Hopp til hovedinnhold
NÅR HELE FAMILIEN ER SUPER (THE CW)

Thunder i Black Lightning: DC Comics med svart lesbisk superhelt

NÅR HELE FAMILIEN ER SUPER (THE CW)

Til tross for at Marvel og DCs superunivers strekker seg over land og strand, er det relativt få som har tatt turen over på tv-skjermen.
Og av disse er det bare en brøkdel som ikke er hvite.
Eller heterofile, for den saks skyld.
Eller menn, for den saks skyld.
Se på primaeksempelet The Avengers, et av mange bevis på at «én person representerer hele gruppen»-fenomenet fortsatt er særdeles aktuelt, Scarlett Johanson og Samuel L. Jackson i dette tilfellet.
Som et svar på den særdeles hvite, heteronormative superkulturen, har fansen lenge etterlyst mer variasjon i representasjonen.
Hollywood og filmskaperne har nå endelig begynt å svare på etterspørslene, blant annet med Marvels Black Panther; en av filmene som har skapt størst hype i år.
Men DC ligger heller ikke på latsiden.
Denne måneden debuterer serien om Black Lightning; DCs første afro-amerikanske superhelt som debuterte i tegneserieformat i 1977.
Grey’s Anatomy og Prison Breaks Cress Williams spiller hovedrollen som den lynkastende superhelten, som egentlig heter Jefferson Pierce.
Med på kjøpet kommer også superheltens overmenneskelige døtre, passende nok under navnene Thunder og Lightning.

Førstnevnte har – i tillegg til å være utstyrt med superkrefter som lar henne endre sin egen fysiske tetthet og lage sjokkbølger – jentekjæreste.

Ready for a Black Lesbian Superhero?? #GetReady #Jan16th #Thunder #BlackLightning 😜⚡️

Et innlegg delt av Nafessa Williams (@nafessawilliams)

At en lesbisk kvinne dukker opp i en profilert serie er vanligvis ikke veldig oppsiktsvekkende i 2018.
Men at en svart og lesbisk kvinne har en av hovedrollene i en profilert serie skjer nærmest aldri.
Rollen som Thunder er spilt av 28-åringen Nafessa Williams, kjent fra Meek Mill-filmen Streets (2011), som til vår store skuffelse ikke er i slekt med Cress Williams på ekte.
Forrige uke kom siste runde med promobilder for serien, hvor Nafessa stråler i superkostymet sitt.


ÅRETS HALLOWEEN-KOSTYME? (THE CW)

Denne runden er Jefferson Pierce familiemann, for lengst pensjonert fra heltedramaet og nå meget opptatt med å være rektor på high school. Når en ny krise truer blir han tvunget rett tilbake til gamet, men denne gangen er han ikke alene.
Thunder / Anissa Pierce er medisinstudent og deltidslærer ved farens skole.
I løpet av serien blir hun kjent med en annen superhelt, Grace Choi (spilt av Pretty Little Liars’ Chantal Thuy). Grace jobber som bartender, men hjelper ikke Anissa bare ved å servere henne Lightning Bolt-cocktails; de to får nemlig følelser for hverandre.
Fun fact for de av oss som ikke følger så godt med i tegneserieverdenen: Grace er også Anissas kjæreste i Outsiders-tegneseriene fra 2003.
Tross for at andre DC-serier som Arrow og The Flash regelmessig har crossovers, har nettverket bekreftet at Black Lightning ikke eksisterer i samme univers og ikke vil ha noen tilknytning til resten av Arrow-universet («Arrowverse») med det første.
Vi krysser uansett fingrene for at den dukker opp om ikke så alt for lenge. 

Den 13 episoder lange sesongen har premiere via amerikanske The CW 16. januar.

Norsk premieredato er ennå ukjent, men vi vet at Netflix har plukket opp rettighetene til å sende serien i blant annet Storbritannia, så det er ikke umulig at det også blir seriens norske hjem. 

Les mer