Hopp til hovedinnhold
DØDENS TJERN (FREEFORM)

Dead of Summer: Ikke se denne serien hvis du skal på sommerleir

DØDENS TJERN (FREEFORM)

Sommerferien er godt igang hos mange her i landet, noe som gjerne innebærer både bading og moro. Står campingtur i skogen på tapetet, bør en dog ikke titte innom den splitter nye serien Dead of Summer før en vender snuten mot mørke tjern.


Med Adam Horowitz og Edward Kitsis (
Lost, Once Upon a Time) bak roret, så utspiller serien seg i 1989 ved Camp Crystal Lake Camp Stillwater. Her har en gjeng med flotte ungdommer samlet seg noen dager i forveien av åpningen til sommerleiren de selv skal lede.

Vi følger hovedpersonen Amy, som i motsetning til de andre ikke har vært deltaker på leiren i yngre alder og det blir fort klart at det er noe som ikke stemmer ved denne campen. En rekke unaturlige ting skjer, men gjengen klarer likevel å holde seg forholdsvis bekymringsfri og velger å fokusere på gleden over å åpne leiren.
Enn så lenge. Prikk prikk prikk.
 
Fortsetter nedenfor.
 
USØT SOMMER (FREEFORM)

Amy spilles av Elizabeth Lail alias Anna fra Once Upon a Time, mens
rollen som campeieren Deb Carpenter har gått til Elizabeth Mitchell alias Snow Queen i
Once Upon a Time og
Dr. Juliet Burke i
Lost (samt fra The Purge: Election Year, som tok førsteplassen på kinotoppen i Nord-Amerika på fredag (og slo Alexander Skarsgårds The Legend of Tarzan).
 
Se også opp for Zelda Williams; datteren til Robin Williams, Mark Indelicato fra Ugly Betty og Paulina Singer fra go’filmen The Intern.
 
Fortsetter nedenfor. 
 
ROLLEN SOM CAMPEIER DEB BLE SKREVET FOR ELIZABETH MITCHELL (FREEFORM)
 

Om Dead of Summer er lagt til 80-tallet for å unngå smarte telefoner – eller for å minne om gyserklassikerne Friday the 13th – er uvisst, men i 43 minutter kan selv den minst rutinerte horror-titter spotte noe som kan kalles et heller labert budsjett.


Det noe forutsigbare plottet kan dog alltids utvikle noen overraskelser, så om du liker å bli skremt LITT, så er serien verdt en titt.
 
(Mangelen på hardcore horror skyldes kanskje at kanalen Freeform eies av Disney.) 

Norsk premieredato er ennå ikke annonsert, men i USA/på nettet vises/slippes episode 2 på mandag. Hvis du ikke har tenkt deg på sommerleir med det første, så se traileren her:

 

Les mer