Hopp til hovedinnhold
Daniel Obede er laget av stjernemateriale (Skjermbilde)

Daniel Obede (17): – Jeg har jobba lowkey og konsentrert

Veldig få er like rå som Daniel Obede i en alder av 17.

Linderud-gutten gikk nesten viralt da han slapp en freestyle via Instagram på tampen av 2018.

«Tiden har kommet» fikk nesten 100k Instagram-visninger – sjuke tall for en ukjent og usignert nykommer.

Og apropos «Tiden har kommet» – nå ser det ut til at tiden endelig er inne. I kveld slipper Daniel «Få det til», som flipper melodilinje fra «Me and My Girlfriend» og «‘03 Bonnie & Clyde». Sjekk ut videopremieren nedenfor.

Daniel, hvordan er livet om dagen?

– Bare bra, litt stress med skole, men alt bra nå som det er sommerferie! Gleder meg til å slappe av, og fokusere fult ut på musikken.

Vi pratet med deg i november, hva er det mest spennende som har skjedd siden sist?

– Mye jobbing under radaren. Har putta inn insane timer når det kommer til musikk, men har jobba veldig lowkey og konsentrert. Føler jeg nærmer meg nivået jeg vil være på, tiden har virkelig kommet nå!

Hva handler «Få det til» om?

– Det er en sang som handler om å få til drømmene og målene sine når folk ikke alltid er støttende. Sangen viser mentalitet til meg og de rundt meg, og hendelser og hindringer som har formet oss på veien.

Du lirer av deg mange gode linjer. Har du en favoritt fra låten?

– Takk, putter mye energi i tekster! Jeg tror favorittlinjen min kommer i starten av første verset. «Bare overlever, ingen her er heroes». Det viser på en måte mentaliteten til mange. Folk føler at de må gjøre det de må for å overleve, og dermed gjør ting som ikke er så heroisk, glansfullt. Man må bare jobbe utifra det som er best for sin situasjon, uten å tenke på prestisje.

Fortsetter nedenfor

Si ingenting? Hkeem backer Daniel Obede (Skjermbilde)

Er melodien mest inspirert av JAY-Z og Beyoncés «‘03 Bonnie & Clyde» eller 2Pacs «Me and My Girlfriend»?

– I hovedsak mest inspirert av «’03 Bonnie And Clyde». Jeg er veldig glad i melodien og følte at jeg kunne putte litt av min vibe på den.

JAY-Z har Beyoncé…. Hvis du skulle team opp med én kvinnelig norsk artist – hvem hadde det helst blitt?

– Hmm, det er mange gode kvinnelige norske artister, men jeg føler musikken til Astrid S og Sigrid ihjel. De opptrer mye på engelsk, men vi kunne funnet en «middleground».

Og apropos Tupac Shakur… 2Pac eller Biggie?

– Personlig er jeg mer en Biggie-fan. Føler bare viben hans og stemmen hans mer, men begge er legender! Rest in Power!

Bortsett fra deg selv, er det noen du håper «Får det til» i 2019?

– Jeg håper jo selvfølgelig så mange som mulig kan Få det til, vil det beste for de fleste. Men jeg håper ekstra på Bargee! Han har en syk stemme, og en gaaal flow! Utenom musikk gotta shout out the Mandem!

Videoen til 808Melo-produserte «Få det til» er skutt av Abdi Junior. Se premieren her:

Se også: 730-premiere på den aller første videoen til 16-åringene i UNDERGRUNN

Les mer