Hopp til hovedinnhold
(LIDOLIDO.BLOGG.NO)

Debuterer med pene jenter

(LIDOLIDO.BLOGG.NO)

Saklig. LidoLido alias Peder Losnegård er 19 år, men det føles som vi har ventet på hans album i årevis. Men det har vi egentlig. Shorty har vært hot siden MGP Junior. Vel, i 2005 var han kanskje litt lunken, men Pretty Girls & Grey Sweaters (oppkalt etter det beste han vet) er en glovarm debut. Hele det imponerende settet har den kjærlighetssyke tysværingen produsert selv.

Spill av albumet – og/eller last ned – mens du leser hva Lido forteller om hver låt:


«Melody (intro)»

– Jeg åpner albumet med en Common-referanse og hvordan jeg forelsker meg i musikken, i form av en jente. En liten twist er at «Melody» har en del replikker, som bare jeg forstår.
 
«Comfortable»

– En litt The Neptunes-aktig låt ispedd mye gospel. Dette er en av de eldste låtene på albumet, en ganske straight forward skrytelåt, hvor prosjektet var å skryte på en beskjeden måte.


«Turn Up The Life» med Yosef fra Madcon og Timbuktu 

– Vinni var i studio hos meg i Haugesund for en stund tilbake og vi planla lenge å gjøre noe på denne, uten at det ble noe av, så Timbuk heiv seg over beaten. Verset til Yosef var originalt spilt inn til en remix av «TUTL», men vi likte det så godt at det ble med på originalen. Tror refrenget her var det siste jeg gjorde på hele albumet.

«Different»

– Jeg hadde veldig stor tro på denne låten fra vi fant på det første gitarriffet. Det var lang diskusjon om dette i det hele tatt var singelmateriale, men jeg fikk presset den igjennom og det var jo ikke så dumt… Oh, og den ble spilt litt på radio.
(Og fikk sexy Stargate-skryt, red. anm.)

«Hey Girl»

– Dette er kanskje albumets mest avanserte låt rent melodisk. Kanskje litt playerish låt om å ikke tenke for mye på alt som har skjedd før. «I probably have another verse I could’ve reused» sier jeg. I begge versene. Som er det samme verset. Oh, og ikke glem totalt gospel-rave featuring min fars gospelkor på slutten der.

«Numbers»

– Kanskje settets mest «hiphop» låt. Prosjektet her var å skrive en låt med så mange tall-referanser som mulig, med en litt kritisk undertone. Oh, skrev forresten faktisk en del av denne låten sammen med min mor. Real.

«Hold My Hand»

– Dette må være min personlige favoritt. En sår låt sammen med Haugesunds egen Elise Luhr, hvor jeg forteller om en sår kjærlighetssituasjon gjennom bare ordspill om hender. Oh, og det strykerorkesteret? To stykk musikklinje-kamerater.

«Chop It Up»

– Jeg startet min musikalske karriere ved å ødelegge alle mors gryter og grytelokk. Så inspirert av det, laget jeg en låt hvor alle trommene er kjøkkenlyder. Ellers er det bare en gøy punches-låt. Oh, og det finnes en fet video de la akaM1k3.

«All This Time»

– Det funky geniet Mathias Stubø alias Proviant Audio er en kjær affiliate. Låta er originalt hans, som jeg fikk lov å gjøre en edit av og skrev noen håpløst forelskede vers.

«Nightplane» med Ole Edvard Antonsen

– En låt om en gutt som sitter på taket med sin mor og synes det passerende nattflyet er den fineste stjerna. Moren sier: det er ikke fint, det er bare et fly. Aka. en låt om det å lære hva vakkert er. Oh, og som gjesteartist: En av verdens fremste trompetister.

«I’m Not A Rapper»

– Over 90 bars med ærlighet, nærmest en oppsumering av livet mitt. Oh, og det koret i bakgrunn? Skeisvang vgs-julekonsert. Bach. Real.

«Fake ID»

– En gammel classic med litt ny mafia-flavour. Møtte Little Steven på en burgersjappe i Lillehammer og long story short, så ringte han et par dager før jeg skulle gjøre en gjesteopptreden på Lilyhammer (følg med på de neste par episodene) og spurte om han kunne få lov til å spille litt gitar på den ene låten. Oh, og jeg sa «okay, da.»

«Different part II» med Bernhoft

– Fikk lurt til meg nummeret til Jarle da remixingen av «Different» sto på som verst. Han var gira på å være med på å gjøre en soulversjon og det utviklet seg til dette her. Oh, og jeg skylder han en remix.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer