Hopp til hovedinnhold
Amber Heard Aquaman 2 director cast mera
Amber Heard som prinsesse Mera i Aquaman (DC Films/Warner Bros)

Amber Heard i Aquaman and the Lost Kingdom: DC Films-sjefen vitner

OPPDATERT 24. august: Warner Bros. annonserer at Aquaman and the Lost Kingdom blir utsatt noen dager. Rettelse: En god del. Nærmere bestemt… 284 DAGER 🫠

Dessverre for fansen blir premieren på DC-filmen med Jason Momoa og sagnomsuste Amber Heard flyttet fra 17. mars til 25. desember 2023, og blir dermed en julefilm 🎄 Det spekuleres i hvorfor studioet trenger så mye ekstra tid… Vi skal oppdatere. (Apropos superheltfilmer: Shazam! Fury of the Gods til den opprinnelige Aquaman 2-datoen 17. mars 2023.)

Det er breialt å flytte filmen til 1. juledag.

Dette er samtidig som premieren på den store ensemble-filmen Babylon. Med Diego Calva, Brad Pitt, Margot Robbie, Olivia Wilde, Spike Jonze, Samara Weaving, Li Jun Li, Katherine Waterston, Lukas Haas og Max Minghella. Filmen finner sted i Hollywood på 1920-tallet, med Tobey Maguire som Charlie Chaplin. Eric Roberts; storebroren til Julia som lenge var spådd å bli en superstjerne, er også med. I tillegg til Flea fra Red Hot Chili Peppers; sist sett som bounty hunter i Obi-Wan Kenobi. Regissør og manusforfatter av Babylon er fransk-amerikanske Damien Chazelle (La La Land, Whiplash, First Man).

I juni roterte rykter om at DC Films og Warner Bros. har bestemt seg for å «sparke» Amber Heard fra Aquaman 2. Selv om den forlengst er filmet (Filmingen startet i London 28. juni 2021 og avsluttet i Malibu utenfor Los Angeles 12. januar 2022.) Agenten til Amber sier at dette er fake news. «Ryktebørsen fortsetter som den har gjort fra dag én. Unøyaktig, ufølsom og litt sinnssykt», skriver Ambers rep. Les hva filmens produsent sier om skuespilleren og hennes rolle i Aquaman and the Lost Kingdom i den opprinnelige saken nedenfor.


Amber Heard og hennes advokater hevder at hun nesten ble sparket fra kommende Aquaman and the Lost Kingdom grunnet dårlig omtale i pressen. Ifølge skuespilleren skyldes dette blant annet 480 millioner kroner-søksmålet fra eksen Johnny Depp, hvor han anklager henne for å lyve om misbruk.

DC Films-sjefen Walter Hamada sier at det er sant at rollen til Amber Heard hang i en tynn tråd. Men ikke på grunn av privatlivet hennes med Johnny Depp.

Studiosjefen forteller at det skyldes skuespillet, ettersom scenene med Amber Heard og Jason Momoa alias Aquaman i den nye filmen nesten ble for svake.

– De hadde ikke mye kjemi sammen. Det ikke er uvanlig for filmer at to hovedrolleinnehavere ikke har kjemi, sier Walter Hamada om Aquaman 2.

– Det krever en slags filmmagi og redaksjonell evne til å få frem forestillinger. Med magien til flott filmmusikk og måten du setter brikkene sammen kan man skape den kjemien.

Veteranen forteller at de klarte å redde scenene med Amber Heard under etterarbeidet.

– Nå man til slutt ser filmen, ser det ut som de har god kjemi. Men jeg vet at i løpet av postproduksjonen krevde det mye arbeid for å komme dit. Noen ganger setter du bare sammen karakterer på skjermen og de fungerer. Det er som det som gjør en filmstjerne til en filmstjerne. Du vet det når du ser det. [Men] kjemien var ikke der. … Denne filmen ble vanskeligere på grunn av mangel på kjemi mellom de to.

Han legger til at Amber testet bra som prinsesse Mera blant publikum i den første filmen. Men at det også her var mye jobb å få det til å sitte. Det ble lekt med tanken om å bytte henne ut.

– Jeg tror at de klarte å få det forholdet til å fungere i den første filmen, men man var bekymret… Fordi det krevde mye komme dit. Det kunne kanskje være bedre å gi rollen [som prinsesse Mera] til noen andre, finne noen som har bedre, med mer naturlig kjemi med Jason Momoa, og gå videre på den måten.

Walter Hamada er også co-produsent av Joker, The Suicide Squad og The Batman, og han gjør nå ferdig filmen Batgirl med Leslie Grace.

amber heard mera Jason Momoa aquaman 2 change org johnny depp aquaman and the lost kingdom

Amber Heard som Mera og Jason Momoa som Aquaman (DC/Warner Bros.)

17. mai serverte Amber Heard en annen vri på situasjonen med rollen som prinsesse Mera fra kongedømmet Xebel under havet.

– Jeg måtte kjempe hardt for å beholde karrieren min. Etter at jeg fikk mitt midlertidige besøksforbud [mot Johnny Depp], mistet jeg mange muligheter. Jeg ble sagt opp fra jobben og droppet fra en kampanje jeg hadde skutt. Jeg kjempet for å beholde jobben min, den største filmmuligheten jeg hadde til dags dato, Justice League, med mulighet for å få spille i Aquaman, sier Amber i opptakene fra forrige uke.

Skuespilleren hevder at rollen hennes i Aquaman and the Lost Kingdom ble truet grunnet negativ omtale fra pressen og på sosiale medier.

amber heard aquaman 2 mera change org johnny depp aquaman and the lost kingdom

Amber Heard og Johnny Depp på filmfestivalen i Venezia i 2015 (Tristan Fewings/Getty)

– De ville ikke inkludere meg i filmen, [så jeg fikk] en veldig redusert versjon av den rollen. Jeg ble gitt et manuskript. Så ble jeg gitt nye versjoner av manuset som hadde tatt bort scener med action… Som skildret min karakter og en annen karakter… Uten å gi bort spoilere… To karakterer som slåss. De mer eller mindre fjernet en stor del av rollen min.

Les også: Johnny Depp erstattes av Mads Mikkelsen i nye Fantastic Beasts – hva skjedde?

Walter Hamada sier at rollen hennes aldri ble redusert etter at de skrev filmen, utenom å trimme scenene med dårlig kjemi.

– Størrelsen på rollen bestemt i det tidlige arbeidet med manuset ville ha skjedd i 2018, vil jeg si. Karakterens engasjement i historien var liksom det den var fra begynnelsen av, forteller produsenten.

Aquaman and the Lost Kingdom har premiere i mars 2023.

Et av vitnene til Amber Heard, psykiateren Dr. David Spiegel, går viralt. Blant annet via sekundene i memen nedenfor.

Les også:

Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann har hovedrollene i Norges dyreste film, basert på en sann historie.

Se første trailer

Les mer