Hopp til hovedinnhold
will smith academy awards condemns review chris rock
Will Smith gråter i takketalen når han vinner sin første Oscar-pris, kort tid etter at han klappet til Chris Rock (skjermbilde ABC)

Will Smith deler emosjonell video, sier at Chris Rock ikke vil snakke

Will Smith bryter stillheten etter Oscars-skandalen i snutten nedenfor.


OPPDATERT 31. juli: Chris Rock ser ut til å kommentere videoen til Will Smith under sitt seneste stand-up-show i Atlanta. Han setter det på spissen med en referanse til den notoriske eks-Death Row-sjefen som soner en straff på nesten 30 år for mord. – Alle prøver faen meg å være et offer. Hvis alle hevder å være et offer, vil ingen høre de virkelige ofrene. Selv hvis jeg blir klappet til av Suge [Knight], sier Chris Rock fra scenen. – Jeg dro på jobb dagen etter, jeg har barn. Alle som sier at ord sårer, har aldri blitt slått i ansiktet, legger han til.


Will Smith sier at han «angrer dypt».

will smith youtube video chris rock oscars

Will Smith deler YouTube-video (skjermbilde)

Se videoen hans og les hva han sier nedenfor.

I den nesten seks minutter lange videoen som Will Smith nettopp postet på YouTube er han skrekkelig bedrøvet over det som skjedde og beklager til alle.

Les også: Slik straffes Will Smith av Oscar-akademiet

Filmstjernen forteller også at Chris Rock foreløpig ikke vil snakke med ham etter at Will klasket til ham under Academy Awards etter G.I. Jane 2-vitsen om Jada Pinkett-Smith. Noen minutter senere vant veteranen sin første Oscar for beste skuespiller via hans biopic King Richard.

– Jeg tok mitt eget valg basert på mine egne erfaringer, min historie med Chris. Jada hadde ikke noe med dette å gjøre, forteller 53-åringen.

I takketalen sin under TV-sendingen sa han ikke beklager til Chris Rock. Og han har ennå ikke fått sagt unnskyld til ham direkte.

YouTube Chris Rock Will-Smith Oscar punch slap slag 2022

(Neilson Barnard/Getty)

– Jeg har kontaktet Chris, og beskjeden som kom tilbake er at han ikke er klar for å snakke. Og når han er klar vil han ta kontakt.

– Jeg vil si til deg, Chris: Jeg ber om unnskyldning. Min oppførsel var uakseptabel og jeg er her når som helst når du er klar til å snakke.

– Jeg har brukt de siste tre månedene på å gå gjennom og forstå nyansene og kompleksiteten i det som skjedde i det øyeblikket. Jeg kan si til dere alle, det er ingen del av meg som synes det var den rette måten å oppføre seg på i det øyeblikket … For å håndtere en følelse av respektløshet eller fornærmelser.

Will Smith legger seg også flat overfor alle andre.

will smith resigns academy awards oscars jada pinkett smith

Will Smith og Jada Pinkett Smith på Academy Awards 2022 (David Livingston/Getty)

– Jeg vet det var forvirrende, jeg vet det var sjokkerende.

– Jeg levde ikke opp til folks image og oppfattelse av meg, sier han. – Jeg er et menneske og jeg gjorde en feil og jeg forsøker ikke å se meg selv som en drittsekk.

– Men jeg lover dere, jeg er dypt hengiven og innstilt på å sette lys og kjærlighet og glede inn i verdenen. Og hvis dere holder ut, lover jeg at vi kan bli venner igjen.

Will Smith klappet til Chris Rock under komikerens korte roast-rutine, før utdelingen av prisen for den beste dokumentarfilmen.

Oscar-statuetten gikk til Questlove fra The Roots og hans film Summer of Soul, om Harlem Cultural Festival i 1969. Noe omtrent ingen fikk med seg i salen – eller i etterkant.

Will Smith forteller at han er lei seg for å ha tatt oppmerksomheten bort fra Questlove, som i likhet med Will kommer fra Philadelphia.

– Å si sorry er ikke nok.

2022 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals

God stemning på Academy Awards 2022 etter at han angrep Chris Rock: Will Smith med sin første Oscar-pris på Vanity Fair-festen til Radhika Jones på Wallis Annenberg Center for the Performing Arts i Beverly Hills (Lionel Hahn/Getty)

Selv om Will Smith er utvist av Academy Awards, går det fortsatt greit med ham profesjonelt. Han får i alle fall betalt 35 millioner dollar av Apple TV+ for sin kommende film Emancipation.

I slavedrama-thrilleren, filmet i 2021 med Antoine Fuqua (Training Day) som regissør, spiller Will slaven Peter som rømmer fra en plantasje i Louisiana. Premieredatoen annonseres snart.

Se hva Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Anya Taylor-Joy og Millie Bobby Brown får betalt for sine nye filmer

Les mer