerket komisk suksess med Blockers – en av de siste store filmstudio-komediene som tjente penger – og som fortsatt er et herlig gjensyn. Det er vanskelig å forestille seg at Cinderella skal kunne opprettholde det nivået. Mesteparten av filmen vil trolig ende opp på TikTok hvor oppmerksomhetsspennet er anstrengt og impulsen til å fortsette å sveipe vil være vanskelig å motstå.»

Det store filmbladet Empire gir to av fem stjerner og sier også at Kay Cannon er den som drar ned Cinderella.

(Stakkars Kay!)

«Et irriterende dårlig manus ødelegger den oppriktige magien i den elskede historien. Sterk musikk er ikke fabelaktig nok til å kunne bevare DNA-et til en klassiker.»

Minnie Driver og Pierce Brosnan spiller dronningen og kongen, mens Nicholas Galitzine – fra fjorårets kalkun The Craft: Legacy – har rollen som prinsen.

Cinderella har også med Missy Elliott og James Corden, som er produsent og medforfatter av historien.

Den forrige filmatiseringen av Cinderella fra 2015, med Lily James som Askepott og Kenneth Branagh som regissør, ble en stor global suksess for Disney.

Les også:

Originalen til He’s All That fra 1999 anmeldt av politisk korrekt 730-tenåring i 2021

Camila Cabello er ikke den eneste popstjernen som spiller Askepott – slik ser Astrid S ut i «samme» rolle

Nyeste saker fra 730.no

Les mer