Hopp til hovedinnhold

De små norske asfalthendene

(SYNNE ØVERLAND KNUDSEN)
Fredag slapp Oslo-gutten Sjur Lyseid «alias» The Little Hands of Asphalt sitt andre album, Floors, oppfølgeren til debuten. Alias 2009s mest kritikerroste norske skive, ifølge den idealistiske labelen Spoon Trains skamløse promobabe. Det nye settet får også store doser kjærlighet i pressen. Nedenfor alle låtene kan du se den nye videoen til singelen «Fitzcarraldo». 
 

Hør og last ned albumet her:Hvorfor heter dere de små asfalthendene?

– Navnet er tatt fra en Elvis Costello-skive, King of America, hvor han konsekvent er kreditert som Little Hands of Concrete i coveret. Nerdete referanse, men jeg likte det bildet, samtidig er asfalt skjørere og mørkere enn betong. Jeg tror vi er hakket skjørere og mørkere enn Elvis Costello.

Hva handler «Fitzcarraldo» om og hva betyr den for deg?

– Låta er en ode til turnélivet, på godt og vondt. Spesifikt det ganske uglamorøse ved å dra rundt i Norge i varebil. Det sentrale i Werner Herzogs Fitzcarraldo-film, som låta er oppkalt etter, er at de drar en svær elvebåt gjennom jungelen og over et fjell, for å bygge operahus i den. En ganske meningsløs ting å gjøre, med andre ord. I overført betydning handler kanskje låta om de meningsløse tingene man gjør for «kunsten» og sin egen selvbekreftelses skyld.


Hva ville dere forsøke å få frem med denne videoen?

– Jeg så videoen først i går selv, og har bare rukket å se den én gang. Så det kan jeg ikke si så mye om. I motsetning til på skiva, hvor jeg har gjort alt for mye selv, har jeg fullstendig overlatt den kreative kontrollen til andre. Andre, som i Synne Øverland Knudsen (eks-Team Me) og Apparatet. Det tror jeg var lurt, for synes videoen er både morsom, visuelt nydelig og at det tematiske kommer fint fram, uten å presse seg alt for mye på.
 
Nedenfor kan du se den nye videoen til The Little Hands of Asphalts «Fitzcaraldo».
 
PS: Apparatet har også laget video for fenomenale Siri Nilsen.


Se også: Forelsket seg i hver sin norske jente i Salvador, og flyttet nordover:

Les mer