Hopp til hovedinnhold
FIF (INTERSCOPE/UNIVERSAL)

Curtis lukter Oscar

Når du ser en filmplakat hvor «starring, directed, produced by» er fulgt av ett og samme navn, betyr det som oftest at det er snakk om noe skikkelig møkk. Eller en lekker, artsy liten sak. 50 Cents nye film er kanskje midt i mellom. Det er uansett en fin bonus å få med når man kjøper hans neste album, Before I Self Destruct, som kommer 8. desember.

Filmen handler om ung gutt som bor i stusselige New York-kår med sin mor, og som ender opp med å jobbe i en kolonial da hans planer om å bli en basketstjerne går i vasken. Da mammaen dør, må han ty til våpen for å skaffe penger til sin lillebror.

– Filmen min fanger opp den mørke virkeligheten som gjenspeiler mange samfunnsdeler, sier 50 i pressemeldingen. – Noen vil identifisere seg med rollefigurene og situasjonene som presenteres, mens det vil være andre som blir sjokkert over hvor vanskelig livet kan være i bykjernen. Jeg laget filmen for begge grupper.

Utenom Curtis, får man også se Treach fra Naugty By Nature, den begavede modellen Angel alias Lola Luv og Clifton Powell fra Menace II Society og Dead Presidents.

Her er en scene som har fått navnet Kitchen:


Det er usikkert om denne bakgrunnsmusikken benyttes i filmen.

50 Cents debutalbum satte SoundScan-rekord i USA da det i 2003 solgte 872 000 i løpet av de første fire salgsdagene, kun i USA. 691 000 amerikanere kjøpte Curtis i løpet av den første uken.

I Norge debuterte Curtis på 4. plass på VG-listen, men falt ut etter kun tre uker blant annet grunnet lav oppsving rundt albumets singler. Get Rich gikk inn på 5. plass og lå på den norske salgslisten i 35 uker.

Video: 50 Cent feat. Robert De Niro & Al Pacino

Nyeste saker fra 730.no

Les mer