Hopp til hovedinnhold
Miranda Derrick slår hardt på konspirasjonsteoriene (Instagram/mirandaderrick)

Dancing for the Devil: Miranda Derrick svarer påstandene

Miranda Derrick fra Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult slår tilbake mot påstandene om en hemmelig kristen kult ledet av presten Robert Shinn.

Via familien til Miranda forteller den tredelte dokumentarserien historien om en rekke dansere og influensere som angivelig hjernevaskes inn i en hemmelig kult. 

Nå forklarer 27-åringen at hun vil ha seg frabedt at hun holdes mot sin vilje.  

«Jeg er ikke holdt mot min vilje og jeg har aldri vært et gissel», forteller Miranda.

Dokumentarserien Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult ble sluppet 29. mai på Netflix. På 12 korte dager har historien om Miranda Derrick rystet en hel verden – inkludert Norge hvor serien i skrivende stund ligger på andre plass. 

(Instagram/mirandaderrick)

Miranda ble i 2019 signert til 7M Films, hvor hun, på lik linje med andre innholdsskapere, produserer videoer for byrået. Familien til danseren derimot hevder 27-åringen fanges i et hjernevaskende, kultlignende miljø ledet av Robert Shin. En amerikansk prest og entreprenør som bygget egen menighet aka Shekinah Church.


Les også: Fanboys bomber TV-serien med hat


I mars 2022 publiserte 7M Films en uttalelse hvor de tar sterk avstand fra kirken. Netflix-produksjonen dokumenterer likevel en sterk overvåkningskultur og tilknytning til menigheten.

Familien til Miranda hevder at datteren begynte å distansere seg fra dem etter å ha møtt sin nåværende ektemann James (BDash) Derrick, og etter å ha signert med det Los Angeles-baserte byrået. I 2022 delte familien bekymringene sine via en Instagram-video. Her anklages 7M for å være en kult underlagt Shekinah Church og Robert Shins jernhånd. 

Netflix-dokumentaren belyser nettopp denne dystre fortellingen via dansere som fant motet til å forlate 7M Films. Med unntak av Miranda Derrick.

27-åringen forteller videre at den populære dokumentarserien forteller en  «en ensidig historie».

«Vil begynne med å si at jeg setter pris på bekymringen som har blitt uttrykt for mitt velvære. På grunn av pågående ærekrenkelsessøksmål, er det ikke passende å kommentere spesifikke påstander. Selv om jeg vil si at jeg ikke godtar overgrep på noen måte», begynte innlegget som ble delt via Instagram Story ifølge People. 

«Jeg er bare en kvinne som prøver å leve livet mitt, ikke et offer, jeg er ikke skadet, jeg blir ikke misbrukt. Og jeg har aldri bedt familien min eller noen andre om å hjelpe meg på noen måte. Med respekt, hva jeg velger å gjøre med livet mitt er opp til meg», forklarer influenceren.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult streamer på Netflix nå. 

Les også: 730.no rangerer de 24 beste A24-filmene

Les mer