Hopp til hovedinnhold
POPCORN-UBOOST 2016 (REGAL)

De 13 mest skuffende filmene i 2016

POPCORN-UBOOST 2016 (REGAL)

Leserne til bransjebibelen-ish Variety har stemt fram 2016s mest skuffende filmer. 
 
Se «topp» 13 fra resultatene her: 

(DISNEY) 


1. The BFG
Steven Spielbergs storfilm basert på Roald Dahls klassiske roman
SVK – Store vennlige kjempe ble langt fra storartet. Fansen av boken ble skuffet over denne sukkersøte nesten litt Harry Potter-aktige versjonen. Filmen kostet 140 millioner dollar, og spilte inn bare 55 millioner dollar på kino i USA. Smått for en gigant som Steven Spielberg.
(PARAMOUNT) 
 


2. Zoolander 2
15 år etter originalen og ca. 15 ganger mindre morsom? De fleste synes ikke Ben Stiller som 
Derek Zoolander ble så skøy, og en haug av kjente fjes hjalp lite for humornivået. (De få funny sekundene er når Justin Bieber tar selfie samtidig som han dør.)
(MARVEL/FOX) 
 


3. X-Men: ApocalypseLangt fra noe underverk fra Marvel og Bryan Singer. Sorry, J-Law; X-Men 9 ble så rotete og ekstra at man ikke klarer å la seg engasjere – med en superskurk som nesten føles fjollete. 
(DC/WARNER) 
 


4. Batman v Superman: Dawn of JusticeMarvel-konkurrenten DC leverte ikke så mye mer supert med sine to blockbustere. Batman mot Superman feat. Wonder Woman så best ut på bilder. Fra scenen i begynnelsen hvor Clark Kent går fullt påkledd ned i badekaret med dama frem til slutten ble en lang, forrvirrende tålmodighetsprøve…
 
(DC/WARNER) 
 
5. Suicide Squad  
 
Den like ekstremt tungt promoterte og hypete Suicide Squad så også best ut i små korte doser og på Instagram, med en haug av potensielle Halloween-drakter.  I alle fall looken til Margot Robbie som Harley Quinn og Cara Delevingne som June Moone the Enchantress. Som en hel film ble det for dårlig og kjedelig satt sammen. (Jared Leto som en flott The Joker ble kun med i noen sekunder.) 
 
(UNIVERSAL) 
  
6. The Huntsman: Winter’s War
Til tross for nydelig casting med Kristen Stewart som Snøhvit og Charlize Theron som hennes onde stemor; få av 2016s oppfølgere har vært mer unødvendige enn denne utålmodige, stive floppen.


(VILLAGE/WARNER) 
 


7. The Legend of Tarzan
Alexander Skarsgårds hardtrening for rollen som den halvnakne jungelhelten var litt bortkastet, mens nesten like hotte 
Margot Robbie vil bli fort glemt som Jane. Regissør David Yates står bak Harry Potter 4-8, men denne klassikeren ble langt fra like episk. Tarzan 2016-versjonen er ukarismatisk, generisk, treig og lite legendarisk.
(FOX) 
8. Independence Day: Resurgence
Igjen med Roland Emmerich bak kameraet, men det røde lyset burde ha blinket da Will Smith sa nei til å bli med i oppfølgeren. Og de som tvilte på at dette skulle bli like artig som Independence Day anno 1996 fikk rett. Høydepunktet var at USA her fikk seg en kvinnelig president.
(DISNEY) 
9. Alice Through the Looking Glass

Det er mange år siden Johnny Depp-franchisefilmer funket. Selv om dette kanskje ser like flott ut som forrige
Alice in Wonderland, så føles handlingen syltynn og langt fra like magisk som den dyre produksjonen.
(TRI-STAR) 
 


10. Money Monster
Julia Roberts som TV-sjef som forsøker å beskytte sin ankermann spilt av George Clooney fra en væpnet villmann lyder spennende. Dessuten er det et pluss å få se Hollywood-film basert på en original historie. Dessverre føles det hele som om man har sett det før – i mye bedre versjoner.
(OPEN ROAD) 
 


11. Mother’s Day
Stjernedryss er ofte ikke nok, og den litt dalende Julia Roberts kunne heller ikke redde denne sammen med Jennifer Aniston og Kate Hudson. Slakten fra anmelderne brukte ord som flaut, forutsigbart og provoserende dumt. (Julia rykker nå ned til TV-nivå via sin kommende serie ling
Today Will Be Different.)
(NEW LINE) 
 


12. Keanu
Populære TV-fjes fungerer ikke alltid på det store lerretet, og Comedy Central-duoen Keegan-Michael Key og Jordan Peele (og Method Man) med en kattunge ble ingen kioskvelter. Kritikerne hatet dog ikke komedien, så kanskje kalkunen etterhvert blir en kultklassiker.
(SCANBOX/BROAD GREEN/AMAZON) 
 


13. The Neon Demon

Danske Nicolas Winding Refn ble en Hollywood-favoritt etter ypperlige
Drive med Ryan Gosling. Men de fleste følte at Nico og Ryan deretter bommet med Only God Forgives. Etter tre år returnerte dansken til registolen med den pyskologiske gyseren The Neon Demon
med Elle Fanning (lillesøsteren til Dakota), 
Keanu Reeves og Christina Hendricks (hun yppige gingeren i Mad Men). Det ble elsk og hat fra anmelderne, som ofte mente det var mer stil enn innhold. Uansett om man liker eller ei; kinopublikummet tok ikke turen, selv om store Amazon distribuerte. Den Lene Børglum-produserte filmen dro kun inn 3 millioner dollar på kino i USA.
 
Les mer hos Variety.
 
PS: 2017s mest creepy film allerede nå? Se trailer
 


(REGENCY/FOX)
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer