Hopp til hovedinnhold
Ezra Miller mugshot Hawaii Police Department The Flash warner bros dc comics
Ezra Miller mugshot fra 28. mars 2022 (Hawaii Police Department)

Hva skal Warner Bros. gjøre med The Flash-stjernen Ezra Miller?

Helt siden de fullførte innspillingen av blockbusteren The Flash, har hovedrolleinnehaveren Ezra Miller (født i 92) skapt overskrifter med sine kontroversielle handlinger.

Hva er det som foregår – og hvordan ser framtiden til skuespilleren ut?

Ezra Miller – som er ikke-binær og bruker de/dem-pronomen – var på vei til å bli en av Hollywoods største stjerner. I dag er de mest kjent for å spille DC-superhelten Barry Allen alias The Flash i blant annet Justice League og Credence Barebone i Fantastic Beasts-franchisen.

Senere har Ezra og Warner Bros Discovery jobbet med den etterlengtede, 2 milliarder dyre The Flash-filmen, som skulle ha premiere nå i juli, men er utsatt til sommer 2023.

29-åringen er ikke bare en talentfull skuespiller, men også en klimaaktivist og støttespiller for LHBT+, urfolkssamfunn og sto opp for ofre av kjønnsbasert vold. Men nå skaper anklagelser mot skuespilleren store overskrifter. Blant annet trakassering på en karaokebar i Hawaii, og grooming av en 18 år gammel aktivist. Dette har åpenbart skapt ekstreme konsekvenser for skuespilleren, og samtidig satt stort press på Warner Bros Discovery og DC.

Hvordan har Ezra gått fra å være en lovende filmsuperstjerne, til nå å være i en situasjon hvor karrieren står i fare? Og hva blir strategien til Warner Bros. og DC?

La oss gå gjennom tidslinjen – så langt.

Ezra Miller i The Perks of Being a Wallflower
Ezra Miller i The Perks of Being a Wallflower (Summit Entertainment)

Ezra Miller startet karrieren som en indie-darling, med hovedroller i Antonio Campos’ Afterschool (2008) og Lynne Ramsays kritikerroste We Need to Talk About Kevin (2011). I tillegg var de i Stephen Chboskys The Perks of Being a Wallflower (2012) hvor de spilte mot Emma Watson (Harry Potter), Logan Lerman (Fury) og Paul Rudd (Ant-Man).

Under promoteringen for den sistnevnte filmen snakket Ezra om mobbing på skolen og stod frem som queer.

Bare noen år etter så vi skuespilleren i DC Extended Universe (2016-nå) og Fantastic Beasts-universet (2016-nå) – to av de mest aktuelle franchisene av Warner Bros. I 2018 stod skuespilleren frem som ikke-binær i et intervju med The Hollywood Reporter.

Men veien til kjendisstatus har vært humpete.

Reisen til Ezra Miller er bisarr.

Hektisk på Island: We Need To Talk About Ezra (Gregg DeGuire/WireImage/Getty)

Skuespilleren har havnet i mange forskjellige situasjoner. Blant annet har politiet stoppet dem med 20 gram marihuana, og de har kysset en fan på munnen tilsynelatende uten samtykke under San Diego Comic-Con. Men i senere tid har situasjonen stadig blitt verre.

Året er 2020, og pandemien har påvirket hele verdenen. I april dukker det opp en kontroversiell video (som for det meste er slettet) av Ezra Miller. Videoen viser at skuespilleren fysisk angriper en kvinne på den populære baren Prikið Kaffihús i Reykjavík på Island.

Videoen, som ble spredd på nettet uten kontekst, førte til mye forvirring. Blant annet var det flere som påpekte at kvinnen i videoen hånet skuespilleren.

Kvinnen har nylig kommet fram og gitt mer kontekst til situasjonen. Hun og skuespilleren avtalte angivelig å møtes utenfor for å «slåss». Hun var overrasket da hun skjønte at det ikke var tull. Samme rapport hevder at bartenderne var bekymret for oppførselen til Ezra i løpet av perioden skuespilleren var på Island.

Anklagelser om trakassering og uansvarlig oppførsel

Ezra Miller i Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Ezra Miller i Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (Warner Bros)

Når man tror at karrieren til Ezra er på vei til å kollapse, dukker det opp noe enda verre.

Tidlig juni i år rapporterte TMZ at foreldrene til en 18-årig aktivist anklager Miller for grooming og å være «psykologisk manipulerende, fysisk skremmende og truende mot sikkerheten og velferd» overfor barnet deres. Dette skal ha skjedd fra da barnet, Gibson Iron Eyes, bare var 12 år. De hevder også at stjernen selv bestemte at Gibson er ikke-binær transseksuell.

Ezra Miller mugshot Hawaii Police Department The Flash warner bros hbo max
Ezra Miller på Met Gala på The Metropolitan Museum of Art i New York i 2019 (Taylor Hill/FilmMagic)

Ezra og Gibson møttes da begge protesterte mot LandBack Reclamation Movement i 2016, og de utviklet et tett vennskap. Foreldrene hevder i samme rapport at skuespilleren flydde barnet deres til London i 2017 på settet til Fantastic Beasts, og forsøkte i denne perioden å sove i samme seng som Gibson og servere alkohol, marihuana og LSD.

I januar 2022 besøkte foreldrene gården til skuespilleren i Vermont for å møte Gibson, og de hevder at tenåringen hadde blåmerker og manglet førerkort, bankkort og bilnøkler.

Ikke lenge etter alle anklagene mot Ezra la Gibson ut en uttalelse for «kontekst». Her benekter de påstandene til foreldrene og kaller faren sin transfobisk. Senere delte de en video for å bekrefte at denne uttalelsen var fra dem, og ingen andre.

– Dette er mitt liv. Dette er mine avgjørelser, og jeg er skuffet over foreldrene mine og pressen på alle måter, sier Gibson i videoen.

Alle øyner er nå rettet mot Warner Bros. og DC.

Ezra Miller som The Flash (DC/Warner Bros.)
Ezra Miller som DC Comics-helten Lynet alias The Flash (DC/Warner Bros.)

Etter alle anklagene i løpet av bare tre måneder, har Warner Bros. Discovery og DC hatt hele verdenen på nakken. Her er det altså snakk om en film som har kostet over 2 milliarder kroner.

Arrestasjonen i delstaten Hawaii gjorde at selskapene angivelig hadde et hastemøte for å diskutere skuespillerens framtid. En annen kilde sier til IndieWire at «et slikt møte aldri fant sted».

Men Ezra Miller er uansett en kolossal krise for filmstudioet, som er under samme eier som HBO Max. Per i dag er fortsatt planen at The Flash skal ha premiere sommeren 2023. Dette skal bli en av de største og viktigste DC Extended Universe-filmene, med Batman-comeback fra både Ben Affleck og Michael Keaton, i regi av Andy Muschetti (It). Det er ikke en film man kaster i søpla, og det er ikke lett å filme den på nytt med en ny The Flash.

En fersk rapport sier at Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav straks skal ta en avgjørelse om Ezra Miller-situasjonen.

Alternativene kan være å holde en lav profil ved å utgi filmen rett på HBO Max eller holde tilbake presse og markedsføring. David Zaslav kan også gi ut filmen som planlagt – etter å ha filmet den på nytt med en erstatning for Ezra. Det samme gjorde de da studioet erstattet Johnny Depp med Mads Mikkelsen i rollen som Grindelwald i Fantastic Beasts-franchisen. (Og la oss ikke glemme at Ezra spiller Credence Barebone i samme franchise.)

Det er naturlig å tro at Warner Bros. og DC sannsynlig ikke beholder den kontroversielle skuespilleren som The Flash i fremtiden.

Nå går det rykter om at Elliot Page fra The Umbrella Academy vurderes til å ta over som The Flash. Elliot har mye erfaring med blockbustere og superhelter. I tillegg er det flere fans som ønsker Grant Gustin, som spiller The Flash i The CW-serien.

Hva er status på Ezra Miller?

Ezra Miller som The Flash alias Lynet (DC Films/Warner Bros.)

Siden Gibson-saken har flere kommet frem for å anklage Ezra. Nei, det stopper ikke ennå.

En mor anklager skuespilleren for upassende, truende og farlig oppførsel mot hennes 12 år gamle barn. Ifølge anklagelsen truet Ezra familien med et våpen, etter at moren refererte til vennene sine som en «stamme». Skuespilleren mente det var kulturell appropriasjon.

Ifølge Variety har en kvinne også stått frem og anklaget skuespilleren for trakassering. I februar ble Ezra rasende etter at kvinnen ikke tillot dem å røyke i leiligheten hennes i Berlin. De forlot ikke leiligheten før etter kvinnen ringte politiet.

Det har ennå ikke kommet noen uttalelser fra Ezra. En kilde nær skuespilleren forteller at stjernen skal adressere anklagene på senere tidspunkt, men at de har foreløpig «valgt å fokusere på helse og helbredelse».

I tillegg til sannsynligvis mange samtaler med Warner Bros. og DC.

I The Flash debuterer Sasha Calle som Supergirl.


Les også: Gjett hvem av Stranger Things-gutta som er gay? 🤍

Nyeste saker fra 730.no

Les mer