Hopp til hovedinnhold
HVA GJØR AT HULK IKKE BLIR MER POPULÆR? (PARAMOUNT) 

Dårlig Hulk = bra Hulk?

HVA GJØR AT HULK IKKE BLIR MER POPULÆR? (PARAMOUNT) 
 
Hovedrolleinnehaver Edward Norton var kanskje ikke den eneste som

ble sur
på sommerens The Incredible Hulk, men han var definitivt ikke i flertall. 2008-filmatiseringen av den grønne, litt kompliserte tegneseriesuperhelten har nemlig fått mye bedre mottakelse fra både kritkere og hardcore fans, spesielt i forskjell til 2003-versjonen til Brokeback Mountain-regissør Ang Lee, som fikk tommelen ned blant annet grunnet spesialeffektene og den til tider mørke, seriøse handlingen.
 
Derfor ble ikke floppens oppfølger kalt Hulk 2.


Men nå, fire uker etter at den nye filmen hadde premiere, har den i USA «kun» spilt inn 124,8 millioner dollar. I sin første måned spilte floppen Hulk anno 2003 inn 124,7 millioner dollar. Utrolig like tall.

To helt forskjellige Hulk-runder, til helt forskjellig mottakelse, blir altså sett av nesten nøyaktig like mange mennesker. Hollywood klør seg i hodet og lurer på hvordan dette kan skje, og kanalen E! har funnet ut at det er flere teorier. De har spurt diverse bransjefolk, og her er noen av svarene:


– Selv om Hulk er en populær tegneseriefigur, og gjorde det bra som TV-serie, er han en superhelt som ikke klarer å appellere på film, på samme måte som Marvel-karakteren Daredevil (spilt av Ben Affleck).

– Personene rundt Hulk er ikke like interessante som folkene Spiderman og Batman henger med.

– I TV-serien dukket ikke «monsteret» Hulk så mye opp som i filmene. Hulk som menneske kan være lettere å relatere til.

– Hardcore fans som hatet den første filmen, er de samme som likevel så den nye.

– Spiderman ødela for Hulk da de begge kom i 2003. Den slappe responsen på Hulk har plaget begge filmene i etterkant.

En Hollywood-ekspert forteller E! at han mener Universal Pictures egentlig burde være fornøyd med at deres nye Hulk blir sett av like mange som deres første versjon.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer