Hopp til hovedinnhold
(HBO)
(HBO)

HBO røper at Curb Your Enthusiasm er tilbake

OPPDATERT: 30. juni I kveld bekrefter HBO at deres kultserie Curb Your Enthusiasm har fått grønt lys til sesong 11. Serien, med Larry David som mer eller mindre seg selv, er ikke så entusiastisk over nyheten. Ifølge pressemeldingen sier han dette: «Tro meg, jeg er like sinte som dere. En dag håper jeg HBO tar til fornuft og bevilger meg kanselleringen jeg så absolutt fortjener.» Premieredatoen annonseres snart. Les om comebacket Curb gjorde med sesong 9 nedenfor.

TIDLIGERE GJESTESTJERNER SOM TED DANSON (CHEERS) DUKKER OGSÅ OPP IGJEN I DEN NYE SESONGEN. (HBO)Seks år har gått siden HBO-klassikeren Curb Your Enthusiasm gjorde sin tilsynelatende siste episode på skjermene våre.
Men, om det er noe vi vet om TV-industrien så er det at praktisk talt ingenting av det som blir lagt dødt forblir dødt lenge.
Og godt er det!
Denne uken er Larry David nemlig tilbake med en ny dose sinna-gubbe-humor via HBO Nordic
I juni i fjor ble det kjent at David, som også er kjent for å ha skapt Seinfeld sammen med kameraten hans Jerry, hadde signert kontrakt om å komme tilbake med en niende runde av sin semi-biografiske komedie.
Vi har sett den første episoden (som er det eneste som er tilgjengelig av den nye sesongen for øyeblikket), og det vi har sett lover relativt godt for de resterende.

Saken fortsetter under

Grunnprinsippet til serien forblir det samme; Larry David sliter med livet etter Seinfeld-suksessen, og prøver seg på nye prosjekter som sjeldent funker. I tillegg bruker han mye av tiden sin på å være sur på alt og alle.  
Man skulle trodd at denne kombinasjonen ville vært urgammel etter 8 sesonger, men akk nei. Ikke helt, i hvert fall.
Det har aldri vært handlingen som har vært viktig i Curb Your Enthusiasm (eller Slapp av Larry! som den ble referert til som i Canal+-dagene). Det er David og hans utrolige evne til å irritere seg over den minste detalj som er i fokus, og slik er det fortsatt – på godt og vondt.
En stor del av problemet ligger i det faktum at deler av Davids misantropi ikke lenger er troverdig; man sitter heller og irriterer seg litt over at de kleine sosiale situasjonene David skaper egentlig har enkle løsninger når man egentlig skal le av dem.

Det finnes en grense mellom latterlig og tåpelig; og i det vi har sett av den nye sesongen beveger David seg litt for ofte over mot sistnevnte.
Allikevel er slår det latterlige gjennom oftest, og etter 30 minutter man sitter igjen med at dette har vært en genuint morsomt opplevelse.
Seriens nivå er nok ikke lenger der det var da den vant sine to Emmy Awards og ble inkludert i alles «top 20 TV shows of all-time»-lister, men den er fortsatt imponerende morsom.
Komedier med improvisasjon som fortsatt er morsomme etter 8 sesonger er dessuten SJELDEN vare, og det i seg selv er verdt litt oppmerksomhet.
Om du er glad i satt-på-spissen komedier, ala Thomas Giertsens Helt Perfekt eller It’s Always Sunny in Philadelphia, er det absolutt verdt å sjekke ut.
Nye episoder kommer ut på HBO Nordic hver mandag; dagen etter den amerikanske premieren.Se gøyal og stjernespekket trailer:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer