Hopp til hovedinnhold
DAVID MED SUZIE FRA 730 (HÅVARD JØRSTAD)

David Guetta til 730: – Albumet mitt er så sexy!

DAVID MED SUZIE FRA 730 (HÅVARD JØRSTAD)

Føler du at tiden løper fra deg? Slapp av, David Guetta var 35 år da han ga ut sitt første album. Nå er han 51, aktuell med sin syvende plate, og er fortsatt like motivert.
Ordtaket «alder er bare et tall» passer perfekt til «gamlefar» Guetta. Han danser med Bebe Rexha i deres nye, sexy musikkvideo til «Say My Name», bruker «dope» i hytt og pine når 730 møter han, og har store planer for fremtiden.
Da franskmannen nylig var en svipptur innom Oslo, tok vi en prat med han om hans nye album, drømmen om å finne en ny Sia, og hans forhold til Kygo.

Les intervjuet nedenfor mens du hører på det syvende albumet, som enkelt og greit heter 7

Velkommen til Norge, David! Sist du var her var vel på Stavernfestivalen i sommer. Hvordan var det?
– Takk, det var gøy! Jeg liker veldig godt å komme til denne delen av Europa.
Nå er det 16 år siden du slapp ditt første album Just a Little More Love, men det virker som du jobber hardere enn noensinne. Hva holder deg så motivert?

– Jeg har gått gjennom mange forskjellige faser i livet mitt. Nå er jeg på et punkt hvor jeg er veldig glad! Selv synes jeg mitt nyeste album er fantastisk. Det er delt inn i to deler: Første del er pop med så mange forskjellige stiler. Andre del er musikk som kommer mer fra mine røtter, som er gitt ut med aliaset mitt Jack Back. Den delen er ikke laget for hit-listene, men for DJs. Å gjøre nye ting med musikken min holder meg motivert!
Så kult! Hva er favorittlåten din på det nye albumet ditt akkurat nå?
– Jeg absolutt elsker min nyeste singel «Say My Name» med Bebe Rexha og J Balvin. Egentlig så elsker jeg hele mitt nyeste album. Det er så sexy!
Dere slapp nylig musikkvideo til «Say My Name». Hvordan var det å filme den? 
– Den var så gøy! Helt ærlig, når man lager en musikkvideo trenger man en god dose flaks for at det skal lykkes. Det er vanskelig å vite helt hvordan resultatet kommer til å bli, men jeg er så fornøyd med denne musikkvideoen. Håper alle sjekker den ut!

På en drøy uke har hele 24 millioner sjekket den ut. Hvordan føles det?
– Seriøst?! Nå ble jeg glad! Jeg jobbet med den samme regissøren med musikkvideoen til «Hey Mama», og Bebe Rexha var også med i den videoen. «Hey Mama»-musikkvideoen fikk over en milliard visninger, så forhåpentligvis går denne like bra, haha.

Vi krysser fingrene! Vi traff forresten Ava Max som er med på albumet for litt siden. Hvordan traff dere hverandre? 
– Jeg jobbet med kjæresten hennes som er en «dope» produsent. En dag var jeg hjemme hos han. Vi bare spilte musikk og koste oss, så fortalte han at kjæresten hans er en fantastisk musiker. Han viste meg «Let It Be Me», og jeg hørte hennes nydelige stemme og visste at dette ville jeg jobbe mer med. Plutselig var hun der! Hun hadde vært i huset hele tiden, haha. Vi jobbet mer med sangen, og resultatet ble kjempebra.
Så artig! Norge har jo et par EDM-stjerner som Kygo og Alan Walker. Hva synes du  om dem? Vær ærlig! 
– De er begge fantastiske! Jeg er faktisk en ganske stor fan av Kygo. Bra melodier er viktig for meg, og det er noe han definitivt mestrer.
Enig! Du er jo kjent som «faren til EDM». Hvordan er se noe som var så smått når du begynte med det bli så stort som det er i dag?
– Det at jeg har vært med på å utvikle og hjelpe DJ-kulturen til å bli popkultur gjør meg veldig stolt.

Fortsetter nedenfor 

VI TRAFF DAVID PÅ THE THIEF (ROBIN BØE)

Hvordan føler du EDM har endret seg?
– I dag kan man kalle det EDM, med det er virkelig bare danse-musikk. Mennesker vil alltid danse, og musikken som har fått mennesker til å danse gjennom årene har bare hatt forskjellig navn. 70-tallet var det disco, 90-tallet var det house og 2000-tallet er EDM. Det betyr ingenting hva du kaller det, bare folk danser. Vi trenger dans!
Sant! Du har jo jobbet med mange av de største stjernene i verden.  Er det noen du virkelig vil lage musikk med som du ikke har gjort allerede?
– På ønskelisten pleide det å stå Adele og Sam Smith. Nå har jeg laget en remix for Calvin Harris med Sam Smith. Nå er drømmen min å finne en ny Sia!
Det hadde vært fantastisk! Men hvis du bare kunne høre på en låt resten av livet, hvilken sang hadde det vært?
– Wow, vanskelig spørsmål! Jeg elsker gammel soul-musikk. Aretha Franklin, Marvin Gaye, Stevie Wonder. Helt tidløs musikk.
Til slutt, hva ser du frem til om dagen?
– Jeg gleder meg aller mest til å være sammen med barna mine i London i julen! 

Så koselig! Vi håper du kommer tilbake til Norge for en ny konsert snart. 

– Ja, det håper jeg også! 

730 var hjemme hos Madison Beer: – Snart skal jeg gi kjærlighet til Norge!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer