Hopp til hovedinnhold
(KYLE MEYR) 

Cir.Cuz feirer 5 år: – Vi har ikke lagt rapping på hylla!


(KYLE MEYR) 

De norske pop/rap-veteranene Cir.Cuz kan denne måneden feire at det har gått fem år siden de raste inn i nordmenns spillelister med brakdebuten «Radio». Låten sørget for 10 x platina og 26 uker på VG-lista, og gjorde dem til noen av landets mest populære artister innen sin sjanger.

Mats Melbye og Thomas Pedersen (alias  M.A.T.Z. og Lex Press) har hisset på seg både musikkjournalister, artister og hverdagslige haters, men det bryr de seg neppe mye om i dag, da den dedikerte fansen fortsatt følger dem i tykt og tynt. 

Julie Bergan-bangeren «Supernova» runder straks 16 millioner Spotify-streams, og i dag viser gutta frem musikkvideoen til navnebroren «Casanova». Cir.Cuz har for første gang droppet rap helt i låten, men de lover at det ikke er en permanent forandring. 

Vi tok en liten prat med Mats og Thomas, sjekk ut premiere på musikkvideoen til «Casanova» via Rolf-Ørjan Høgset: 

Hei gutta! Hva er en «Casanova» for dere? 

 


MATS: – En Casanova for oss er en sjarmør. Typ den karen som stjeler alle de søte damene på byen før vi rekker å blunke. Nå skal det jo sies at vi har kjærester, men vi finner alltid en eller annen Casanova der vi er. Ikke sant, Morgan Sulele?


 


Det har gått 5 år siden «Radio». Hva har vært det største høydepunktet siden den gang? 


 
BEGGE:  – Det har vært så sinnsykt mange høydepunkter, så det å sette fingeren på en spesiell ting blir vanskelig! Men om vi skal peke på noe, så var konserten vi hadde for studentene i Kristiansand en sommernatt 2013 noe for historiebøkene. Og så var det innmari gøy når vi solgte 14 x platina med «Supernova»!

Fortsetter under 

Og den største skuffelsen? 
 
MATS: – Da Frank Bakke ringte å sa vi kunne le hele veien til banken det første året, men vi ble pent nødt til å gråte isteden.
 
THOMAS: – Om man ikke forventer noe så blir man heller ikke skuffet! 
 
Hva er den største forskjellen på Cir.Cuz anno 2011 og 2016? 
 
MATS: – Det største forskjellen er at Thomas har trent seg slank, og det med en helt utrolige viljestyrke! Folk kjenner han ikke igjen en gang! Vi merker jo også at vi har vokst veldig siden 2011, og at vi kanskje nå har funnet ut ting man trodde man visste når man var ny i gamet. Vi er mer selvsikre på vår egen musikk og karriere.
 
THOMAS: – Alder & kunnskap… Minus 35 kg og hel-skjegg. 

Er det skummelt å kun synge? 
 
MATS: – Vi begge er vant med å synge, så det er faktisk veldig behagelig. Det beste ved det er at det er mindre tekst å holde styr på når man fremfører den live.
 
THOMAS: – Vi er jo også sangere, så det er noe vi har gjort hele tiden, så egentlig ikke 🙂  
 
Legger dere rap-gamet på hylla, eller er det bare for denne låten? 
 
MATS: – Vi er veldig glade i rap og det var der det startet, så det å legge det på hylla virker fjernt…
 
THOMAS: – Begge har jo forkjærlighet for rap men det å utfordre seg selv å prøve noe nytt er jo bare gøy! Men rap er definitivt ikke lagt på hylla.
 
Fortsetter under 

 
Dere synger at dere ikke er noen Casanova. Hvilken historisk person vil dere sammenligne dere med?
 
MATS: – Jeg er glad i kunstnere, så det måtte ha blitt William Turner eller noe sånt. Jeg trenger et kaotisk menneske som lager musikk og kunst. Der har man meg.
 
Hva er drømmen for de neste 5 årene? 
 
MATS: – Å fortsatt leve av musikk og kunne dele den med hele Norge. Jeg og Thomas har et felles mål, og det er å bli å bli Norges beste band!
 
THOMAS: – Om vi er så heldige å kunne gjøre det vi gjør nå i 5-10 år til så vil jeg si det er den største drømmen. Bare det å leve av å se mennesker, spille konserter og lage musikk er en drøm i seg selv 🙂

Se også:
Cir.Cuz er eldre og klokere på Gran Canaria

Nyeste saker fra 730.no

Les mer