Hopp til hovedinnhold
CAST & EL AXEL ALIAS F'EM ONE ANNO 2012 (TARJEI KROGH)

COMEBACK-ALARM: Equicez

Det er mange norske rapduoer, men få er hardere enn Equicez. Etter en laaaang pause, kom gutta sammen i sommer og slapp en ny singel, og comebacket feires på Blå i dag (tordag 30. august).

Vi har ekstra billetter til noen av dem som kan svare riktig på dette spørsmålet.

Hvilken norsk rockegruppe er med på Equicez’ debutalbum fra 2003?

A.) Dum Dum Boys B.) We C.) Kvelertak. Send svaret til [email protected] med «Live from Pass It For Life» som tittel. Vi mailer vinnerne innen kl. 17.

Sjekk ut intervjuet vårt fra i sommer:

CAST & EL AXEL ALIAS F’EM ONE ANNO 2012 (TARJEI KROGH)

– Back like we never left.

Selverklærte «negative kids», men ikke på noe emo-shit: I 2003 satte Equicez gatene og Akersgata på hodet via debuten State of Emergency, som gav dem Spellemannprisen for beste hip-hop-skive og årets låt («Barnslig»). Nesten 10 år senere gjør gutta comeback via DJ Large-produserte «Hardcore Encore». Se videopremieren nedenfor. Poprap er det ei.

Frankrike-baserte el Axel forteller om comebacket:

– Jeg har en tro på at ingenting er tilfeldig i livet, og at vi fant tilbake til Equicez etter så mange år? Sannheten er at vi har kommet til en full sirkel. Vi er gamle bestevenner som har gått gjennom himmel og helvete sammen. Musikken tok over livene våres da vi slapp State Of Emergency, og det å være rundt trynene til hverandre 24/7 på grunn av alle slags andre grunner enn i ungdomstida, endte opp med å tære på vennskapet.

– Det måtte til at jeg flytta ut av landet i 2010 for at jeg skulle se hvem som er hvem fra avstand.
Jeg tok kontakt gjennom email, så gikk det over til lange, noen ganger slitsomt ærlige samtaler på Skype før Equicez engang blei nevnt. Noe som var viktig hvis vi absolutt skulle gjøre comeback var det å fokusere på det viktige. Første singelen vår het «Negative Kids» og det var nok perfekte beskrivelsen av Equicez anno 2002.
Denne gangen ønsker vi å fokusere 100% på musikken og businessdelen samtidig som vi skal gjøre vårt ytterste for å underholde Equicez-publikummet.

– Det som inspirerte oss til å spille inn et nytt album var at hip-hop-stilen som inspirerte oss som ungdommer ikke finnes lenger. Hip-hop er en motkultur, ikke den pop-musikken som blir tvunget på oss av massemediene.
Alle høres like ut, alle sier det samme, alle ser like ut.
De prøver å overtale verden om at rappere lever i en musikkvideo, alt er perfekt, alle er rike og feilfrie.

Fortsetter nedenfor den Cristian Bernal-regisserte videoen.

– Equicez representerer realiteten; alle som sliter seg gjennom helt vanlige daglige utfordringer og problemer. Og ved siden av det så savner vi å høre musikk med edge, noe å gjøre opprør til, noe å slå seg løs til, noe som vekker tanker og følelser.
Equicez lufter sannheten på godt og vondt. Siden siste albumet droppa har vi aldri slutta å møte på folk som vil ha oss tilbake.

– Og hey, siden samtlige er så opptatte med å selge techno-pop så kan vi like godt ta oss av det uutnytta tradisjonelle hip-hop-markedet. Vi hadde alle slags folk som hørte på det første albumet. Vi lager hard hip-hop, men det er ikke nødvendigvis rappublikumet som som kjenner seg mest igjen i Equicez. Folk i alle aldre, fra rockere, punkere, alkiser, narkomane, fengselsfugler, kunstnere, tatovører… Fuck it, vi kan ikke klage, til og med journalister følte oss sist.

Apropos siden sist: Hva har dere gjort?

– Levd livet akkurat som alle andre, gjennom alle slags opp og nedturer denne jorda har å tilby.
Føler med all ydmykhet at vi er ærlige nok i musikken til at folk kan få svar på alle spørsmål derfra. Ellers er vi ikke så interesserte i å dele detaljer fra privatlivene våres i intervjuer.

Hva er planene fremover?


– Vi har et album vi må få miksa så tight som overhodet mulig, satser på første comeback-show i august hvis alt går etter planen.
Mange tenker kanskje at de gleder seg, men det er ingen på denne planeten som gleder seg mer enn oss.
Vi er über takknemlige for sjansen (labelen/managementet) Knirckefritt har gitt oss.
Er ikke mange som får en second chance i livet, noe vi er mer enn klare over.

Kommer det et album?

Stage Of Extinction 2012: Force Majeure er en tittel vi har hatt klar siden vi slapp debuten. Er det tilfeldig at den aldri kom ut i 2004 og istedenfor droppes på verden i 2012 da all slags hysterie rundt disse Maya-kalenderne skaper dommedagsfrykt? Kom igjen a…

Hør/last ned comeback-singelen her:


Hør/last ned
Equicez’ nyklassiske debut:


Se også: Cast spytter hardt (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer