Hopp til hovedinnhold
<$ (SONY)

Chlöe Howl x 730: – Jeg elsker gutter som leker deilige!

<$ (SONY)

Hennes selvtitulerte debutalbum kommer ikke før i juni, men Chöle Howl har allerede markert seg som en av Englands neste potensielle popstjerner. Tenåringen, som Slottsfjellfestivalen klokt nok har booket, er blant annet den yngste artisten på BBCs berømte «who got next»-liste
Sound of 2014, og Ellie Goulding har tatt henne med på sin verdensturné. I forbindelse med sistnevnte drakk 730 te med den supersøte briten i Oslo.

Du ser helt rå ut med kort hår. Når bestemte du deg for å bli kvitt de lange lokkene?

– Tusen takk! Jeg var 16 år gammel da jeg bestemte meg for å klippe meg i protest til alle de jentene som skaffet seg falsk hår, falske negler, osv.

Du var en rebel med andre ord?

 
– Ja, helt sjukt, hehe, men nå har det blitt en del av meg, og jeg trives veldig med kort hår.
 
Du er bare 18 år og har allerede gjort folk i veldig mange land nysgjerrige på deg selv. Føler du et press nå som du har fått oppmerksomhet?
 

– Vel… De fleste tror jeg har mye press på meg, men jeg er egentlig bare glad for at jeg har fått litt oppmerksomhet og at jeg er omringet av mennesker som kun vil meg vell. Ellers er jeg ikke presset til noe, for jeg kommer bare til å fortsette å gjøre det jeg har holdt på meg så langt.

Så du er ganske avslappet når det kommer til ditt kommende debutalbum?
 

– Ja, jeg er ganske rolig om det. Jeg gleder meg veldig til å vise fansen frem musikken min. Håper bare at alle liker den like mye som jeg gjør.

Føler du at du er i ferd med å bli berømt?
 

– Nei. Jeg har fortsatt ikke blitt stoppet i gatene, eller hatt hylende jenter om skriker «CHLÖE, JEG ELSKER DEG!» Det er heller ingen som bryr seg som hvem jeg dater… så nei, jeg er ikke sååååå poppis.

..
Før i tiden var man kun kjent for å gjøre musikk, og nå er man ufrivillig berømt fordi man har sosiale medier der alle følger med på alt du gjør. Uansett om du liker det eller ikke. Alt er mye mer visuelt, og alt handler om personligheten på musikeren eller skuespilleren.

Kan du beskrive musikken din med fem ord?
 

– (Tenker seg om.) «POP WITH SOMETHING TO SAY.»

… Det er jo definitivt pop, men med mye substans og låtene har budskap som man ofte ikke får i dagens popmusikk.

Du har fire singler/videoer…

Kan du gi oss et par stikkord for hver låt?

«No Strings»: – Bitter, bass og sex… «I Wish I Could Tell You»: – Introspektiv, såret og tankefull…
«Paper Heart»: – Rask, hevn og synth…
«Rumour»: – Elektronisk, «bitchy» og baksnakking…

Apropos rykter… Har du kjæreste?– (Chlöe fniser ukontrollert.) Kanskje…..!

Hva slags gutter liker du?

– Jeg har en greie for mystiske gutter, og for gutter som ikke prater så veldig mye. Jeg ganske sikker på at de fleste gutter ikke liker meg, og at det ikke er noe jeg innbiller meg. Gutter som spiller kostbare og leker deilige ser jeg som en utfordring som jeg tar på en strak arm. Jeg ser ofte på dem stille og tenker: «Jeg skal få deg til å like meg veldig godt!» Gud, så rar smak jeg har…

Fortsetter nedenfor.


GINGERLICIOUS (SONY)

Men blir man ikke veldig frustrert med slike gutter?
 

– Jo, det er helt jævlig og jeg har ingen aning hvorfor jeg utsetter meg selv for slik tortur. Man blir sittende der, og glor på disse digge guttene som stikker av med jenter som ser ut som føtter i fjeset! Men kan ikke la være å falle for den typen…

Hvis du skal stikke av med drømmemannen til en øde øy… hvem ville det hatt vært?
 

– Jeg er forelsket i Tom Hardy (Inception, The Dark Knight Rises, Mad Max 4: Fury Road)… Han pleide å være en bad boy, men nå har han blitt så ordentlig, i tillegg til at han er stor og god og helt absurd digg å se på!

Hvordan er det å varme opp på turnéen til Ellie Goulding?
 


– Det gikk rykter i fjor om at jeg skulle få varme opp for henne, men jeg tok ikke dem så veldig seriøst… Så plutselig fikk jeg den kjempesjansen, og jeg kan fortsatt ikke tro at jeg varmer opp for Ellie Fuckings Goulding!
Jeg var faktisk sammen med henne i går kveld, selv om hun var litt syk. Hun er kjempesøt, med veldig fin, glødene og sunn hud. Av en eller annen merkelig grunn kunne jeg ikke slutte å stirre…Se Chöle på Slottsfjell i sommer!


Se også: Ellie Goulding i Oslo: Terningkast high five! (bilder)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer