Hopp til hovedinnhold
Gal Gadot i rollen som Wonder Woman for fjerde gang (SF Studios/DC/Warner Bros.)
Gal Gadot i rollen som Diana Prince alias Wonder Woman for fjerde gang (SF Studios/DC/Warner Bros.)

Wonder Woman 1984 får middels respons

Wonder Woman 1984 innfrir ikke til forventningene.


OPPDATERT 7. desember 2022: De nye DC Studios-sjefene James Gunn og Peter Safran gjør seg klare for planen videre til DCEU. Ordet på Hollywood-gatene – i forkant av duoens presentasjon for Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav – er at de skal gjøre store forandringer. Blant annet kansellere Wonder Woman 3 og sette en strek for universet til Zack Snyder? Dette skal angivelig skje etter at James Gunn fikk lese en WW3-treatment fra regissøren og manusforfatteren Patty Jenkins, ifølge The Hollywood Reporter. Hvis dette stemmer, er det dårlig timing med gårdsdagens tweet fra Gal Gadot som twitrer at hun gleder seg til det neste kapittelet til Wonder Woman. 

THR mener også at det ser stygt ut for Man of Steel 2 med Henry Cavill, som varmer opp via cameo i Black Adam som Superman. Dessuten blir 2023-filmen Aquaman and the Lost Kingdom angivelig den siste med Jason Mamoa som DC-havsjefen. Alt dette skal vi få bekreftet snart. Black Adam 2 henger kanskje også i en tynn tråd? → Dårlige nyheter for The Rock og DC

Les den opprinnelige saken nedenfor.


Chris Pine som Steve Trevor (Warner Bros.)

Chris Pine som Steve Trevor (Warner Bros.)

Det føles lenge å vente 3,5 år på en blockbuster-oppfølger, så hvis du har glemt: Kinosommeren 2017 ble eid av Wonder Woman; en av de mest vellykkede DC Extended Universe-filmene, med Gal Gadot som karismatisk og tøff mirakelkvinne i effektiv regi av Patty Jenkins.

Her er anmeldelsen til 730.no: Wonder Woman er vidunderlig!

Resultatet ble to tomler opp fra både publikum og kritikere, med global box office på svimlende 822 millioner dollar. Mer enn DCEU-filmer som Justice League, Suicide Squad og Man of Steel

Etter flere utsettelser kom oppfølgeren Wonder Woman 1984 på 1. juledag.

Ett år og en uke etter den opprinnelig planlagte premieredatoen. Handlingen finner sted i Washington, D.C. under den kalde krigen. Diana Prince jobber som antropolog på et museum, sammen med en usikker, snodig kollega spilt av komiker Kristen Wiig (Saturday Night Live, Bridemaids).

Artigpetra Kristen Wiig blir superskurk (Warner Bros.)

Via en allmektig, magisk ønskesten, ender både hun og den frynsete forretningsmannen Max Lord, spilt av Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos, The Mandalorian), opp med superkrefter.

Mens Dianas elsker Steve, spilt av Chris Pine, som døde i forrige film, dukker opp igjen, men via kroppen til en annen mann. Heldigvis ser Diana ansiktet til Steve. (Den allmektige, magiske ønskestenen klarte ikke å innvilge dette enkle ønsket hennes fullstendig?) 

Pedro Pascal som Max Lord (Warner Bros.)

Før premieren ble det lekket entusiastiske tilbakemeldinger – som i dag ser pussige ut.

(Straks kommer HBO garantert med en like entusiastisk pressemelding om seerrekord.) 

(Warner Bros.)

Etter premieren er meningene middels.

Alle er stort sett enige i at nesten 2 milliarder kroner dyre Wonder Woman 1984 er langt unna nivået til den første filmen, og internettet bugner av fans som håpet at dette skulle bli på nivå med MCU.

Mange mener at resultatet er pinlig dårlig sammenlignet med den første filmen.

Noen klager over CGI-effektene, ujevnt – til tider treigt – tempo, stiv dialog og et rotete, uengasjerende plott som ikke helt henger sammen – i likhet med flere av DC-filmene. Samt at det ikke henger på grep at Diana fra 1918 frem til 1984 skal ha savnet en såpass forglemmelig karakter som Steve Trevor så skrekkelig dypt. Hun hevder til og med at hun ikke har hatt noen jump-0ffs i løpet av de 66 årene.

Andre synes Kristen Wiig alias Cheetah føles overflødig for selve historien, og at handlingen er for spinkel til å fylle den lange spilletiden på 2,5 timer.

Flere pirkepettere humrer over lite gjennomtenkte detaljer.

Som at filmen foregår i juli, hvor temperaturen i Washington snitter 32 klamme varmegrader i skyggen, men at Barbara Ann Minerva alias Cheetah likevel rusler rundt i pelsjakke.

Kristen Wiig som Barbara Ann Minerva alias Cheetah i WW84 (DC/Warner Bros.)

Kristen Wiig som Barbara Ann Minerva alias Cheetah i WW84 (DC/Warner Bros.)

Mens det i slutten av filmen plutselig er jul, noe som ikke matcher handlingsforløpet. 

Andre påpeker at Wonder Woman plutselig lærer å fly, helt enkelt – og helt ut av det blå. (Ordspill tiltenkt.)

Noe DC Comics-karakteren tidligere aldri har klart etter at hun debuterte i 1941.

Og hvis Wonder Woman nå kan fly, hvorfor løper hun også rundt?

Det virker også pussig at en Amazon-kriger av Dianas rang skal bo i en liten leilighet i downtown Washington, D.C. og jobbe i en kjeller på et museum. Hun er dessuten en «hemmelig» superhelt som bekjemper kriminalitet i byen, men som ingen i byen vet hvem er? Selv om hun slåss mot skurker på et fullt kjøpesenter midt på dagen.

Mediene beskriver henne som en mystisk kvinne. Til tross for at Diana Prince ser kliss lik ut som umaskerte Wonder Woman. (Hun har ikke engang briller og annen sveis, slik som off-duty-Superman Clark Kent.)

Noen er veldig strenge og mener actionscenene er de dårligste i en comic book-movie noensinne. 

Denne gangen er historien og manuset co-skrevet av DC Entertainment-presidenten Geoff Johns.

Noe som blir lagt merke til på en negativ måte.

https://twitter.com/richiecastaldo/status/1343292228014202880

Andre byr på artigheter.

LOL:

Nicki Minaj-ish 🤩:

Hos Metacritic har nye Wonder Woman karakteren 59 av 100 i snitt fra anmelderne og 4,5 av 10 fra brukerne.

Blant de positive mediene finner vi New York Post, som gir tre av fire stjerner.

Patty Jenkins (Warner Bros.)

Hva sier nettet om WW84? Regissør Patty Jenkins og livets jente Gal (Warner Bros.)

Avisen skryter av filmen finner sted på 80-tallet og kaller det visuelle «henførende vakkert», med «strålende actionscener og «en handling som ikke lenger er så selvhøytidelig».

Etterhvert skriver anmelderen dog at «Patty Jenkins ikke klarer å fylle de to og en halv timene med en spennende historie, og den siste kampscenen er ikke det beste filmen har å tilby».

Avisens tyngre konkurrent The New York Times gir tommelen ned og mener at historien er tynn og tam.

«På slutten klarer denne filmen aldri å argumentere for hvorfor Wonder Woman er tilbake i action, uten de åpenbare kommersielle nødvendighetene», mener anmelderen. 

I USA kan folk velge mellom å se WW84 på kino eller på sofaen (Warner Bros.)

I USA kan folk velge mellom å se WW84 på kino eller på sofaen (Warner Bros.)

Den 70 år gamle veteranen Leonard Maltin er skuffet over filmen.

«[WW84] sliter med å være relevant og seriøs, på en kunstig, tegneserieaktig måte. Den durer i vei i to og en halv time, men har lite å si.» 

Det blir karakter C fra Detroit News.

«Wonder Woman 1984 er fortellermessig rotete og dytter ikke Wonder Woman-historien fremover på noen som helst betydelig måte, bortsett fra å la Di slå ned noen skurker og få henne nærmere nåtiden.» 

(Wonder Woman 3 er allerede bekreftet.)

Boss bitch fra Themyscira alias datteren til dronning Hippolyta (Warner Bros.)

Boss bitch fra Themyscira alias datteren til dronning Hippolyta (Warner Bros.)

WW84 innfrir ikke forventningene til Bitch Media, som minner om at den første filmen for mange føltes som en «feministisk triumf».

«Wonder Woman tok verdenen med storm. Men i 2020 ser verdenen veldig annerledes ut enn den gjorde i 2017. Og selv om den prøver, sliter Wonder Woman 1984 med å snakke til dette tidspunktet og [sliter med å] levere et sammenhengende budskap.» 

Warner Bros. slapp filmen rett på WarnerMedia-eide HBO Max samtidig som kinopremieren i USA. Planlagt premiere i Norge er 15. januar.

Fun fact: Dette er andre gangen Pedro Pascal spiller mot vidunderkvinnen.

Han har også en rolle i piloten til TV-serien fra 2011 med Adrianne Palicki (Agents of S.H.I.E.L.D., John Wick) som Wonder Woman. Episoden fikk så stusselig respons at NBC la serien på is.  

OPPDATERT: Nå kom pressemeldingen fra WarnerMedia om hvilken formidabel suksess WW84 har vært for HBO Max. De røper som ventet ikke hvor mange som har sett filmen, men sier at det har vært «millioner».

Kanskje like greit at Wonder Woman 2 kom ut på streaming samtidig med kinopremieren i USA, slik at man ikke kan kalle det en ren kinoflopp. Filmen startet i Kina (som nå er klodens største kinomarked) forrige weekend. Denne helgen falt billettsalget 92 %.

Det er ventet at den 200 millioner dollar dyre filmen kommer til å tape flere titals millioner dollar på kino. Men forhåpentligvis vil HBO Max få flere abonnenter.

Streameren startet i USA i mai og har så langt 12 millioner abonnenter ifølge Deadline. Målet er 90 millioner abonnenter på verdensbasis innen 2024.

Tjenesten lanseres globalt i 2021. I Norden vil HBO Nordic forsvinne til fordel for HBO Max.

Disney+ fikk imponerende 74 millioner abonnenter i løpet av sitt første år. Netflix, som startet med streaming i 2007, har nå 200 millioner abonnenter.

Les også:

Patty Jenkins og Gal Gadot teamer opp igjen i biopic-en Cleopatra, hvor israeleren spiller ikoniske dronning Kleopatra VII av Egypt. Noe som gjør egyptere forbanna.

Nå forvarer skuespilleren sin hovedrolle

Les mer