Hopp til hovedinnhold
Succession sesong 4 brian cox jeremy stronger succession sesong 4 hbo max norge norway 730no
Succession på HBO Max

De 10 mest sjokkerende øyeblikkene fra Succession

Når familien din er så ustabil og ødelagt som familien Roy i Succession kan det forventes mange sjokkerende og hysteriske øyeblikk.

Den avhengighetsskapende serien på HBO Max (som endrer navnet til kreative Max) er ved sin veis ende nå på mandag. Etter fire jevnt sterke sesonger av Succession har serien klart å innhente stor suksess med sin fengende historiefortelling, sylskarpe humor og uforglemmelige skuespillerprestasjoner. I tillegg til en berg-og-dalbane av følelser.

Serien følger den rike og dysfunksjonelle familien Roy, og deres enorme medieimperium i konstant krig og forræderske intriger. Minner litt om en annen HBO-serie? Mye dolking i ryggen, men ikke så mange drager. (Og null sex.)

Nå som Succession straks er over, passer det å se tilbake på de mest brutale øyeblikkene og avsløringene som har etterlatt seere i sjokk, frustrasjon og latter. Man skulle trodd det var enkelt å plukke fra en en serie med fire sesonger, men det blir ekstra utfordrende når alt Roy-familien tar på har en kritisk innvirkning på hele historien. Sånn er det vel i business.

Her er 10 av de mest sjokkerende øyeblikkene i Succession (kronologisk rekkefølge). Se opp for spoilere!

Kendalls kupp (sesong 1, episode 6)

Kendalls kupp Succession
Kendall prøver å overtale de andre styremedlemmene om mistillit (HBO Max)

En av de mest intense og stressende øyeblikkene i første sesong var Kendalls (Jeremy Strong) store oppdrag om mistillitsforslag mot faren sin. Store misforståelser og uenigheter om sjefsstillingen oppstod etter Logans (Brian Cox) hjerteinfarkt som sendte ham til sykehuset i flere dager.

Men Logan er ikke klar for å gi seg. Hans ulike valg og holdninger når han er tilbake får Ken og flere til å rynke i panna. Så Ken planlegger et kupp om å fjerne faren sin fra sjefsstolen i Waystar Royco. Han har fått med seg flere på laget og de sitter i et møte med Logan klar for å starte mistillitsforslaget.

Men Kendall er forsinket til møtet og prøver å overbevise bordet over telefon istedenfor. Logan, som nekter å gå ut av rommet selv om han må, påvirker de andre og får dem til å revurdere planen til Ken. Men Frank (Peter Friedman) prøver å dra ut tiden. Og Roman Roy (Kieran Culkin) som i utgangspunktet var på laget til Ken, er en liten pingle når han blir konfrontert av faren. Det ender opp med at alle som stemte i mot Logan får sparken, inkludert Ken og Frank.

Bilulykken (sesong 1, episode 10)

Succession bilulykke
Kendalls sjokk etter bilulykken (HBO Max)

Når man gikk inn for å se denne dramedien om en motbydelig rik familie, var ikke akkurat karakterer som dør den første tanken. Spesielt ikke i bryllup, men så er det jo en HBO Max-serie. Det turbulente paret Shiv Roy (Sarah Snook) og Tom Wambsgans (Matthew Macfadyen) skal gifte seg. En beruset Kendall, som er ganske langt nede i livet, er på utkikk etter kokain.

Han møter en ung servitør som kan fikse ham sakene. Servitøren bør jo kjøre, men neida her har Kendall full kontroll… eller kanskje ikke. En elg hopper foran bilen, de kjører ut i en elv og begynner å synke. Kendall kommer seg ut og redder kun seg selv. Når han er tilbake på hotellet later han som ingenting har skjedd. Men det vil påvirke resten av serien.

Greg gjemmer dokumenter som Tom prøver å ødelegge (sesong 2, episode 7)

Greg og Tom i Succession
Tom og Greg aka Nero og Sporus (HBO Max)

Greg (Nicholas Braun) er ikke den glupeste karen i Succession-gjengen, men han vet hvordan han skal beskytte seg selv. Til en viss grad.

I sesong 1 får Tom sin «Greg-weiler» til å ødelegge og kvitte seg med noen veldig sensitive dokumenter om cruiseskip-ulykkene. Men «smarte» Greg tar noen av dokumentene for seg selv og gjemmer dem i et topphemmelig og sikkert sted som absolutt ingen kan finne. I skuffen hans på kontoret. Markert som «Hemmelig» 🙂 Genialt.

I sesong 2 finner Tom ut av det og de må ødelegge dem igjen. Men Greg griper sjansen og beholder noen av dokumentene når Tom ikke følger med.

Logan holder ikke det han lover (sesong 2, episode 5)

Logan svikter Shiv
Shiv er kanskje litt for naiv som stoler på faren sin? (HBO Max)

Hvem som skal overta tronen i Waystar Royco har alltid vært det store spørsmålet i Succession. Vi har også lært at Logan virkelig ikke er til å stole på. Han er dog flink til å overbevise, og lovte Shiv at sjefsrollen er hennes under kjøpsbesøket hos Pierce-familien.

Alt de trengte å gjøre under selskapet med Pierce var å oppføre seg. Når samtaleemnet retter seg mot hvem som skal ta over selskapet, nøler han med si hvem det er. Pierce-familien prøver åpenbart å sabotere Logans intensjoner. Shiv venter på at faren hennes, som lovte henne rollen, skal fortelle dem at hun får den. Men Logan fortsetter å nøle, og det leder til en ukomfortabel middag.

Kendall kaster Logan under bussen (sesong 2, episode 10)

Kendall kaster Logan under bussen
Kendall kaster Logan under bussen (HBO Max)

Etter lange samtaler om hvem som skal ta skylden for cruiseskip-hendelsen velger Logan å ofre sin egen sønn Kendall. Etter en hel sesong under farens vinge. Han gir faren et kyss på skinnet, veldig lignende Judaskyss. Da han er på pressekonferansen i New York går nemlig Kendall solo istedenfor å holde seg til manus. Og kaster faren sin under bussen ved å gi han skylden.

Bursdagen til Kendall (sesong 3, episode 7)

Kendalls kleine bursdag
Kendalls kleine bursdag (HBO Max)

Kendalls bursdagsfeiring skjer i én episode, men det føltes som om det varte mye lenger. Ikke fordi det var kjedelig, men fordi bursdagsfeiringen endte opp med å bli destruktiv. Det hjelper ikke akkurat med det artsy temaet han valgte. Og den… inngangen.

Han får en gave fra Logan som sier «Selg og dra til helvete». Når han møter Rome og Shiv i VIP-seksjonen har han også en ordentlig krangel med dem. Spesielt Rome, som ender opp med å dytte storebror på bakken foran alle. Etterfulgt av en tragisk jakt etter bursdagsgaven fra datteren sin, som fører til enda et sammenbrudd.

Det er også første gang vi møter svensken Lukas Matsson (Alexander Skarsgård), som blir overbevist av Rome til å gjøre en deal med dem istedenfor Ken.

Roman sender en dick pic til… feil person (sesong 3, episode 8)

Roman sender nudes til feil person
Fjeset du lager når du sender faren din en dick pic (HBO Max)

Denne uheldige hendelsen er ikke like stor (no pun intended) som de andre på denne listen. Men ga fortsatt seere og alle karakterer involvert, altså Rome og pappa Logan, hårreisende sjokk.

I løpet av Succession har vi jo blitt kjent med Romans sære seksuelle preferanser, noen av dem med Waystar Royco-rådgiver Gerri (J. Smith-Cameron). Rome fortsetter sin ekle besettelse med Gerri, selv etter hun har advart ham, og sender henne et dick pic under et møte hvor Logan er tilstede. Men bildet sendes ved en feil til Logan, som leder til kanskje det kleineste øyeblikket TV-historien.

Kendall tilstår (sesong 3, episode 10)

Kendalls gjennombrudd
Kendall sprekker foran bror og søster (HBO Max)

Skuespillerne i Succession leverer alltid en god opptreden, men i noen episoder overgår de all forventning. Den siste episoden av sesong 3 en av dem.

Dette er en både gripende og vakker scene med Kendall som tilstår at det var han som tok livet av den unge servitøren under Shivs bryllup. Selv om karakterene er noen slimete og selvsentrerte mennesker, kan man ikke unngå å bry seg i situasjoner som dette. Og det er noe av det som gjør denne scenen litt fin også. Fordi det er første gang vi ser søskenflokken (utenom Alan Rucks Connor Roy, selvfølgelig) gå sammen og være der for hverandre til tross for alt som har skjedd hittil.

Tom velger side (sesong 3, episode 10)

Tom dolker Shiv i ryggen
Tom dolker Shiv i ryggen (HBO Max)

Enda et bryllup, enda en tragedie. Etter Kendalls tilståelse slår kidsa seg sammen (igjen, utenom Connor) for å stanse Logans hemmelige planer. Men moren deres Caroline har signert en avtale med djevelen aka eksen sin aka Logan, for å forhindre kuppet deres. Aww, koselige familieaktiviteter!

Men vi vet jo alle at Caroline på samme måte som Logan er en selvopptatt slange. Så dette var ikke like sjokkerende som Toms bedrageri mot søskengjengen, og spesielt Shiv. De forklarer Tom over telefon hva planene deres er, men snart får de vite at Logan allerede vet hva de pønsker på. Shiv, og vi som ser på, innser at det var Tom som avslørte det og har tatt djevelens side. Sammen med Greg, som blir Toms såkalte «Greg-weiler».

Logans siste flytur (sesong 4, episode 3)

Logans siste flytur
Logans siste flytur (HBO Max)

Vi visste vel alle at noe tragisk ville skje med Logan etter hvert, med tanke på helsen hans som ble vist helt fra første sesong – så vel som alt stresset han går gjennom hver dag. Men jeg tror ikke noen kunne forvente en så tidlig avslutning for sjefen. Logan og hans entourage er på vei til Sverige for å møte douchebagen Lukas Matsson. Dette skjer mens bryllupet til hans eldste sønn Connor foregår, som bare ytterligere forer tanken om hvor dårlig pappa Logan er.

Uten at det har blitt indikert tidligere får Ken, Rome og Shiv, på bryllupet, beskjed fra Tom via telefon at faren deres er veldig syk og døende. Umiddelbart blir vi satt i skoene til søskenbarna og er like uvitende som dem om tilstanden til Logan mens Tom prøver å kommunisere med dem fra et fly. At en karakter dør er jo ganske vanlig for en serie, men måten det ble utført i denne episoden resulterte til en brutal og hjerteskjærende avskjed. Det ga oss også noe av de beste skuespillerprestasjonene vist på TV noensinne.

Regissør Mark Mylod går gjennom episoden i et intervju med Vanity Fair. Og man må nesten beundre hvor mye presisjon som går inn i disse episodene.

Mesteparten av sesong fire sklir rett inn i denne listen, fordi det har vært en så turbulent reise for Roy-gjengen etter Logans død. Søskenbarnas omstrukturering i selskapet, Shivs hemmelige planer med Lukas Matsson, presidentvalget, Logans begravelse, og mest sannsynlig den siste episoden vi alle venter nervøst på.

Hele serien inneholder flere øyeblikk som er klistret til hjernen din for alltid. Og de trengte ikke å være så store som mange av de som er nevnt i listen, men også små hendelser som dukker uventet opp gjennom handlingen.

Se også: 730.no anmelder Succession sesong 4 🎲

Nyeste saker fra 730.no

Les mer