Hopp til hovedinnhold
JUSTIN TIMBERLAKE SOM SEAN PARKER, JESSE EISENBERG SOM MARK ZUCKERBERG (TRIGGER STREET/COLUMBIA)

David Fincher med upolert fortelling om Facebook via The Social Network

David Fincher legger press på seg selv når han lager spillefilmen om et av historiens viktigste selskaper.

Facebooks 2004-oppstart og lynraske suksess ser flott ut på papiret.

I kulissene var det dog mye drama, med Mark Zuckerberg (spilt av Jesse Eisenberg) som ærgjerrig gründer.

Ordet på gatene er at giganten, som forandret hvordan mennesker kommuniserer med verdenen, ikke gleder seg til FB-filmen The Social Network, men at de later som alt er honkey dorey.

– Kanskje filmen er et tegn på at Facebook har blitt meningsfylt for folk, sier talsmann Larry Yu ifølge Reuters før han – naturligvis, selvsagt – legger til…

– … selv om filmen er fiksjon!
– Det filmen har eller kan ha med er ikke det vi fokuserer på. Det som betyr noe er å bygge en nyttig, innovativ tjeneste som folk bruker til å forene og dele.
The Social Network er basert på rettsdokumenter og den delvis dramatiserte boken The Accidental Billionaires, skrevet av journalist Ben Mezrich. Filmen har angivelig med en scene hvor Napster-sjef og Facebook-president Sean Parker holder en tale mens to toppløse jenter serverer kokain fra brystene sine.
Produsent Scott Rudin forteller The New York Times at han lot to Facebook-toppsjefer se filmen, og at «de ikke likte den». Noen av justeringene de ønsket ble gjennomført, men Rudin og regissør David Fincher (Se7en, Zodiac, The Curious Case of Benjamin Button) sa nei til Face når det gjaldt krav om større forandringer.
–  Vi laget akkurat den filmen vi ønsket oss, sier Scott Rudin.
Utenom Andrew Garfield (nye Spider-Man) og Jesse Eisenberg (Zombieland, Adventureland) i rollene som to av grunnleggerne, har The Social Network med blant andre Justin Timberlake og Rashida Jones.
Traileren er en av de beste så langt i år: Se den her!
Norgespremiere 22. oktober.
Her er de 12 mest irriterende Facebook-typene: Hvem av dem er du?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer